Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2014-02-09 14:49:00

  torrentow - Członek Sejmowej Komisji Śledczej

torrentow
Członek Sejmowej Komisji Śledczej
Skąd: z GNU
Zarejestrowany: 2009-11-23

WOK

WItam serdecznie Towarzyszy i Towarzyszki!
Ostatnio szukam WOKa do kolekcji kuchennej w celu smażenia warzywek, możecie coś polecić?
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow


Każdy sam sobie szkodzi :)
http://img715.imageshack.us/img715/7104/apt.png

Offline

 

#2  2014-02-09 15:17:34

  menel - Użytkownik

menel
Użytkownik
Zarejestrowany: 2013-11-02

Re: WOK

odradzam aluminiowe i ceramiczne, polecam żeliwo-nie do zdarcia, długo się nagrzewa ale elegancko trzyma temperaturę...no i w razie co jak przywalisz teściowej z takiego to dożywotni spokój...;)

Ostatnio edytowany przez menel (2014-02-09 15:28:45)

Offline

 

#3  2014-02-09 15:43:32

  torrentow - Członek Sejmowej Komisji Śledczej

torrentow
Członek Sejmowej Komisji Śledczej
Skąd: z GNU
Zarejestrowany: 2009-11-23

Re: WOK

Witam Towarzyszy i Towarzyszki!
menel, handy made czy pod prasą hydrauliczną robiony?
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow


Każdy sam sobie szkodzi :)
http://img715.imageshack.us/img715/7104/apt.png

Offline

 

#4  2014-02-09 16:05:49

  menel - Użytkownik

menel
Użytkownik
Zarejestrowany: 2013-11-02

Re: WOK

jak Cię stać na zakup kutego ręcznie to pewnie, że taki lepszy ale tłoczony w zupełności wystarczy, baz przesady dla prezydenta nie gotujesz;)

Offline

 

#5  2014-02-10 09:26:56

  P@blo - Nadworny matematyk

P@blo
Nadworny matematyk
Skąd: Wrocław v Jasło
Zarejestrowany: 2010-11-11

Re: WOK

Ja ostatnio jest posiadaczem woka ceramicznego. Ciężkie to a drugie to nie potrafię tego porządnie rozgrzać. Wcześniej miałem wok z tesco za 17zł który był zwykła blachą.

1. tani
2. szybko się nagrzewa

ale wady,

szybko się zepsuł... Tzn (to chyba był teflon) 'zjadłem' jego powłokę razem z daniami...

Wg nie najlepszy to takie 'stalowy?'. Taka zwykłą blacha. No i nie za gruba. Szukałem takiego ale nie mogłem znaleźć. Wok to jednak narzędzie do szybkiego gotowania i temperatura musi tam być jak najwyższa.


ThinkPadX220i
| Procesor: Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz |
|  Debian: sid   |   Arch: amd64   |   Sound: alsa   |
| No DE | WM: DWM  |  DM: .bash_profile  |  BIOS+MBR |

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson
Możesz wyłączyć AdBlock — tu nie ma reklam ;-)