Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Za dwa miesiące Debian obchodzić będzie osiemnaste urodziny. W związku z tym chciałbym zaprosić Was do uczczenia tej wyjątkowej okazji i wyrażenia wdzięczności deweloperom za ich pracę. Ponieważ raczej niewielu nas ma możliwość zrobienia tego osobiście, proponuję nieco mniej konwencjonalny sposób — upieczenie urodzinowego, debianowego tortu, ciasteczek lub innych wypieków.
Np. takiego:
Fotki tortów wraz z podziękowaniami zgromadzone zostaną na specjalnej stronie, następnie wysłane Deweloperom Debiana.
Mam nadzieję, że przyłączycie się do idei, ostatecznie osiemnastkę obchodzi się raz w życiu. ;)
Zdjęcia możecie zamieszczać tutaj, na portalu pod stosownym niusem lub na mojego maila lub PW. Również wszelkie pytania, przepisy ;), etc.
@azhag:
W naszym kraju to bardzie by przeszsła destylacja jakiegoś "Debianowego" bimberku a potem publikacja "przepisu" na GPL ;p + ewentualnie jakieś butelki z logo projektu ;]
"Debian Vodka" to by było coś ;p
EDIT:
Albo piwko z taką nalepką:
http://www.linuxscrew.com/wp-content/uploads/2007/1 … ch-vector.png
:D
Ostatnio edytowany przez Huk (2011-06-16 13:07:16)
Moja Gosia już podłapała temat, po sesji będzie tort :P
ja się nie podejmę, bo to by się skończyło zatruciami i miałbym firmę Bodzia na głowie :P
ale sprzedam temat żonie, może coś wykombinerkuje.
Myślę, że i moją pannę da się nakłonić :D
A jako rasowy informatyk nie mam komu tego zlecić więc pewnie sam będę kompilował przepis na torta :] degustacja w Krakowie jakby kto chciał albo... w górach, tylko nie wiem który weekend lipca jeszcze.
p.s. dobra, nie taki do końca rasowy :]
Ostatnio edytowany przez paoolo (2011-06-16 21:13:28)
Na no moja Panna z Jasła jakby co :D Więc też zapraszam na degustacje :D
Robimy Tour de Debian po Polsce? Albo Dug-trip :] po stanowiskach degustacyjnych?
P@blo to kiedy mam wpaść ?? :>
No po sesji :) w lipcu :)
no to daj znać wcześniej na PW to skoczy się na gądki czy na inną miejscówę na browarka i tort urodzinowy ;)) przy okazji obleje się sesje (może mi się brata uda ściągnać :P)
No i o to chodzi. :)
Jak będzie jakaś degustacja piwno-tortowa, to tegoż dokumentację fotograficzną oczywiście również prosimy. ;)
zobaczymy co z tego wyjdzie :P Ja nie umiem robić fotek w nocy :P
Ustaw aparat na auto. I tak będziesz zbyt pijany, żeby samemu cykać. :D
nie ustawię na auto bo lampa nie ma TTLa poza tym na auto to pijani nie usiedzimy 1/10 sekundy w bezruchu :P
Ostatnio edytowany przez winnetou (2011-06-16 23:26:54)
winnetou napisał(-a):
nie ustawię na auto bo lampa nie ma TTLa poza tym na auto to pijani nie usiedzimy 1/10 sekundy w bezruchu :P
xD co racja to racja xD
W Szczecinie będzie przynajmniej jeden tort i oficjalna degustacja w gronie członków SzLUUG. Zapraszamy!
Hejka,
Wraz z moją wspaniałą Gosią stworzyliśmy takie coś:
Odwdzięczyć za włożoną pracę w wypiek z okazji urodzin systemu którego nie używamy można się poprzez zakup zupy chmielowej na najbliższym zlocie lub poprzez wpłatę dowolnej darowizny o wysokości 5.40 na konto ;)
Pozdrawiam.
milyges o ja Cię masz zbyt owłosioną rękę :P
milyges napisał(-a):
Odwdzięczyć za włożoną pracę w wypiek z okazji urodzin systemu którego nie używamy można się poprzez zakup zupy chmielowej na najbliższym zlocie lub poprzez wpłatę dowolnej darowizny o wysokości 5.40 na konto ;)
Możesz potraktować ten system jako bazę dla Grmla. Albo potraktować to jako wspaniałą okazję do spędzenia czasu z Gosią. ;)
Ale ok, daj telefon do Gosi i dogadamy się, na jakie konto chce te 5,40 ];>
azhag napisał(-a):
Ale ok, daj telefon do Gosi i dogadamy się, na jakie konto chce te 5,40 ];>
Przecież ty nie używasz telefonów, chyba że zmieniło się coś? :>
@milyges: telepatia :]
O żesz! Tort i ciasteczka wyglądają przepysznie. A pomysł na fotkę — absolutnie genialny!
@Azhag
Jak na razie to tylko tyle mogłem z kochanej żonki "wydusić" aby miała wkład w Debiana
Babeczki z masą poziomkową, tort z truskawkami
Przepyszne to fakt
Ostatnio edytowany przez hello_world (2011-08-07 15:01:09)