Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
chciałem Was ostrzec przed promocją telewizji N - ja skusiłem się na telewizyjną reklamę i podpisałem umowę w punkcie sprzedającym dekodery. Od piątku do teraz ogladam jedynie "ekran aktywacyjny" z komunikatem, że w ciągu 24 godzin otrzymam dostęp do oferty. W praktyce dostęp powinien pojawić się po 2 - 3 godzinach. Jestem po 4 rozmowach z BOK i 3 aktywacjach i nadal bez efektu. Jutro idę do serwisu sprawdzić dekoder.
N ma jakiś problem systemowy (przewija się w wątkach na forum), z którym mieli się już uporać, a poza tym nie miał on mieć wpływu na dostęp do programów. Jednak ma, bo nie jestem osamotniony z problemem, ludzie piszą, że mieli dostęp do programu a w ciągu ostatnich dni znów oglądali ekran aktywacyjny.
W moim przypadku na dwoje babka wróżyła - albo mam wadliwy dekoder albo problem z systemem, ale raczej to drugie bo moje konto internetowego dostępu nie uruchomiło mi się.
Telefony do BOKu to strata czasu, bo te ich aktywacje nie przynoszą efektu, a poza tym wygadałem w ciągu 2 dni chyba z godzinę, z czego znakomita większość to słuchanie melodyjek, bo BOK jest oblegany.
Generalnie jestem zniesmaczony, bo wygląda na to, że system im się wywalił a oni ciąglę łowią jeleni. A z dekoderem trzeba leźć do serwisu - nie wszystkie punkty sprzedaży są serwisami, więc czeka mnie wycieczka.
Aha, gdyby ktoś się wpakował, to zgodnie z regulaminem w ciągu 10 dni można zrezygnować z umowy bez żadnych dodatkowych warunków (standardowe to zwrot dekodera).
Dowody w sprawie:
http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?t=20863
http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?t=20922
http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?t=5776
http://forum.satkurier.pl/viewtopic.php?f=8&t=9096&start=90
http://forum.satkurier.pl/viewtopic.php?f=8&t=8246&start=75
Antenę mam sprawną, bo mam sygnał Cyfrowego Polsatu, a tam gdzie usiłuję N włączyć miałem wczoraj Telewizję na Kartę.
Czuwaj
Cześć ippo :) Dawno Cię nie było ;>
A odnośnie N-ki... sam mam od lat i w sumie jestem zadowolony. Nigdy nie było żadnych problemów, a i jak zakładałem to była fajna promocja (pół roku za free przy umowie na dwa lata AFAIR). Ale... kilka dni temu dekoder mnie poinformował, że w najbliższych dniach (były podane daty od — do, ale nie pamiętam) będzie jakaś przebudowa systemu i mogą pojawić się przejściowe problemy (ja jeszcze takowych nie doświadczyłem). Także coś jest na rzeczy...
ArnVaker napisał(-a):
Cześć ippo :) Dawno Cię nie było ;>
Witam, mint jest bezproblemowy, a sam już kłopotów nie szukam :)
ArnVaker napisał(-a):
A odnośnie N-ki... sam mam od lat i w sumie jestem zadowolony.... Także coś jest na rzeczy...
Problemy problemami ale cały czas łowią :)
Dzięki za ostrzeżenie - ja tak właśnie przeglądam oferty i zastanawiam się czy nie brać... ale niby DVB-T ma być tutaj za 3 miesiące (koniec kwietnia o ile coś się znowu nie opóźni), tak więc chyba nie warto.
Tak dodam tylko że kiedyś jak N'ka startowała to - z tego co pamiętam - były jaja z... hmmm "pokryciem" sygnałem Polski - w jednych rejonach działała super w innych wcale, wtedy było tłumaczenie "ciągle rozbudowujemy bla bla bla", czy jest możliwość że to nadal może być problem? Może mieszkasz po prostu w jakimś "naznaczonym" miejscu ;] ?
Są problemy z ichniejszym firmware. Restartuje się w nocy jakoś dekoder. Używany od dłuższego czasu.
Huk napisał(-a):
.... Może mieszkasz po prostu w jakimś "naznaczonym" miejscu ;] ?
Możliwe ;) ale mam sygnał CP i TNK a TNK to N przecież. Będę mądrzejszy po wizycie w serwisie, zażądam sprawdzenia dekodera, bo może to on zawodzi. W każdym razie, z tego co wyczytałem na podlinkowanych wyżej stronach, wadliwe dekodery też się trafiają.
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2011-01-24 08:24:17)
Też mam problem ostatnio z n, tylko u mnie faktura jeszcze nie przyszła, choć termin zapłaty już minął. Same cyrki są ostatnio.
ippo76 napisał(-a):
Od piątku do teraz ogladam jedynie "ekran aktywacyjny" z komunikatem, że w ciągu 24 godzin otrzymam dostęp do oferty. W praktyce dostęp powinien pojawić się po 2 - 3 godzinach. Jestem po 4 rozmowach z BOK i 3 aktywacjach i nadal bez efektu. Jutro idę do serwisu sprawdzić dekoder.
Antena poprawnie ustawiona, jak siadał u mnie konwerter to było dokładnie tak samo, włączał się w nieskończoność.
Antena i konwerter są ok, bo Cyfrowy Polsat odbieram (konwerter twin). Mam Cyfrowy Polsat i Telewizję na Kartę i wszystko hula. W miejsce TNK wpiąłem N i mam "ekran aktywacyjny". Albo wada dekodera albo problem w systemie albo oba na raz.
Edyta:
Uruchomili mi konto klienta na serwerze. Ale telewizji wciąż nie mam :(
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2011-01-24 17:47:09)
Odświeżam
Po wymianie dekodera nie czekałem nawet pół godziny na sygnał. Teraz wszystko gra. Facet w serwisie twierdził, że "niektóre konwertery nie przepuszczają sygnału aktywacyjnego". Jasne. Dlatego facet przede mną i facet po mnie też wymieniali dekodery :P