Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Polecam, bo piwko bardzo smaczne. Z każdym łykiem, czuć taki... korzenny smak i specyficzny zapach. Wg mnie takie...kobiece, bo bardzo lekkie i o wyrazistym smaku.
A teraz moje ulubione... - Krzepkie :)
Pozdrawiam
Nie wiem czy było ale Klasyczne Tyskie jest naprawdę bombowe.
Ostatnio edytowany przez jarski185 (2012-10-03 20:21:21)
jarski185 napisał(-a):
Nie wiem czy było ale Klasyczne Tyskie jest naprawdę bombowe.
Jutro sprawdzę, bo dziś gadałem z przedstawicielem tego browaru i wspomniał, żebym spróbował. Mówię, że Tyskiego nie lubię, a on że to jest inne. Więc... zobaczymy :)
Dokładnie-jest inne. Bardzo fajne piwo aż się przeziębiłem ostatnio na takim seansie z tyskaczami:D
Skoro mowa o dobrym piwie to nie omieszkam po raz kolejny zareklamować jedynej knajpy, do której chodzę napić się dobrego piwa:
http://www.facebook.com/ZUP.Wroclaw
szczególnie, że w sobotę obchodzi ona pierwszą rocznicę i kroi się niezła browarowa impreza:
http://www.facebook.com/events/421098864605919/
Gorąco polecam piwoszom z Wrocławia i okolic
Po wizycie w ZUPie prawdopodobnym jest, że wiele tzw. zwykłych piw przestanie wam smakować ;)
z pozdrowieniami i, mam nadzieję, do zobaczenia w sobotę w ZUPie
lacer
dobre piwo to tanie piwo :D
Tanie piwo to z reguły jest takie, że się pić nie da. Mam tu na myśli wojaki i inne wynalazki typu piwo w plastiku.
e tam po trzech wszystkie smakują tak samo
Ostatnio edytowany przez copowieryba (2012-10-03 23:39:04)
O gustach się nie dyskutuje bo...rzecz gustu powiedział pies schodząc z jeża.
jarski185 napisał(-a):
Tanie piwo to z reguły jest takie, że się pić nie da. Mam tu na myśli wojaki i inne wynalazki typu piwo w plastiku.
Reakcja podniebienia jest wprost proporcjonalna do stopnia pragnienia.
No ale nie w przypadku takich prawdziwych "sikaczy" a niestety tylko takie są tanie;)
mi ostatnio strasznie posmakowało piwo belfast
nie jest jakoś specjalnie drogie - w auchanie można kupić puszkowane za jakieś 3.50 a butelkowe kiedys udało mi się kupić za 3.25 :D
http://terazpiwo.blogspot.com/2010/12/belfast-browar-jabonowo.html
CZeski Gambrinus i moj najlepszy Staropramen Nefiltrovaný oraz Radegast te piwa dlamnie w ich kraju sa potega
W listopadzie bende tam spedzal dwa dni wiec od dzisaj uprawiam diete aby tego piwa sie zmiescilo jak najwiecej w mioim interfejsie
Książ, Mospan, Sarmackie, Fox - takie pijałem na osi. tanie, wydajne. nie narzekam
Szczególną sympatią darze :) najbardziej przemawia do mnie taka zroszona puszka z lodówki w upalny dzień...
...narobiłem sobie smaka ,ide do sklepu :D
Od jakiegoś czasu robię piwo w domu z tzw. koncentratu kupionego na allegro. Super sprawa. Chociaż ostatnie ważenie zepsułem - za szybko przelałem do butelek. Nie skończyła się pierwsza fermentacja. Dodam jeszcze, że koszt 0.5 L wychodzi około 1,40 zł. Już nie wspomnę o smaku takiego piwa...
Polecam.
Ostatnio edytowany przez guzzi (2013-12-02 23:21:34)
Ile zajmuje ci cała operacja ważenia? Czy powstają przy tym jakieś intensywne zapachy? Czy jest to wykonalne w mieszkaniu na blokowisku?
guzzi napisał(-a):
Chociaż ostatnie ważenie zepsułem - za szybko przelałem do butelek. Nie skończyła się pierwsza fermentacja
Rozsadziło ci butelki?
Jak jest odpowiednia temperatura czyli 23-24 stopnie to 4-5 dni. Przy ostatnim ważeniu zaniosłem sprzęt do piwnicy gdzie temp. była około 19 st. i za szybko zlałem do butelek bo po około 7 dniach
Co do zapachu to jest delikatny zapach ale to znikome wyczuwanie. Kolega robi w bloku i jest "bardzo zadowolony" :).
Nie rozwaliło mi butelek wyniosłem do piwnicy sprawdzę za miesiąc czy da coś leżakowanie.
Tyle że szkoda - 44 piwka :(
Ostatnio edytowany przez guzzi (2013-12-03 14:14:12)
guzzi napisał(-a):
To możesz zlać do naczynia fermentacyjnego i wykonać jeszcze raz pierwszą fermentację.
Nie stricte, ale na pewno w temacie:
Polecam do piwka.
Jeśli ktoś umie sobie sam taki zrobić to fajnie ma. Ale ten produkt naprawdę jak z domu... :D
lukaz1987 napisał(-a):
guzzi napisał(-a):
To możesz zlać do naczynia fermentacyjnego i wykonać jeszcze raz pierwszą fermentację.
Tylko pytanie czy się nie zakazi?
Dla 44 piw warto spróbować. A jak się nie uda to zawsze można przedestylować.
ciepły Vip z biedronki
Na poważnie to od czasu do czasu lubię łyknąć perłe (jak kto lubi dużo chmielu w browcu to polecam)
poza tym EB, ale ostatnimi czasy trudno dostać, łomża niepasteryzowana, żywe i guinness.
Z browarków codziennych polecić mogę specjala i warkę, bo takie chlam co dzień a od święta to te wyżej.
Unikam piw w zielonych butlach (wyjątkiem jest perła), piwa w puszcze i z kija.
Ostatnio mi smakuje warka cytrynowa piłem ostatnio perłe w zielonej butli szału nie ma
Czesi maja ok 300 gatunkow piwa oraz 128 fabryk tego napoju moczopęndego
Radegast kruszowice http://www.beerpubs.pl/br185,Kralovsky-Pivovar-Krusovice
Bardzo dobry jest ciemny koziel jak nie lubie polskiego ciemnego piwa to czeski ciemny koziel to potega
i piwo z biedronki w dodatku ciepłe na kaca mozna zabic nim teściową bo takie mi kiedyś kupiła
Zresztą tu macie wszystko http://www.sklep.piwaswiata.com/kozel-medium-11-p-30.html
Nie piłem nigdy Rosyjskiego piwsaka stoją w kauflandach po 5 6 7 zeta !@#$!$ cena olać ale mam wstrent do tych stalinów
Ostatnio edytowany przez Ryszard (2013-12-19 13:56:16)