Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2013-02-26 16:56:00

vnu007dl - Użytkownik

vnu007dl
Użytkownik

Jak podłączyć fax przez komórkę?

Hej
Mam takie pytanie, a mianowicie jak można podłączyć fax nie posiadając stacjonarnej linii telefonicznej?
Potrzebował bym fax do firmy z tym, że mieszkam na zadu..u i nie mam tam linii telefonicznej. Co prawda jest możliwość założenia numeru stacjonarnego w sieci komórkowej, ale to po prostu karta sim, którą się instaluje w normalnej komórce, ale jak teraz podłączyć do tego np urządzenie wielofunkcyjne które ma fax? Wiem, że pytanie jest być może bez sensu, ale może jakoś się da?

#2  2013-02-26 16:58:26

yossarian - Szczawiożerca

yossarian
Szczawiożerca

Re: Jak podłączyć fax przez komórkę?

voip

#3  2013-02-26 18:11:30

milyges - inż.

milyges
inż.
Serwis

Słowa klucz:
Karta SIM, Modem GSM, Asterisk, chan_dongle :)

EW. Karta na PCI i po lini telefonicznej z 'centralki'  na asterisku do faksu

U mnie tak działa :)

#4  2013-02-26 19:39:06

Graffi - Użytkownik

Graffi
Użytkownik
Serwis

tartel.pl

tam masz FAX2MAIL - w byłej firmie gdzie pracowałem było rewelacyjnym rozwiązaniem, wszystek spam schodził jak TIFFy :P
bardzo sprawnie to działało i jak ktoś szuka "dziwnego" rozwiązania to polecam :)

#5  2013-02-26 21:41:34

vnu007dl - Użytkownik

vnu007dl
Użytkownik

aha, czyli jeśli dobrze rozumiem to najlepiej po prostu zarejestrować się w jakiejś firmie, która udostępnia usługę voip i np zaopatrzyć się w adapter do którego można podpiąć zwykły stacjonarny telefon, oraz urządzenie faxowe, wtedy zadziała tak? Albo lepiej skorzystać z tej usługi faxmail, z tego co widzę, to każdy dostawca voip oferuje taką usługę.

Chodzi o to, że ja już mam urządzenie faxowe więc chciałbym się upewnić czy będę w stanie podpiąć go pod adapter voip i czy będzie działał.

Stopka forum