Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Turcja jest przede wszystkim zagrożeniem dla samej siebie. To jest islamski kraj, który został na siłę zeświecczony i zeuropeizowany przez dyktatora - niejakiego Kemala Paszę. Udało się, bo cywilizacja zachodu święciła wtedy militarne tryumfy, budziła więc w mieszkańcach zacofanego i przegranego imperium podziw i szacunek. Dziś Muzułmanie postrzegają cywilizację zachodnioeuropejska jako zdegenerowaną i słabą. Demony fundamentalizmu tylko czekają na sposobność, żeby wyskoczyć spod dyktatorskiego buta.
http://wmeritum.pl/przedsiebiorczy-jak-polak-na-emigracji/139308
W Wielkiej Brytanii zamieszkuje ponad 850 tysięcy Polaków.(..)
Z raportu przygotowanego przez urząd zajmujący się rejestracją spółek, który przedstawiła ASBiRO wynika, że w 2014 roku Polacy w UK założyli 21 620 spółek Ltd (z o.o). W tym samym okresie w Polsce, którą zamieszkuje około 36 milionów Polaków, zarejestrowało się 29 310 spółek z ograniczoną odpowiedzialnością.
uzytkownikubunt napisał(-a):
Z raportu przygotowanego przez urząd zajmujący się rejestracją spółek, który przedstawiła ASBiRO wynika, że w 2014 roku Polacy w UK założyli 21 620 spółek Ltd (z o.o). W tym samym okresie w Polsce, którą zamieszkuje około 36 milionów Polaków, zarejestrowało się 29 310 spółek z ograniczoną odpowiedzialnością.
Przyczyną są podatki i pozostałe koszty prowadzenia działalności gospodarczej.
yossarian napisał(-a):
uzytkownikubunt napisał(-a):
Z raportu przygotowanego przez urząd zajmujący się rejestracją spółek, który przedstawiła ASBiRO wynika, że w 2014 roku Polacy w UK założyli 21 620 spółek Ltd (z o.o). W tym samym okresie w Polsce, którą zamieszkuje około 36 milionów Polaków, zarejestrowało się 29 310 spółek z ograniczoną odpowiedzialnością.Przyczyną są podatki i pozostałe koszty prowadzenia działalności gospodarczej.
Raczej biurokracja i tysiące bzdurnych procedur + długość postępowań sądowych o zapłatę.
W przypadku spółki z oo w Polsce też się zbyt wiele nie płaci, taka spółka jest 10x prostsza i tańsza od spółki cywilnej.
Jak jakiś księgowy nie wie, jak zdusić niepotrzebne koszty w zoo, to powinien skończyć w konserwach dla psów.
Nie znam nikogo, kto prowadzi sp z oo, i zapłacił na ZUS więcej, niż 20% tego, co na standardowym wpisie do ewidencji
Sensownie zaprojektowane księgi handlowe też mogą być 5 razy prostsze,
niż książka przychodów i rozchodów - która już ma zdefiniowane 14 kont księgowych w miejscu, gdzie starczyły by 2 lub 4.
W Polsce problem ze spółkami wynika z ogólnego strachu przed Sądem, bo w normalnych warunkach powinno być ich z 5 razy więcej, niż wpisów do ewidencji i spółek cywilnych, zwłaszcza dlatego, że w Polsce VAT się płaci od pierwszej złotówki przychodu, a biurokracja w spółce cywilnej to prawdziwy horror.
Pozdro
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2016-04-02 18:47:59)
Dwie rzeczy. 1. to są oficjalne dane, czyli jeśli ja robię na czarno, to mnie nigdzie nie uwzględniają, nie to, że bym robił, tak tylko napisałem, pod przymusem. xD 2. a co z tymi, którzy mieszkają w PL a otworzyli działalność w UK via NET?
morfik napisał(-a):
Dwie rzeczy. 1. to są oficjalne dane, czyli jeśli ja robię na czarno, to mnie nigdzie nie uwzględniają, nie to, że bym robił, tak tylko napisałem, pod przymusem. xD 2. a co z tymi, którzy mieszkają w PL a otworzyli działalność w UK via NET?
Jakbyś otworzył firmę w Niemczech, to przy obrocie do 65tys ojro w ogóle nie możesz płacić VAT, miła odmiana po tym, jak taksówkarz i dorożkaż wożą kasy fiskalne (u nas).
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2016-04-02 19:02:03)
morfik napisał(-a):
No bo taksówkarze protestują przeciwko zniesieniu tych kas. xD
Szkoda, że zapomniałeś, co się działo, jak je musieli zakładać. XD
Będzie się działo na świecie... xD
W Moskwie też zmiany idą...
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2016-04-04 06:29:23)
Trochę wypłynie, parę płotek widowiskowo się zlinczuje i w konsekwencji wszystko pozostanie po staremu
thomsson napisał(-a):
Trochę wypłynie, parę płotek widowiskowo się zlinczuje i w konsekwencji wszystko pozostanie po staremu
Oj nie wiem, w Chinach za korupcję się zaprasza pacjentów na publiczne egzekucje.
W krajach arabskich się obcina łapy, a w Islandii też będzie afera.
W Rosji też się szykuje "odprężenie" i informacja o miliardach Putlera też może się przydać, pożar w min obrony to chyba początek jakichś ruchów.
Ciekawe, ile bezcennych kwitów się spaliło.
Realia pracy w (pseudo) ochronie...
– Żeby utrzymać rodziny, niektórzy pracownicy ochrony pracują po 300 godzin. Wtedy zarobią nawet 2 tys. zł na rękę. Rekordzista brał dyżur po dyżurze, żył i spał w pracy, gdzie spędził łącznie 700 godzin – mówi Michał Kulczycki, szef "S" Pracowników Firm Ochrony. Miesiąc ma ich 720.
Z tym co pracuje 700h w miesiącu to spotkałem się na forum ochroniarskim. Gościu pracuje w firmie Solid. Toż to terminator... twierdzi, że nie śpi na służbie ale ja w to wątpię. Organizm by mu nie wytrzymał i to już po 3-4 dniach bez snu. Zwyczajnie zszedłby na zawał mimo młodego wieku. W ciągu miesiąca ma wolnego ok 20h. czasu od pracy.
Natomiast ogólny wyzysk w tej branży to normalka.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2016-04-04 21:39:37)
Taa... to wina państwa a państwo to PiS, więc jak zwykle to wszystko wina PiSu. :D Przepraszam a jakie mogą być zarobki w branży, która została zdominowana przez emerytów, rencistów i mundurowych, którzy mają inne główne źródło utrzymania i posadę ochroniarza traktują jedynie jako okazję do dorobienia sobie? Przecież nawet gimnazjalista takie rzeczy powinien ogarniać. Tylko te matoły pozujące na intelektualistów, które jarają się Wyborczą mają z tym problem.
Ostatnio edytowany przez rafi (2016-04-05 15:27:37)