Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Tak se myślnąłem (wbrew obiegowej opinii zdarza mi się:P), że może wartoby coś takiego wprowadzić? Na pewno nie fejsikowe lajki, bo dostaję raka siusiaka na widok niebieskiej łapki, ale coś w stylu 'yeah, this guy rocks'. Autor pewnie poczułby się zmotywowany do popełnienia kolejnego hał-tu lub dostał po uszach za chał-turę :P. Bardzo brakowało mi takiego przycisku po przeczytaniu bluetooth_bez_gnome_i_kde, a pm do pisacza o treści 'stary, wymiatasz' to IMHO za mało by docenić skondensowanie 97% wartościowej treści w jednym miejscu. Może jakieś gwiazdki, punkty pomógł czy coś widocznego pod awatarem, napędzane właśnie takimi kliknięciami?
Komci nie będzie, bo wtedy portal zamieniłby się w drugie forum: "u mnie nie działa", "a przy okazji, wie ktoś jak <coś zupełnie niezwiązanego z tematem>", "lubie placki".
Komcie +1.
EDIT:
azhag: racja...
Ostatnio edytowany przez P@blo (2014-01-29 09:25:46)
Wystarczy komentarze pod newsami poczytać i już wiecie dlaczego nie ma komentarzy pod artykułami.
No chyba o to chodzi w komciach. xD Zobacz, masz text bez komćów, komuś coś nie działa, to by napisał i by się to wyjaśniło w komentarzach, potem ktoś inny by przeczytał text i już ma w komciach odpowiedź jeśli tarafi na podobny problem. A tak? Nawet jeśli ktoś zada pytanie na forum, i się wyjaśni co i jak, to druga osoba co przyjdzie zza forum albo w ogóle przeczyta text i napotka taki sam problem to w najlepszym wypadku założy drugi topic na forum, a w przeciętnym wypadku to zacznie googlować. Ja już nie wiem ile razy w komciach odpowiedź znalazłem, albo chociaż jakieś poszlaki co mi wskazały drogę do rozwiązania problemów. A tutaj jest 0 info.
Do rozwiązywania problemów jest forum, a nie komentarze.
Przecież gdy coś u kogoś nie chce działać to można założyć stosowny wątek na forum z podlinkowanym artykułem.
A gdy jest jakiś rażący błąd lub literówka to wystarczy PW do autora lub Grupy Trzymającej Władzę™ ;)
I tak by zakładali. :)
morfik napisał(-a):
No i zakładają miljart wątków tylko po to by ktoś powiedział "użyj szukaj" i podał linka do rozwiązania. xD
No i często podają linka do rozwiązania — czyli artykułu.
Natomiast gdy jest w nim jakiś błąd, to chyba lepiej poprawić ten artykuł niż dopisywać poprawki w komentarzach.
to ja będę moderował komcie- jestę za:D
Raczej, jak jest forum to stworzyć oddzielny dział artykuły i niech każdy artykuł w tym dziale ma swój temat, by można było w nim dyskutować. W każdym artykule, na przykład na początku, znajdował by się link prowadzący do tematu na forum.
Odnośnie tworzenia miliona wątków z problemami wynikającymi z Artów. Ja problemu nie widzę. Zakłada się na forum dział typu "ART/FAQ". Człowieczek piszący arta/faq zakłada automatycznie wątek na forum i w arcie linkuje do niego. I tym oto sposobem wilk syty i owca cała. A jak w topicach będą wpisy typu: "dzięki stary" to będą z automatu leciały do kosza....
Można zrobić skrypt autogerujący temat po dodaniu artykułu.
Pavlo950 napisał(-a):
To może na jednego autora przeznaczyć jeden wątek?
Nie, bo zrobi się w wątku burdel i nie będzie wiadomo co do czego. Tak masz temat danego artykułu i dyskusje z nim związaną i łatwiej się odnajdzie ten co czegoś szuka i autor przeglądając dany wątek dla danego artykułu/faq.
Podforum dotyczące artykułów?
Jest ok po co zmieniać? Możliwość dyskusji jest. Pochwalić też można jak ktoś potrzebuje. Myślę, że jak ktoś pisze coś związanego z linux'em to już jest dla niego wielka nagroda i szczęście :) ale pojechałem...
Czy Administracja forum i portalem pomyślała o dziale na forum dla FAQ i Artykułów czy po prostu wątek sobie umarł wraz z barkiem zainteresowania, ewentualnie Administracja jest na "nie" ?
Ostatnio edytowany przez ba10 (2014-02-12 11:40:44)
Ustosunkuję się do wieczora. Jeśli nie, to proszę mi przypomnieć.
azhag napisał(-a):
Ustosunkuję się do wieczora. Jeśli nie, to proszę mi przypomnieć.
Ok, dziękuje za odpowiedź, będę się przypominał jutro, jak dziś nie będzie odpowiedzi.
Już jest jutro. Co prawda jestem po nocce i jest dla mnie 'wpół do dzisiaj' (dzisiaj się robi od momentu jak budzę się po południu:P), ale staram się patrzeć z Waszego punktu widzenia ;P