Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hej
Mam takie pytanie, a mianowicie jak można podłączyć fax nie posiadając stacjonarnej linii telefonicznej?
Potrzebował bym fax do firmy z tym, że mieszkam na zadu..u i nie mam tam linii telefonicznej. Co prawda jest możliwość założenia numeru stacjonarnego w sieci komórkowej, ale to po prostu karta sim, którą się instaluje w normalnej komórce, ale jak teraz podłączyć do tego np urządzenie wielofunkcyjne które ma fax? Wiem, że pytanie jest być może bez sensu, ale może jakoś się da?
voip
Słowa klucz:
Karta SIM, Modem GSM, Asterisk, chan_dongle :)
EW. Karta na PCI i po lini telefonicznej z 'centralki' na asterisku do faksu
U mnie tak działa :)
tartel.pl
tam masz FAX2MAIL - w byłej firmie gdzie pracowałem było rewelacyjnym rozwiązaniem, wszystek spam schodził jak TIFFy :P
bardzo sprawnie to działało i jak ktoś szuka "dziwnego" rozwiązania to polecam :)
aha, czyli jeśli dobrze rozumiem to najlepiej po prostu zarejestrować się w jakiejś firmie, która udostępnia usługę voip i np zaopatrzyć się w adapter do którego można podpiąć zwykły stacjonarny telefon, oraz urządzenie faxowe, wtedy zadziała tak? Albo lepiej skorzystać z tej usługi faxmail, z tego co widzę, to każdy dostawca voip oferuje taką usługę.
Chodzi o to, że ja już mam urządzenie faxowe więc chciałbym się upewnić czy będę w stanie podpiąć go pod adapter voip i czy będzie działał.