Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Trin napisał(-a):
Gratuluję...
ale kiedy doczekam się zostania adminką? :D
Bez problemu możesz zostać panią adminową :)
Ah te znajomości...
azhag napisał(-a):
Trin napisał(-a):
Gratuluję...
ale kiedy doczekam się zostania adminką? :DBez problemu możesz zostać panią adminową :)
Nowoczesne oświadczyny ;-)
azhag napisał(-a):
Trin napisał(-a):
Gratuluję...
ale kiedy doczekam się zostania adminką? :DBez problemu możesz zostać panią adminową :)
Pf, a gdzie masz keyring?
Nie no, żartuję.
bycie modem na dugu to raczej kwestia prestiżu niż dodatkowych obowiązków. mamy tu bowiem dużą wolność wypowiedzi i formy wypowiedzi, czym się szczycimy od samego początku i czym niszczymy konkurencję :> a to sprawia, że modowie na dugu zwykle się opierdzielają, i tylko czasem od niechcenia skasują jakiegoś spamera. rekord wynosi 67 sekund, o ile dobrze pamiętam
rychu napisał(-a):
rekord wynosi 67 sekund, o ile dobrze pamiętam
12 sekund — dzisiejszy :)
A dacie mi sobie coś skasować/zablokować? :> Choć raz chciałbym poczuć władzę :P
ArnVaker napisał(-a):
rychu napisał(-a):
rekord wynosi 67 sekund, o ile dobrze pamiętam
12 sekund — dzisiejszy :)
Dopowiem, że to Arna bo On skromny chłop...
winnetou napisał(-a):
A dacie mi sobie coś skasować/zablokować? :> Choć raz chciałbym poczuć władzę :P
Arn'a kasuj... Za często wyprzedza innych :D
Ostatnio edytowany przez P@blo (2012-01-30 21:15:39)
P@blo napisał(-a):
Arn'a kasuj... Za często wyprzedza innych :D
Nie no zostawię nołlajfa niech się chłopak bawi :)
Ja wyczekam moment :P
(_)] (_)] (_)] (_)] (_)] dla pięciu :)
Arn pewnie ustawił jakiegos robota do kasowania i teraz ściemnia :p
Albo wynajął oddział chińczyków którzy cały czas siedą i odświerzają odświeżają ;)
Ostatnio edytowany przez thomsson (2012-01-30 22:07:19)
thomsson napisał(-a):
Albo wynajął oddział chińczyków którzy cały czas siedą i odświerzają odświeżają ;)
Tudzież odświerzbiają i odświerzopiają (zbierają świerzop).
Pozdrawiam
Ant
A kolejną osobą, która dołączyła do grona moderatorów DUG-a, jest…
yossarian (sam jeszcze o tym nie wie :D). Gratulacje!
To kolega dzisiaj stawia.
ArnVaker napisał(-a):
A kolejną osobą, która dołączyła do grona moderatorów DUG-a, jest…
yossarian (sam jeszcze o tym nie wie :D). Gratulacje!
Już wie :)
Dziękuję za takie wyróżnienie.
Wszelkie elitarne organizacje, tajne zgromadzenia, etc. to ściema i pożywka dla plebsu ;)
Nie ma nic lepszego i bardziej prestiżowego niż przynależność do DUG-a. :)
mati75 napisał(-a):
To kolega dzisiaj stawia.
Dziś juz chyba się nie wszyscy załapią, ale od jutra hulaj dusza — piekła nie ma ;)
A ja? :(
Nie sądzicie że mój talent się marnuje?
Zauważcie, że w drodze wielomiesięcznej negocjacji zeszłam z pozycji "adminki" na nędzną posadę moderatora.
Poza tym, wśród moderatorów nie ma ani jednej Pani.
Poza tym że poza tym, to bywam na forum w przelocie, więc pojawiałabym się tylko żeby zrobić porządek i już by mnie nie było..
Ostatnio edytowany przez Trin (2012-11-29 21:49:33)
Wredotko! Zapomniałaś powołać się na parytety :P
władzy się zachciało? A jawy kto się nauczy?
Ostatnio edytowany przez copowieryba (2012-11-29 23:02:12)
chmuri napisał(-a):
Właśnie co u nas robi moderator?
Dokładnie... Bo masa roboty była jak LongeR bywał z tego co pamiętam :)
a teraz?
------
Gratulacje dla kolegi yossarian :]
Ceremonia bierzmowania chyba jutro tak? Wszak to forum wyjątkowe, to i pewnie takie awansy są uroczyste :P
Pozdrawiam
No tak, niedługo będzie więcej moderatorów niż użytkowników... Też mam pytanie czym się szanowni Panowie i Panie moderatorzy zajmują?
Co tam, opiszę pewną rzecz, która mnie drażni. Chodzi mi o wątek humor. Niby na forum jest niepisana zasada bez religii, polityki itd... Ale pojawiają się tam posty z tym związane. Może jestem dziwny, ale z pewnych rzeczy nie wypada się śmiać - w wyżej wymienionym wątku pojawiają czasem się prześmiewcze posty dotyczące religii, starszych ludzi czy też pp prostu prymitywna propaganda polityczna. Nie po to wchodzę w dział humor żeby mi się ciśnienie podnosiło...
Może post nie do końca związany z tematem, ale siedziało to we mnie już od dłuższego czasu i musiałem to z siebie wyrzucić ;)
Jeśli post nie pasuje za bardzo do tego wątku to proszę o jego usunięcie.
Pozdrawiam.
pioki napisał(-a):
No tak, niedługo będzie więcej moderatorów niż użytkowników... Też mam pytanie czym się szanowni Panowie i Panie moderatorzy zajmują?
Na DUGu bycie moderatorem to nie tylko funkcja porządkowa ale głównie forma wyróżnienia.
Za wkład (fachową pomoc) itd.
pioki napisał(-a):
Co tam, opiszę pewną rzecz, która mnie drażni. Chodzi mi o wątek humor. Niby na forum jest niepisana zasada bez religii, polityki itd... Ale pojawiają się tam posty z tym związane. Może jestem dziwny, ale z pewnych rzeczy nie wypada się śmiać - w wyżej wymienionym wątku pojawiają czasem się prześmiewcze posty dotyczące religii, starszych ludzi czy też pp prostu prymitywna propaganda polityczna. Nie po to wchodzę w dział humor żeby mi się ciśnienie podnosiło...
Może post nie do końca związany z tematem, ale siedziało to we mnie już od dłuższego czasu i musiałem to z siebie wyrzucić ;)
Tak masz rację.
Do tego wątku podchodzimy trochę inaczej.
Przymykamy oko na pewne sprawy.
Dlaczego ?
Jeśli wytniemy jakiś post ochrzanimy kogoś spowoduje to jeszcze większy raban.
Obecnie nawet jeśli coś jest nie takie jak powinno to i tak utonie w mnogości postów w tym wątku.
Interweniujemy tylko w skrajnych przypadkach.
Mnie wiele postów tez tam denerwuje.
Nie czytam ich i tyle.
pioki napisał(-a):
Ja to widzę nieco inaczej.
W wątku Humor cała polityka sprowadza się do wklejenia zdjęcia, filmiku czy dowcipu. Nie toczą się żadne płomienne dysputy na takie tematy.
Nawet w PRL takie tematy przewijały się np. w kabaretach i filmach, mimo sprawnie działającej cenzury.
yossarian napisał(-a):
W wątku Humor cała polityka sprowadza się do wklejenia zdjęcia, filmiku czy dowcipu. Nie toczą się żadne płomienne dysputy na takie tematy.
Nawet w PRL takie tematy przewijały się np. w kabaretach i filmach, mimo sprawnie działającej cenzury.
Pozwolę się nie zgodzić. Dzisiaj politykę robi się właśnie przez filmiki, zdjęcia i takie tam... Takie czasy, niestety... A humor z PRL jakoś lubię.... Ale to temat na zupełnie inną dyskusję.
Mój post nie tyczył się polityki, której w wyżej wspomnianym wątku jest stosunkowo mało. Jeśli go przejrzysz, to zobaczysz, że dwóch pozostałych tematów jest znacznie więcej.
I nie chodzi, tylko o wątek humor, ale ogólnie o poziom niektórych postów.
Inna rzecz, która mi przeszkadza są posty o podtekście seksualnym... I nie tylko te, dotyczące Trin. To nie jest jakieś zamknięte forum, z Debiana mogą korzystać także młodsi wiekiem użytkownicy. Ja wiem, że średnia wieku użytkowników forum jest dość wysoka ale zawsze...
Moim zdaniem moderator, powinien temperować zapędy niektórych użytkowników.
Pozdrawiam.