Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Co robi typowy użytkownik Debiana w słoneczne niedzielne popołudnie ?
Tylko nie mówcie mi że kompilację kernela :) bo nie uwierzę :)
Ostatnio edytowany przez morys (2008-04-13 09:32:20)
morys napisał(-a):
Lepiej uwierz.
Po każdym kernel panic pije piwo:D
Jak słoneczko to jadę focić, jak leje to piwo :)
Dobre jedzenie a potem wycieczka samochodem w plener.
czytamy lub piszemy książki
ilin napisał(-a):
morys napisał(-a):
Lepiej uwierz.
w życiu nie kompilowałem kernela :)
Wycieczka do centrum handlowego :P
hmm kompiluje kernela pije piwo leze na wozie cały dzien lub smigamy na spacer lub gotuje obiad
a dziś koleś kladzie kafelki w kuchni pojebany remont
Ryszard napisał(-a):
hmm kompiluje kernela pije piwo leze na wozie cały dzien lub smigamy na spacer lub gotuje obiad
a dziś koleś kladzie kafelki w kuchni pojebany remont
No to miłej niedzieli życzymy :)
debianus_userus napisał(-a):
Wycieczka do centrum handlowego :P
Albo to niemasz chwilki w tygodniu na zakupy ?
Szkoda niedzieli !
Jak słoneczko to wybrał bym sie na twoim miejscu choćby na to wasze "tatarskie wzgórze" - czy jakoś tak.
Jak leje to pozwiedzał bym cos - ciekawe czy byłeś chociaż raz w waszym pięknym muzeum ?
Szkoda niedzieli, bo relaksowi ma służyc.
Ostatnio edytowany przez morys (2008-04-13 10:44:05)
morys napisał(-a):
Jak słoneczko to wybrał bym sie na twoim miejscu choćby na to wasze "tatarskie wzgórze" - czy jakoś tak.
Jak leje to pozwiedzał bym cos - ciekawe czy byłeś chociaż raz w waszym pięknym muzeum ?
Szkoda niedzieli, bo relaksowi ma służyc.
Dobrze prawisz! :)
Miales na mysli "kopiec tatarski"
Ja niestety jestem na zesleniu zarobkowym w Wawie i nie mam jak sie nacieszyc sie na wiosne pieknymi terenami przemyskimi.
P.S. W muzeum tez nie bylem :( ehhh.. zycie
powiedzmy ze do poludnia, jestem w stanie gdzie nie jestem pewien dalszego dnia, nie chodzi o picie, gdyz ani kropelki, jako to rodowity informatyk, nie pije, ale brak snu, przez tydzien daje mocno w kosc, i ostatnie dni tygodnia, czyli sobota i niedziela, to raczje dni w ktorych ciezko jest na czym kolwiek skoncentrowac uwage; za duzo kawy w cigu tygodnia, trudnosci w percepcji i zapamietwaniu, wlasciwego racjonalnego decydowania; i ciagla swiadomosc, ze po niedzieli zaczyna sie kolejny tydzien, co tylko poglebia ten stan, przykre jest nasze zycie;
Ja z kolei aktywnie wypoczywam, minimum 30km na rowerku :D
Jeśli nie mam akurat zjazdu to: muzyka i film (ofc nie jednocześnie) lub spanie :)
Pzdr.
Ja byłem dziś puszczać latawiec :D kawał sukinkota, niby tylko 2.8 metra powierzchni a poleciałem raz kilka metrów :P
Co lubię robić w wolnym czasie... Robię mapki do Jedi Academy. Stara giera, ale tz "scena" jest nadal aktywna. GtkRadiant 1.5 z svna bez problemu kompiluje się i działa pod Debianem (trzeba tylko zassać nagłówki m.in. do mhash i gtkglext). Ostatnio nawet wydałem wersję beta mojego starego, nadal nie ukończonego dzieła - miasta Nienack. Do ściągnięcia z http://freeshells.ch/~bsah/release/ - o ile ma się grę :P
Leżę jak Dzik Notecki i myślę nad zagładą świata:P A oprócz tego rowerek, samochód, wędka, dziewczyna... jednym słowem relaxxx.
LongeR napisał(-a):
samochód (...) jednym słowem relaxxx.
o ile sobie przypominam okoliczności pewnych egzaminów na prawko, to dla ciebie może i relaks... tylko dla ciebie
;)
Tak dla mnie relaks:] Jeżdżę bardzo ostrożnie :xD azhag chcesz zostać wujkiem:P??
a ja właśnie wróciłem do domku z moją Panią...
takie lekkie niedzielne popołudnie - wybralismy się ze znajomymi popływać łódkami po spokojnych kanałach...
ale oczywiście co...?
niedizela trzynastego - płynęło nas 6 łódek, a kto się wyjebał na 180 stopni łóodką, w sensie iż kto do wody się wrypał odwracając canoe do góory nogami? oczywiście ja, albo nasza wspolna sila na łódce... :P
i właśznie wrociłęm do domu w samych majtach (zmieniłęm dzisiejsze mokre na wczorajsze suche ;)
taka jesst własnie "spokojna" niedziela ;)
ale ja nie narzekam, gorzej z moją Panią, która nie nawykła do takich pankkowych wyczynów i teraz w łazience zmywa z siebie wszystkie glony ;)
ale dobrze jest - tak czy inaczej
chociaz szkoda mi jest mojego aparatu (idioot kamery - pentax optio l40) i telefonu nokia 6300 - ktore oba mialem w kieszeniach i oba sie zalały - tak ja to robię w tym momencie ;)
ale i tak fajnie było
tak więc niedzielne popołludnie nie do zapomnienia ;)
pozdrowienia
miłosz
morys napisał(-a):
Co robi typowy użytkownik Debiana w słoneczne niedzielne popołudnie ?
Odsypia 6 dni harówki....
muzyka szatana, czasem filmik, książki czytane po troszku między pracą, a pracą... chyba, że trzeba pracę zabrać do domu.
debianus_userus napisał(-a):
P.S. W muzeum tez nie bylem :( ehhh.. zycie
Tak życie.
Ja też w naszym muzeum byłem chyba pierwszy raz dopiero w wieku 30 lat :(
Do twojego sie wybierz, bo jest naprawde co podziwiać.
Pamiętam jak będąc w twoim mieście podszedłem do muzeum (bilety sprzedawał chyba gość w szatni) i poprosiłem o bilet do muzeum.
Gdy usłyszałem cenę biletu (chyba 2 złote) poprosiłem o sprzedanie mi 10 sztuk.
Pan poszedł a po chwili podeszła kustoszka muzeum i zapytała gdzie ta wycieczka.
Gdy dowiedziała sie ze jestem tylko ja osobiście oprowadziła mnie po tym pieknym , bogatym w niepowtarzalne zabytki naszych wschodnich kresów.
Było to jedno z moich najciekawszych muzeów jakie obejżałem.
A dzisiaj ?
Jeden telefon od rodziny mojej żony ze przyjeżdzaja do nas na wieś i wszystko jasne.
Gril , piwo i nnne bardzi "niezdrowe" używki :)
Na spacer pójdziemy na następny tydzień (może) :(
Najczęściej siedzę w akademiku i czytam książki.. ew spacer.. wieczorami grill+piwko:)
http://www.idg.pl/news/150084.html
Nie czytaj tego newsa!
Nie masz nic lepszego do roboty?