Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Cenzor wirtualnego świata

Użytkownik

Możesz zmienić playera :P
Niemniej u mnie Youtube działa po rusku - jak chce to działa, jak nie, to zawiesza kompa na pewien czas ... Flash
Fervi

oj tam

człowiek pasjonat :D

Podobno człowiek...;)

U mnie YT na flashu działa, na HTML5 zazwyczaj co trzeci albo co piąty film.
Ale i tak zawsze kopiuję mychą link i sio do odtwarzacza, ostatnio Totema.
Oprócz tego korzystam często z Minitube.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-10-05 14:35:08)

Włączyłem ten html5 i po odmutowaniu, wszystko działa tak jak powinno ale po wyłączeniu html5 znowu wszystko się mutuje. Coś z tym yt ostatnio dziwne rzeczy się dzieją. xD
Choć na dobrą sprawę, po przerwaniu sesji yt, kolejny film jest zmutowany.
Ostatnio edytowany przez morfik (2013-10-05 15:42:15)

Gambini

Ja również zauważyłem częste mutowanie się youtube na html5.

Szczawiożerca

Imperator

u mnie na firefoxie 24 i flashplugin-nonfree jest za każdym razem dzwięk ściszony ile się da...

smtube też używam ale trochę jest niedorobiony, bo jak mam subskrypcje xx kanałów to tak kopiować ciągle linki i wklejać je do smtube jest trochę upierdliwe. Gdyby można było przeglądać na tym kanały i puszczać linki bezpośrednio klikając w nie, to wtedy byłoby ok, a tak to wolę po prostu puścić play w przeglądarce, chyba, że już faktycznie są jakieś problemy, np z buforowaniem, to wtedy wrzucam do smtube.

Użytkownik

Ja zamiast Linterna Magica używam ViewTube - dobry skrypt, polecam
Fervi

oj tam
morfik napisał(-a):
smtube też używam ale trochę jest niedorobiony, bo jak mam subskrypcje xx kanałów to tak kopiować ciągle linki i wklejać je do smtube jest trochę upierdliwe. Gdyby można było przeglądać na tym kanały i puszczać linki bezpośrednio klikając w nie, to wtedy byłoby ok, a tak to wolę po prostu puścić play w przeglądarce, chyba, że już faktycznie są jakieś problemy, np z buforowaniem, to wtedy wrzucam do smtube.
To zainstaluj smplayer. Smplayer + Smtube i masz wbudowany Youtube Browser w Smplayera :)

oj tam
morfik napisał(-a):
I jak mam za pomocą tego przeglądać zasubskrybowane kanały? xD
To w takim razie firefox + greasemonkey + mplayer-plugin (albo gecko-mediaplayer dla iceweasel).
Potem wrzucasz skrypt HQTube stąd: http://userscripts.org/scripts/show/24999 (masz tam instrukcję)
I voila! Od tej pory zamiast standardowego odtwarzacza YouTube, masz mplayer w przeglądarce.

Szukałem pakietu od mplayer-plugin ale nie ma nic takiego. Patrząc po pluginach, okazało się, że mam tylko dwa, z czego jeden wyłączony: jave i flasha. Doinstalowałem zatem gecko-mediaplayer i pojawiły się w ff poniższe wtyczki:
QuickTime Plug-in 7.6.9
DivX Browser Plug-In
mplayerplug-in is now gecko-mediaplayer 1.0.8
RealPlayer 9
Windows Media Player Plug-in
W każdym razie dociągnąłem greasemonkey i dodałem skrypt HQTube ale on już chyba nie działa. Przy próbie odpalenia czegoś na yt, wyrzuca komunikat:
HQTube needs updating, it is no longer compatible.
W sumie co się dziwić — Last update May 14, 2008

oj tam

Zbudowałem paczkę z minitube bo nie mogłem znaleźć nigdzie wersji 2.1. W każdym razie pododawałem subskrypcje i to by było to czego mi było trzeba, z tym że nie działa. xD Po kliknięciu w materiał video niby się włącza ale pojawia się tylko chyba 1 klatka i tak stoi. Pasek postępu na filmie się ładuje przez parę sek po czym dochodzi do full i to wszystko. Z tego co widzę, to łącze mi zjada więc materiał się pobiera. Pliki lądują w tmp, ale nic się nie odtwarza. Przeciągam ten suwak na górze, zmienia pozycje ale nic się nie dzieje... Na konsoli żadnych błędów nie ma.
EDIT:
Video playback issues
Should you experience playback issues, you can try removing other Phonon backends:
sudo apt-get remove phonon-backend-xine phonon-backend-gstreamer
Wywalenie phonon-backend-gstreamer sprawiło, że filmiki zaczęły się odtwarzać. Mam nadzieję, że mi to nic nie namiesza. xD
Ostatnio edytowany przez morfik (2013-10-06 02:03:58)