Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2008-02-25 20:05:02

davidoski - Użytkownik

davidoski
Użytkownik

Nowy Porządek Światowy

#2  2008-02-26 01:31:34

terefere - Członek DUG

terefere
Członek DUG
Serwis

Re: Nowy Porządek Światowy

Właśnie obejrzałem, i powiem tylko tyle, że ta "wizja" przebija nie jeden thiller. Brak mi słów na ogarnięcie tego.

Nigdy się niektórych rzeczy nie dowiesz, jeśli na niektóre pytania samemu sobie nie odpowiesz - STFW

#3  2008-02-26 01:36:49

davidoski - Użytkownik

davidoski
Użytkownik

Daje po czapie.
Coś jest na rzeczy. Wojna w Iraku śmierdzi przecież na kilometr przekrętem. WTC i to wszystko. Jest w tym coś. Może nie dokładnie tak jak w filmie, ale coś jest.

#4  2008-02-26 01:49:44

rychu - elektryk dyżurny

rychu
elektryk dyżurny

kolejna Wielka Spiskowa Teoria Dziejów? a ja myślałem, że to Żydzi do spółki z UFO rządzą światem. no i nie zapominajcie o kręgach w zbożu i poranionym bydle.

davidoski, nie pij tyle, człowieku :P

moje zdanie jest takie, że cały ten syf kręci się wokół kassy... nawiązując do tematu - ostatnio byłem na wycieczce w Toruniu i na ruinach zamku krzyżackiego przeczytałem bardzo ciekawy napis, autorstwa jakichś punków, zapewne:

"Boże, wspomóż, bym potrafił
Gdy Ojczyzna mnie zawoła
Zamiast piersi wypiąć dupę
Bo ta ropa nie jest moja"

linux regd. user #248790

#5  2008-02-26 02:28:11

terefere - Członek DUG

terefere
Członek DUG
Serwis

"Boże, wspomóż, bym potrafił
Gdy Ojczyzna mnie zawoła
Zamiast piersi wypiąć dupę
Bo ta ropa nie jest moja"

No i głównie o to chodzi w tym filmie, wszystko kręci się wokół kasy i władzy, zwłaszcza władzy. Swoją drogą o ile potrafię zrozumieć czyjąś chęć dążenia do dyktatury to już chęci unicestwienia większości społeczeństwa na ziemi już nie bardzo. A film wart obejrzenia :)

Nigdy się niektórych rzeczy nie dowiesz, jeśli na niektóre pytania samemu sobie nie odpowiesz - STFW

#6  2008-02-26 17:19:35

Minio - Użyszkodnik

Minio
Użyszkodnik
Serwis

Czym film z pierwszego posta różni się od „Zeitgeist”? Bo już straciłem dwie godziny na obejrzenie wspomnianego, jeżeli mam stracic kolejne dwie na obejrzenie tego samego, tylko inaczej, to dziękuję.

#7  2008-02-26 17:24:37

mi5tic - Członek DUG

mi5tic
Członek DUG

@Minio

Aby stworzyć Nowy Porządek globalny rząd to tylko początek. Kiedy już będzie miało to miejsce będą mogli zająć się swoim planem aby zlikwidować 80 % ludzkiej populacji, podczas gdy 'elity' będą miały możliwość żyć wiecznie za pomocą zaawansowanej technologii. Po raz pierwszy wojujący twórca filmu Alex Jones odkrywa ich sekretne plany wyeliminowania ludzkości:Operacja Gra Końcowa.

Jones ukazują kronikę historii krwawego dochodzenia globalnych elit do władzy i ujawnia w jaki sposób dostarczały funduszy dyktatorom i finansowały najbardziej krwawe wojny, wykreowując z chaosu porządek, który ma utorować drogę do pierwszego prawdziwego światowego impreium.

Film na pewno ciekawy i wart obejrzenia...ale ile w tym prawdy chyba wiedzą tylko ludzie w nim występujący ;)

Cyberpunkowa wizja świata po tym filmie wydaje się być dosyć realna... =)

Pzdr.

Ostatnio edytowany przez mi5tic (2008-02-26 17:34:23)

Lubię słowo indolencja.
Dzięki niemu moje lenistwo wydaje się czymś niezwykle wyrafinowanym.

- Bern Williams

#8  2008-02-26 20:31:31

davidoski - Użytkownik

davidoski
Użytkownik

Realna jak nie wiem.
Dość dziwne mam teraz myśli czytając taki news:

http://www.idg.pl/news/141342.html

ich istotą jest mikroprocesor z zakodowaną informacją o posiadaczu paszportu

Ostatnio edytowany przez davidoski (2008-02-26 20:34:31)

#9  2008-02-26 21:00:09

marcusdavidus - Członek DUG

marcusdavidus
Członek DUG
Serwis

wedlog mnie wiekszosc jest wyssana z palca .  dla osoby myslacem w kategoriah globalnych jaka ja jestem oczywiste jest ze ustanowienie na ziemi jenego panstwa jest calkowicie i niepodwarzalnie .. potrzbne ... ale nie na takiej zasadzie ze ktos sobie rzadzi ale poprzez  ustanowienie republiki  wedlog wzorcow starozytnych greekow . gdzie kazdy obywatel ma prawo sie wypowiedziec ..  osoba ktora mysli ze potrafi utrzymac wladze nawet na 500 milionach ludzi ktozy sa podorzadkowani sila  jest idiota . wystarczy 10 000 zeby obalic taki marionetkowy rzad.
jak hostoria swiata pokazuje nie da sie zrobic takiego przekretu z powodu takiego ze ZAWSZE  ktos sie wylamie i zawsze ktos =powie nie . czy to zolnierze czy ktos wysoko postawiony  czy tez ktos kto specjalnie bedzie udawal ich "przyjaciela" po to zeby poprostu ich rozbic . imho calkwita swiatowa dominacja nie ma zadnej przyszlosci  bo nikt nigdy nie bedzie wstanie zapanowac nad spoleczenstwem . a jesli sprobuje to poprostu  zostanie zlikwidowany . jak powiedziala pewna czarwnica ... miecz przeznaczenia ma dwa konce jednym jestes ty drugim jest smierc !

http://i32.photobucket.com/albums/d33/marcusdavidus/marcussyg.png
C2D E8400, Asus P5N7A-VM, 2x 1gb DDR2 OCZ Reaper 1066, Baracuda 500GB S12 SataII,PSU OCZ stealthXstream 500W, Cooler Asus Triton 77, Buda Cooler Master Elite ,Keys  A4T X7 , Mysz A4T X7 , creative HD1900, Zotac GTX260 AMP2 core 216,Oczka Dell P1130 FD Trinitron

#10  2008-02-26 21:31:24

Bober - Użytkownik

Bober
Użytkownik
Serwis

No niezły..

Stopka forum