Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2010-08-05 15:11:21

paoolo - Oldtimer

paoolo
Oldtimer

Google Wave wycofuja

Ciężko mi jest podać linka do usłyszanego komunikatu w radiu, ale tłumaczone jest to niskim zainteresowaniem wśród użytkowników. Pojawiały się także głosy o ambitnym interfejsie produktu i jego idei. Źródło: trojka polskie radio.

#2  2010-08-05 15:12:51

ippo76 - fakam fszycho

ippo76
fakam fszycho
Serwis

Re: Google Wave wycofuja

A co to jest w ogóle?

ippo76@jid.dug.net.pl

Moja składka do ZUS = 2/3, moja składka do OFE = 1/3;
Stan mojego konta w ZUS = 2XYZ, stan konta w OFE = 3XYZ.

#3  2010-08-05 15:23:10

paoolo - Oldtimer

paoolo
Oldtimer

ano był taki produkt, jedyne co z niego zapamiętałem, że mogłem widzieć live jak ktoś klika w klawiaturę i to był krok w komunikacji.

#4  2010-08-05 15:31:05

ippo76 - fakam fszycho

ippo76
fakam fszycho
Serwis

paoolo napisał(-a):

ano był taki produkt, jedyne co z niego zapamiętałem, że mogłem widzieć live jak ktoś klika w klawiaturę i to był krok w komunikacji.

Nie wiem, czy Cię dobrze rozumiem - tak jak w pidginie albo gajimie, gdzie komunikator podaje informację, że Twój rozmówca coś pisze?

Widać nie wszystko, czego dotyka Korporacja Weyland-Yutani google zmienia się w złoto... ;)

Ostatnio edytowany przez ippo76 (2010-08-05 15:42:29)

ippo76@jid.dug.net.pl

#5  2010-08-05 15:50:45

paoolo - Oldtimer

paoolo
Oldtimer

właśnie nie o takie info mi chodziło ale o migający kursor i jakbym to ja, choć nie ja, pisze na klawiaturze. Im więcej osób jednocześnie było na można rzecz czacie tym więcej takich kursorow. I to było fajne, jak ktoś backspace używał, to było widać jak cofa to co napisał powiedział. Co więcej po takim czacie dało się odtworzyć całość przebiegu rozmowy posługując się timeline'm.

#6  2010-08-05 16:06:10

ethanak - Użytkownik

ethanak
Użytkownik
Serwis

paoolo napisał(-a):

właśnie nie o takie info mi chodziło ale o migający kursor i jakbym to ja, choć nie ja, pisze na klawiaturze. Im więcej osób jednocześnie było na można rzecz czacie tym więcej takich kursorow. I to było fajne, jak ktoś backspace używał, to było widać jak cofa to co napisał powiedział.

No zobacz... a ja głupi dwadzieścia lat myślałem że to się talk nazywa ;O

Nim mechaniczne larum zagrasz mi, kanalio,
głosząc nadejście Javy - śmiertelnego wroga!
Zespół Adwokacki Dyskrecja

#7  2010-08-05 16:59:26

johny - Użytkownik

johny
Użytkownik

Bo to rzeczywiście wyglądało jak duży skok w komunikacji. Jakiś czas temu, jak zaczęli dopiero o tym mówić, oglądałem nagranie z prezentacji google na youtubie.
Taki komunikator w przeglądarce zintegrowany z innymi usługami google. Z tym, że naprawdę bardzo funkcjonalny. Wszystko w okienku rozmowy dzieje się 'na żywo' - widzisz co ktoś pisze już w momencie wstukiwania przez niego klawiszy, co miało przyśpieszyć rozmowę. Nowych rozmówców dołączało/usuwało się do/z rozmowy drag&dropem na avatarze (co więcej widzieli oni tylko te fragmenty rozmowy, w czasie których byli do niej dołączeni). Jednym kliknięciem wrzucało się do rozmowy lokalizację(mapa google), film z youtube, zdjęcia (drag&drop), dokumenty, wszystko.
Nie głupia sprawa, no ale ludzie są przyzwyczajeni do zwykłego komunikatora. Ale właściwie to chyba na szczęście, bo jak pomyślę, że nawet archiwum komunikatora miałoby siedzieć na serwerach google :D

#8  2010-08-05 17:23:46

ippo76 - fakam fszycho

ippo76
fakam fszycho
Serwis

johny napisał(-a):

... Ale właściwie to chyba na szczęście, bo jak pomyślę, że nawet archiwum komunikatora miałoby siedzieć na serwerach google :D

Mam ten sam koszmar :)

ippo76@jid.dug.net.pl

#9  2010-08-05 17:37:32

hello_world - Członek DUG

hello_world
Członek DUG
Serwis

Należąłoby napisać, że projekt będzie udostępniony społeczności. Nie ma co łez rozlewać.

#10  2010-08-05 19:56:54

Trin - Wredotka

Trin
Wredotka

#11  2010-09-24 19:27:02

pink - Użytkownik

pink
Użytkownik

szkoda fajne to, slaby marketing maja bo nic o tym niewiedzialem.

T430 think-box 4.9-custom x86_64 Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz GenuineIntel GNU/Linux
"Doktor plama i maharadża są pod złotym leszczem." "Człowieka od zwierzęcia odróżnia ciekawość świata. Patrze słucham i wyciągam wnioski."
https://www.behance.net/przemyslawmamon

Stopka forum