Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
http://video.google.pl/videoplay?docid=-5739634563260751371
Znacie ten film?
Właśnie obejrzałem, i powiem tylko tyle, że ta "wizja" przebija nie jeden thiller. Brak mi słów na ogarnięcie tego.
Daje po czapie.
Coś jest na rzeczy. Wojna w Iraku śmierdzi przecież na kilometr przekrętem. WTC i to wszystko. Jest w tym coś. Może nie dokładnie tak jak w filmie, ale coś jest.
kolejna Wielka Spiskowa Teoria Dziejów? a ja myślałem, że to Żydzi do spółki z UFO rządzą światem. no i nie zapominajcie o kręgach w zbożu i poranionym bydle.
davidoski, nie pij tyle, człowieku :P
moje zdanie jest takie, że cały ten syf kręci się wokół kassy... nawiązując do tematu - ostatnio byłem na wycieczce w Toruniu i na ruinach zamku krzyżackiego przeczytałem bardzo ciekawy napis, autorstwa jakichś punków, zapewne:
"Boże, wspomóż, bym potrafił
Gdy Ojczyzna mnie zawoła
Zamiast piersi wypiąć dupę
Bo ta ropa nie jest moja"
"Boże, wspomóż, bym potrafił
Gdy Ojczyzna mnie zawoła
Zamiast piersi wypiąć dupę
Bo ta ropa nie jest moja"
No i głównie o to chodzi w tym filmie, wszystko kręci się wokół kasy i władzy, zwłaszcza władzy. Swoją drogą o ile potrafię zrozumieć czyjąś chęć dążenia do dyktatury to już chęci unicestwienia większości społeczeństwa na ziemi już nie bardzo. A film wart obejrzenia :)
Czym film z pierwszego posta różni się od „Zeitgeist”? Bo już straciłem dwie godziny na obejrzenie wspomnianego, jeżeli mam stracic kolejne dwie na obejrzenie tego samego, tylko inaczej, to dziękuję.
@Minio
Aby stworzyć Nowy Porządek globalny rząd to tylko początek. Kiedy już będzie miało to miejsce będą mogli zająć się swoim planem aby zlikwidować 80 % ludzkiej populacji, podczas gdy 'elity' będą miały możliwość żyć wiecznie za pomocą zaawansowanej technologii. Po raz pierwszy wojujący twórca filmu Alex Jones odkrywa ich sekretne plany wyeliminowania ludzkości:Operacja Gra Końcowa.
Jones ukazują kronikę historii krwawego dochodzenia globalnych elit do władzy i ujawnia w jaki sposób dostarczały funduszy dyktatorom i finansowały najbardziej krwawe wojny, wykreowując z chaosu porządek, który ma utorować drogę do pierwszego prawdziwego światowego impreium.
Film na pewno ciekawy i wart obejrzenia...ale ile w tym prawdy chyba wiedzą tylko ludzie w nim występujący ;)
Cyberpunkowa wizja świata po tym filmie wydaje się być dosyć realna... =)
Pzdr.
Ostatnio edytowany przez mi5tic (2008-02-26 17:34:23)
Realna jak nie wiem.
Dość dziwne mam teraz myśli czytając taki news:
http://www.idg.pl/news/141342.html
ich istotą jest mikroprocesor z zakodowaną informacją o posiadaczu paszportu
Ostatnio edytowany przez davidoski (2008-02-26 20:34:31)
wedlog mnie wiekszosc jest wyssana z palca . dla osoby myslacem w kategoriah globalnych jaka ja jestem oczywiste jest ze ustanowienie na ziemi jenego panstwa jest calkowicie i niepodwarzalnie .. potrzbne ... ale nie na takiej zasadzie ze ktos sobie rzadzi ale poprzez ustanowienie republiki wedlog wzorcow starozytnych greekow . gdzie kazdy obywatel ma prawo sie wypowiedziec .. osoba ktora mysli ze potrafi utrzymac wladze nawet na 500 milionach ludzi ktozy sa podorzadkowani sila jest idiota . wystarczy 10 000 zeby obalic taki marionetkowy rzad.
jak hostoria swiata pokazuje nie da sie zrobic takiego przekretu z powodu takiego ze ZAWSZE ktos sie wylamie i zawsze ktos =powie nie . czy to zolnierze czy ktos wysoko postawiony czy tez ktos kto specjalnie bedzie udawal ich "przyjaciela" po to zeby poprostu ich rozbic . imho calkwita swiatowa dominacja nie ma zadnej przyszlosci bo nikt nigdy nie bedzie wstanie zapanowac nad spoleczenstwem . a jesli sprobuje to poprostu zostanie zlikwidowany . jak powiedziala pewna czarwnica ... miecz przeznaczenia ma dwa konce jednym jestes ty drugim jest smierc !