Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
WItam serdecznie Towarzyszy i Towarzyszki!
Ostatnio szukam WOKa do kolekcji kuchennej w celu smażenia warzywek, możecie coś polecić?
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow
odradzam aluminiowe i ceramiczne, polecam żeliwo-nie do zdarcia, długo się nagrzewa ale elegancko trzyma temperaturę...no i w razie co jak przywalisz teściowej z takiego to dożywotni spokój...;)
Ostatnio edytowany przez menel (2014-02-09 15:28:45)
Witam Towarzyszy i Towarzyszki!
menel, handy made czy pod prasą hydrauliczną robiony?
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow
jak Cię stać na zakup kutego ręcznie to pewnie, że taki lepszy ale tłoczony w zupełności wystarczy, baz przesady dla prezydenta nie gotujesz;)
Ja ostatnio jest posiadaczem woka ceramicznego. Ciężkie to a drugie to nie potrafię tego porządnie rozgrzać. Wcześniej miałem wok z tesco za 17zł który był zwykła blachą.
1. tani
2. szybko się nagrzewa
ale wady,
szybko się zepsuł... Tzn (to chyba był teflon) 'zjadłem' jego powłokę razem z daniami...
Wg nie najlepszy to takie 'stalowy?'. Taka zwykłą blacha. No i nie za gruba. Szukałem takiego ale nie mogłem znaleźć. Wok to jednak narzędzie do szybkiego gotowania i temperatura musi tam być jak najwyższa.