Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: ◀ 1 … 137 138 139 140 141 … 255 ▶
Wątek Zamknięty

Użyszkodnik
W prestiżowym Portalu Elita-Polski.pl mogą znaleźć się tylko wybrane osoby. Muszą one spełnić wszystkie poniższe warunki:
* wyższe wykształcenie,
* wysokie stanowisko w firmie, bądź instytucji lub poziom wysokiej klasy specjalisty wśród wolnych zawodów,
* bardzo dobra pozycja finansowa.
Dobrze że nie wymagają znajomości zasad interpunkcji, bo inaczej sami by się do tej swojej jelity nie załapali.

Oldtimer

Semerchet napisał(-a):
http://elita-polski.pl/ - blog dla vipów ;)
Załącznik nr 1.
Opłaty za usługi świadczone przez Administratora na rzecz Użytkowników:
* korzystanie z Konta umieszczonego na miejscach od 1 do 100 którejkolwiek z List rankingowych – opłata negocjowana indywidualnie z Kandydatem na Użytkownika, jednak nie niższa, niż 2000 złotych netto (2440 złotych brutto),
* korzystanie z Konta umieszczonego na miejscach od 101 do 200 którejkolwiek z List rankingowych – 1000 złotych netto (1220 złotych brutto),
* przedłużenie korzystania z Konta na kolejny rok kalendarzowy dla Kont umieszczonych na miejscach od 1 do 100 którejkolwiek z List rankingowych – 1000 złotych netto (1220 złotych brutto),
* przedłużenie korzystania z Konta na kolejny rok kalendarzowy dla Kont umieszczonych na miejscach od 101 do 200 którejkolwiek z List rankingowych – 500 złotych netto (610 złotych brutto).I jaka przystępna cena :) - hehehehe
ja pinkole, ktos kto to zrobil ma leb na karku, gdyz taka kase z tego pewnie trzepie :)
edit: poprawka, jednak nie trzepie z tego kasy. :) ale jak ktos sie na to chwyci (w co watpie)
edit2: ee glupie jak but, im bardziej rozkimniam o co im chodzi.. ide sie uczyc. licealisci, przyszli studenci - elita kurde narodu.
Ostatnio edytowany przez paoolo (2009-05-10 18:09:09)

Amator

Pingwiny nieloty??
http://www.youtube.com/watch?eurl=http%3A%2F%2Fdiav … FsY&gl=PL
;) to chyba rodzina BSD - może FlyBSD
Ostatnio edytowany przez Semerchet (2009-05-10 18:27:12)

prawiczek erotoman
chyba tu tego jeszcze nei buło.. 

Członek DUG
Project Manager usiadł w samolocie obok małej dziewczynki.
Manager zagadał do dziewczynki czy ma ochotę trochę z nim porozmawiać.
Dziewczynka zamknęła spokojnie książkę którą czytała i powiedziała:
- Ok. Bardzo chętnie. Więc o czym będziemy rozmawiać?
Manager na to :
- Może o logistyce?
- OK - odpowiedziała - to bardzo interesujący temat. Mam jednak pytanie:
Jak to się dzieje że koń, krowa i jeleń jedzą to samo, czyli trawę. Jeleń wydala małe suche kuleczki, krowa duże, płaskie, rzadkie placki, a koń wysuszone klumpy. Może potrafi mi Pan wytłumaczyć co jest tego przyczyną?
- Nie mam pojęcia - odpowiedział manager po chwili zastanowienia.
Na to dziewczynka odpowiedziała:
- Czy czuje się Pan zatem naprawdę wystarczająco kompetentny by rozmawiać o logistyce skoro temat zwykłego gówna przekracza pańskie możliwości ?
Ostatnio edytowany przez ba10 (2009-05-12 09:53:26)

Użytkownik

Początek roku. Przyjeżdża przedstawiciel zarządu banku do centrali w Polsce. Na koniec roku pracownikom były wypłacane premie, więc postanowił dowiedzieć się, czy pracownicy są zadowoleni z otrzymanych premii. Wchodzi do gabinetu prezesa w Polsce i pyta:
- No jak tam, dobrze idzie biznes? Zadowoleni jesteście z bonusów?
- A dziękuję, dziękuję, jestem bardzo zadowolony - odpowiada prezes.
- A na co przeznaczyliście swoją premię?
- Za część pieniędzy kupiłem sobie nowy jacht&;
- A reszta?
- Za resztę kupiłem sobie pakiet akcji naszego banku. Jestem bardzo szczęśliwy, dziękuję raz jeszcze - odpowiada prezes.
Przedstawiciel zarządu ucieszył się, że istnieje głęboka wiara pracowników w sukces firmy i inwestują nawet w akcje. Krąży dalej po biurze. Wchodzi do gabinetu wiceprezesa i mówi:
- Dzień dobry, wszystko w porządku? Przyszedłem spytać, czy usatysfakcjonowany jesteś tegorocznymi premiami?
- Bardzo jestem uradowany, nie spodziewałem się aż takiej hojności. Serdecznie dziękuję; będę się przykładał do pracy jeszcze mocniej, bo widzę, że doceniana jest w naszej firmie ciężka praca - odpowiada wiceprezes.
- A na co przeznaczyłeś swoją premię? - pyta przedstawiciel.
- Za część pieniędzy kupiłem sobie piękną willę na Lazurowym Wybrzeżu;
- A reszta?
- Resztę zainwestowałem w akcje naszej firmy, żeby w przyszłości czerpać zyski.
Jeszcze bardziej ucieszony przedstawiciel szykuje się powoli do wyjazdu, żeby zdążyć na samolot. Przed wyjazdem postanawia zajrzeć jeszcze do jednego z oddziałów. A tam przy kasie siedzi pracownik i uderza co sił w klawisze. Oczy podkrążone, fryzura w nieładzie, wokół porozrzucane puszki po Red Bullu.
Podchodzi więc, żeby spytać, czy ów człowiek też jest zadowolony z bonusa (będę miał pełen obraz - pomyślał).
- Dzień dobry, jestem przedstawiciele zarządu banku.
Chciałem spytać, czy dobrze się panu pracuje w naszej firmie. Czy wysokość bonusa pana zadowala?
- Tak, tak, dziękuję - odpowiada pracownik, nie odrywając się nawet od klawiatury.
- A na co przeznaczył pan te pieniądze?
- Kupiłem sobie nowy garnitur - odpowiada z dumą kasjer
- A reszta?
- Resztę dołożyła mama
Ostatnio edytowany przez adscripticii (2009-05-12 12:53:41)

Moderator Mamut
Ewolucja metod nauczania matematyki na przykładzie zadań egzaminacyjnych
1962 : Drwal sprzedał ciężarówkę tarcicy za sumę 100 dolarów. Wiedząc, że koszt produkcji drewna wynosił 4/5 jego ceny, oblicz zysk drwala.
1972 : Drwal sprzedał ciężarówkę tarcicy za sumę 100 dolarów. Wiedząc, że koszt produkcji wyniósł 4/5 jego ceny, czyli 80 dolarów, oblicz zysk drwala.
1982 : (nowy program matematyki) Drwal dokonał wymiany zbioru T tarcicy na zbiór P pieniędzy. Moc zbioru P wyrażona w liczbach kardynalnych wyniosła 100, przy czym każdy z jego elementów jest wart 1 dolara. Zaznacz w kwadratowej tabeli 100 punktów, aby przedstawić graficznie elementy zbioru P. Zbiór kosztów produkcji zawiera 20 elementów mniej niż zbiór M. Przedstaw zbiór K jako podzbiór M i odpowiedz na pytanie : jaka jest moc zbioru Z zysku wyrażona w liczbach kardynalnych ?
1992 : Drwal sprzedał ciężarówkę tarcicy za 100 dolarów. Koszt produkcji drewna wyniósł 80 dolarów, a zysk drwala 20 dolarów. Zakreśl liczbę 20.
2002 : Ścinając stare piękne i bezcenne drzewa, ekologicznie niezorientowany drwal zarobił 20 dolarów. Co myślisz o takim sposobie na życie ? W podgrupach postarajcie się przygotować teatrzyk przedstawiający, jak czują się leśne ptaszki i dzika zwierzyna.
Świeżo upieczony profesor matematyki udał się do urzędu zatrudnienia, by znaleźć sobie robotę.
- Jakie ma pan wykształcenie?
- Jestem profesorem matematyki.
- Umysłowy... jeszcze profesor... no przykro mi, nie ma roboty dla profesorów... Polska się buduje, rąk do pracy trzeba, a dla profesorów... no cóż, pracy nie ma...
I tak co miesiąc. W końcu profesor puknął się w czoło, poszedł do innego urzędu:
- Jakie ma pan wykształcenie?
- Niepełne podstawowe.
- Ooo... to wie pan, będzie dla pana robota, tylko... niepełne podstawowe, to tak nieładnie wygląda. Na kurs pana poślemy.
I tak się stało. Profesor wchodzi niepewnie do sali, w ławkach siedzą sami "dojrzalsi" ludzie. Siada niepewnie w ławce. Po chwili wszedł belfer, zaczął coś tam tłumaczyć... obaczył nowego i do tablicy.
- Proszę mi napisać wzór na pole koła.
- Eeee....
- Pole koła.... pole koła... cholera, kiedy to profesor używał tak trywialnych wzorów... pole koła... no cholera... jak to szło.... no ale nic, jestem profesorem, wyprowadzę sobie... - myśli profesor, bierze kredę i liczy... jedna tablica wyliczeń, druga, trzecia, czwarta, piąta.... minus PI r kwadrat. - No cholera, skąd ten minus, gdzieś jest źle....
W tym momencie cała sala szepce:
- Zamień granicę całkowania...
Fizyk zapytany na egzaminie, ile wynosi pierwiastek z dwóch, odpowiada:
- To wartość rzędu jedności.
Zapytany o to samo inżynier wyciąga suwak logarytmiczny i oblicza:
- To jest około 1,41.
Gdy zaś poprosić o odpowiedź ekonomistę, ten zamyka drzwi do pokoju, zbliża się do egzaminatora i pyta szeptem:
- A ile pan chce, żeby to było?
Siedzi psychiatra na dyżurze - nudno, cicho, wariaci śpią chyba.... Nagle otwierają się cicho drzwi i wpełza na kolanach człowieczek omotany w coś - w zębach, na rękach, nogach i jeszcze parę metrów tego za sobą ciągnie....
Doktor zagaduje:
- O... żmijka mała do nas przyszła... Co żmijko, jak ci pomóc?
Człowieczek bulgocze coś i kręci przecząco głową.
- To może żółwik jesteś? Co? Jesteś małym żółwikiem?
Człowieczek znów kręci głową...
- To może mały robaczek, co się właśnie wykluwa z kokonu?
W końcu człowiek wypluwa to co ma w zębach:
- Panie, co Pan do ch**a z tym robaczkiem! Jestem wasz admin sieciowy, kable rozplątuje!

fakam fszycho

Użytkownik
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk I have a workstation..
-------------------------------------------
Jak zrobić prosty generator losowych znaków?
Posadzić człowieka przed vi i kazać mu wyjść z programu.
Przychodzi admin do lekarza...
- Panie doktorze, coś mnie wątroba boli ostatnio...
- Co pan powie? A u mnie działa!
Obok siebie w autobusie stoją dwie osoby: Ona i On. Ona spojrzała na
niego, on na nią.
- Informatyk - pomyślała studentka
- Studentka - pomyślał bezdomny

fakam fszycho

elektryk dyżurny

suchar :p

fakam fszycho
144 strony przeglądania :)
wpadłem na to przypadkiem bo nie zdążyłem zainstalować spolszczenia do łasicy a pilnie potrzebowałem porady i wujek gugiel mnie naprowadził :)

Amator

Członek DUG

Ekonomista, Prawnik oraz Informatyk spierali się, czy warto mieć kochankę.
Ekonomista: Nie warto, trzeba kupować prezenty i dla żony, i dla kochanki - za drogo wychodzi.
Prawnik: Nie warto. Z prawnego punktu widzenia jest to nielegalne, w razie rozwodu żona wszystko zabiera...
Informatyk: Warto. Żona myśli, że jestem z kochanką, kochanka myśli, że jestem z żona, a ja mogę posiedzieć przy komputerze.
-Ile miejsca zajmuje vista?
-Tyle ile znajdzie.
http://www.demotywatory.pl/komentarze/2115#komentarze
Programista stawia na stoliku przy łóżku zawsze dwie szklanki. Jedną pełną wody - jeżeli będzie spragniony, drugą pustą - jeżeli nie będzie.
- Puk puk
- Kto tam?
(długa cisza)
- Java
http://www.demotywatory.pl/komentarze/1872#komentarze

Ojciec Założyciel
Jak to się dzieje, że kursor się rusza gdy Ty poruszasz myszką?
Nigdy się nad tym nie zastanawiałeś?
Żeby to sprawdzić kliknij na poniższy link.
Poruszając kursorem w szkle powiększającym W ŚRODKU Zobaczysz
to czego nie widać gołym okiem!
Wejdź na link kursorem w środek i poruszaj nim w lewo, prawo, powoli, potem szybko i jeszcze szybciej,
kliknij kilka razy, kliknij prawym itp., na chwilę zatrzymaj.
http://2006.1-click.jp/

matka przelozona

Admin łajza

Admin łajza

Admin łajza

azhag napisał(-a):
http://www.youtube.com/watch?v=X4SCSGRVAQE
i inne:
http://www.youtube.com/watch?v=s1tatiU2ha0
http://www.youtube.com/watch?v=9ftYO5J3ZZQ
http://www.youtube.com/watch?v=sKeXOa2sYSw
http://www.youtube.com/watch?v=nM2ZcgMqhQc