Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam wszystkich - dzisiaj dość nietypowe pytanko - mianowicie:
Jakiej aplikacji najbardziej brakuje wam na Linuksie? Czy jest wogóle coś takiego ;p?
Z góry dzięki za info.
np takiej
wkładam do napedu cdrom płyte z fajną grą next you agre install
i kilku innych
Ostatnio edytowany przez Ryszard (2009-03-15 23:06:35)
Jednopanelowego menedżera plików w Qt4 niezależnego od środowiska graficznego (coś jak pcmanfm, tylko w Qt4 zamiast GTK+).
Niestety ZTCW nie istnieje żaden takowy. Albo wymagają kdelibs (konqueror, doplhin), albo są dość stare, dwupanelowe i napisane jeszcze w Qt3 (bsc).
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-03-15 23:17:37)
hehe painta:D
Trin napisał(-a):
hehe painta:D
tuxpaint?
sensownei dzialajacych gier.
w ogole moglbym wywalic jakiekowliek windy z dysku wtedy ale nie moge, bo coz poradzic jak ja poprostu lubie grac odkad dostalem pierwszego comodoreczka :P a niestety gry jakie lubia zadko maja wsprcie na wine ( jak Space Empires 5 itp) i jescze brakuje mi sterownikow do kart dzwiekowych ktore maja rpogramowe 5/6.1 z wyjscia na sluchawki :( na winde mam ale na linuxa niestety sie nie da ) a reszta coz nie brakuje mi nic innego bo i tak na windzie jesli z neij korzystam korzystam z zestawu tych samych aplikacji praktycznie no moze jedynie roznica w exploratorze ten windowsowy ssie i to powaznie i mnie wnerwia bo nie potrafi zapamietac ustawienia paska bocznego zeby na nim zawsze byly skroty pfffffffff
porządnego zasobnika systemowego w kaflu pod wmakera
bluescreena
TBH napisał(-a):
bluescreena
a co to za program? do czego on służy? xD
TBH napisał(-a):
bluescreena
to wystarczy?
http://kde-apps.org/content/show.php/Windowslike+-+ … content=19198
jaki program omfg :P
btw tam ktos dobyr temat zapodal virus na linuxa ktory ejsli wykryje zainstalowany windows obok linuxa kasuje windowsa loool i info " twoj linux zostalk zainfekowany windowsem usuwanie robaka "
Gadu-Gadu 8.
Jestem śmiertelnie poważny.
Bardzo dobrego programu do skanowania OCR - coś jak FineReader
Autocad i pochodne (chodzi oczywiście o aktualne wersje, nie archaiczne)
Bodzio napisał(-a):
Podpisuję się pod tym.
I polecam podobny ranking: http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=11288
lista życzen?
Gier wydawanych równolegle i na M$ i na Linuksa.
Poza tym... większej ilości specjalistycznych programów, które są dostępne tylko pod M$. W moim przypadku jest to głównie oprogramowanie ESRI (do GISu).
Jakby nie było te dwie rzeczy nie pozwalają na szersze popularyzowanie Linuksa.
Pigdina, który radzi sobie z GG tak jak Kadu.
Otwartego VOIPa rozbudowanego wieloplatformowego i banalnego jak SKYPe (ten pod M$).
Coś do nieśmiertelnego Flasha, co nie będzie mi zżerało 90% zasobów tnąc się przy filmikach z YT na pełnym ekranie.
pff mi flash zzera procka i na windowsie i na linuxie ^^ wiec skoro nie widac roznicy to po co przeplacac
Minio napisał(-a):
Gadu-Gadu 8.
Jestem śmiertelnie poważny.
:)))))) - ja tez jestem smiertelnie powazny:)
wyskakującego oknieka z listą programów, podczas wciskania alt+tab we fluxboksie
działającego flasha w każdej przeglądarce,
odpowiednika subedita i kilku dobrych gier, wymagających więcej niż posiadania monitora
adamos napisał(-a):
odpowiednika subedita i kilku dobrych gier, wymagających więcej niż posiadania monitora
Wypróbuj SMPlayera
Mi brakuje chyba tylko programów firmy Adobe (lub ich zamienników).
Bodzio napisał(-a):
to jakaś nowość
http://packages.debian.org/squeeze/ocropus
a mi nic nie brakuje :)
oo wirtualizacji ala vmware albo virtualbox wwe freebsd
Sibeliusa i Cubase 4. Emulacja tego drugiego nie wchodzi w grę, virtualbox tym bardziej (opóźnienia).
svL napisał(-a):
wyskakującego oknieka z listą programów, podczas wciskania alt+tab we fluxboksie
podpisuje się pozatym gier najnowszych żeby wychodziły równolegle z grami na winde i programów Adobe ;)