Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
http://www.webinside.pl/praca/27
Siedze sobie i sięzastanawiam ile zarabiają ludzie linuxa w naszym kraju?
Może ktoś się pochwali?
No moge sie pochwalic, tylko nie wiem czy jest czym :/
Dostaje 800 zl. na reke wychodzi mi jakies 682 zł miesięcznie, ale należy dodać że pracuje na 1/2 etatu. Pracuje od grudnia 2005 roku , a wtedy na start miałem 600 zł miesięcznie.
acha robie w państwowej firmie. I jestem administratorem sieci, serwisantem komputerowym, programista i grafikiem :/ acha do tego jeszcze wymieniam zarowki jak sie przepali :)
studiuje w gdansku informatyke zaocznie ktora kosztuje 2200 zl - za semestr.
Zjazdy mam co tydzien. Bilet w dwie strony to ok 40 zl.
Wiec ogolnie zostaje mi na bilet miesieczny i paczke tytoniu zebym mogl sobie skrety robic :> ... ach i wafelka teatralnego.
Pozdrawiam
chciałbym zamknąć ten wątek aby ludzie i ja nie dostali zawału
Kurde a ja myślałem że już jestem na dnie zarobkowym ale ty adam05 masz gorzej. Ja mam 1400 na rękę + w drugiej firmie mam 100 za każdą wizytę.
nie chciałem tym wątkiem nikogo obrazić tylko się zoriętować jak to jest. Mój kolega w wawie w dobrej firmie komurkowej ma około 10000 miesięcznie. Chciałbym normalnie bez krętactwa utrzymać rodzinę, aby stać mnie było na wakacje i bym mógł planować jakoś moją przyszłość. Ale i z 1400 zł na rękę nie da się planować przyszłości.
Kasa to drażliwy temat w naszym kraju ale wiedza o zarobkach to też jakaś wiedza i odnośnik np. czy nie zmienić miejsca zamieszkania lub firmy w której się pracuje.
Kurde a ja myślałem że już jestem na dnie zarobkowym ale ty adam05 masz gorzej. Ja mam 1400 na rękę + w drugiej firmie mam 100 za każdą wizytę.
nie chciałem tym wątkiem nikogo obrazić tylko się zoriętować jak to jest. Mój kolega w wawie w dobrej firmie komurkowej ma około 10000 miesięcznie. Chciałbym normalnie bez krętactwa utrzymać rodzinę, aby stać mnie było na wakacje i bym mógł planować jakoś moją przyszłość. Ale i z 1400 zł na rękę nie da się planować przyszłości.
Kasa to drażliwy temat w naszym kraju ale wiedza o zarobkach to też jakaś wiedza i odnośnik np. czy nie zmienić miejsca zamieszkania lub firmy w której się pracuje.
Dlatego ludzie spierdala... za granice , zeby jakos zyc... Moge jeszcze dodac ze troche na boku dorabiam, ale to juz wogole grosze. Rozwieszam ogloszenia na przystankach , ze naprawiam komputery. Czasami,raz na 2 miesiace ktos zadzwoni...
Bynajmniej nie chce was denerwowac, ale to jak by sie ktos zastanawial czy warto.
siedze w ireland--- 385 euro na tydzien plus extra za overtajmy i prace poza miejscem zamieszkania ,a sie zdarza.
Irlandczycy czasem dzilaja na nerwy ale da sie wytrzymac, kwestja przyzwyczajenia, czasem mam wrarzenie ze pracuje z barbarzyncami.
Bynajmniej nie chce was denerwowac, ale to jak by sie ktos zastanawial czy warto.
siedze w ireland--- 385 euro na tydzien plus extra za overtajmy i prace poza miejscem zamieszkania ,a sie zdarza.
Irlandczycy czasem dzilaja na nerwy ale da sie wytrzymac, kwestja przyzwyczajenia, czasem mam wrarzenie ze pracuje z barbarzyncami.
Mam rozumieć że pracujesz w czymś związanym w IT. No właśnie ty w tydzień zarobisz więcej niż ja w miesiąc.
:) Właśnie dziś byłem po zaświadczenie o zarobkach na którym mam wypisane 2 kwoty średnia z trzech miesięcy i suma z nich... pierwsza z tych kwot to 941,46 a druga to 2824,39. Tych co się tnom że mają jeszcze mniej proszę o spokój, średnio mam w miesiącu 4 dni nadgodzin.
Ogólnie Konin to miasto w centrum polski, w którym to ceny za wszelkie produkty są na bardzo wysokim poziomie (podobno mamy najdroższe paliwko :)) a ludzie niezbyt dużo zarabiają... Nie polecam tu przybywać :)
Edycja:
nie pracuje w IT
A kto mnie przebije? 40* godzin tygodniowo i dostaję równowartość zasiłku** dla bezrobotnych. Ta promocja nazywa się "przygotowanie zawodowe". Dojeżdżam codziennie od pon. do pt. ok. 20 km w jedną stronę samochodem, ponieważ muszę być "dyspozycyjny" (cokolwiek to k... znaczy). Co dokładnie robię powiedzieć nie mogę, bo to tajemnica zawodowa, buehehehe. :P :P Ale w zbrojeniówce nie pracuję... niestety... ;) ;) ;)
Załapałem się na tę promocję ponad miesiąc temu jakoś.
* czasami dłużej, gdy jest ważny projekt a termin ucieka,
** podobno, ponieważ za pracę od 14.08 dnia 19.09 dostałem 270 zł z groszami na rękę, mam nadzieję że to **** wkrótce wyjaśnię.
P.S.
Mam wykształcenie wyższe, hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
P.S.2.
Może lepiej zamknąć ten temat, bo jak ludzie zaczną kląć to nie będzie k... miło. :P
P.S.3.
Żeby nie było: mnie się bardzo podoba moja praca...
a ja sobie pracuje jako administrtor sieci i z swoej wyplaty jestem zadowolona jak na warunki mojego miasta :] nie jest zle :]
zadnych nagodzin praca luzik :]
PS. moj chlop z duzym doswiadczeniem i umiejtnosciami pracujac nieraz po 10h dziennie zarabia na reke 650 zl co jest smieszne.....
PS. moj chlop z duzym doswiadczeniem i umiejtnosciami pracujac nieraz po 10h dziennie zarabia na reke 650 zl co jest smieszne.....
może konkurencja lepiej płaci ?
Kolejne piwo po godzinach.. więc napiszę... 1100 na rękę i spieprzone urlopy, mam dość, myślę o zmianie pracodawcy, tylko gdzie ja znajdę nowego... technik od telekomunikacji z doświadczeniem... mam dość ku... jutro też jest dzień.
daniel: ja jestem na stażu i też dostaje zasiłek (tzw. stypendium, blah). A odwalam całą robotę w pakietach biurowych + to co się jeszcze nie chce innym...
Hehe. Dokładnie - to się ładnie nazywa "stypendium". A najlepsze w tym jest to, że na studiach (obecnie także zaocznych) nie pracując można wyrwać lepszą kasę ze stypendium, hehe.
lat 27 9 lat praktyki -praca na serwisie / sklep komp /obecnie od 2 lat bezrobotny
wyksztalcenie srednie mechanika pojazdowa /ekonomia/informatyka
;-)
Brutto -- 0zł
Ja pracuje jako serwisant w sklepie komputerowym , praca fajna a nawet czasem ciekawa . Co do zarobku to dopieto od nowego roku będe miał umowe o prace . Teraz umowa zlecenie 700 zł mieś na ręke ale nie jest tak zle bo sumując miesięc to można wykręcić 1600 zł , jak dla mnie to całkiem godziwe pieniądze tylko ze trzeba być czasem dyspozycyjnym cały dzień .
Pracowalem w Gliwicach w pewnej duzej firmie komputerowej caly miesiac w wakacje i zarobilem 1075 zl na reke ;) zwazywszy, ze nie mam jeszcze nawet sredniego wyksztalcenia bo jestem w 4 klasie technikum i dopiero w tym roku bede pisal mature, to chyba duzo ??
Heh a ostatnio tutaj o ścigaczach była rozmowa jaki kupić :]
Około 3100 na ręke w Krakowie z czego połowa idzie na mieszkanie.
Około 3100 na ręke w Krakowie z czego połowa idzie na mieszkanie.
a czym sie tam zajmujesz ?
programista. Praca około 8 godz / dobe.
Nadgodziny pod koniec projektu, lub przy kontaktach z USA ( 7 godzin różnicy)
Mi sie temat podoba. Ludzie powinni wiedzieć takie rzeczy, żeby wymagać od pracodawców (ci to dopiero mają zarobki, ale który sie pochwali). Bo w końcu dziwna sprawa, że na takim samym stanowisku można zarabiać tak różne sumki. I to nawet w tym samym mieście. Od lutego jestem programistą php, zajmuje sie też bazami danych mysql, postgresql za 1000 na ręke miesiecznie (jeszcze raz dzięki guzzi ;) ). Za taką kase cieżko byłoby sie utrzymać, ale mieszkam jeszcze z rodzicami i wystarcza. Ale na przyszłość trzeba szukać czegoś lepszego. Może zająć się administracją lub programowaniem w innych językach (C#, Java).
Tak patrzę i jestem przerażony... a niby informatyk to taki (w miarę) dochodowy zawód... dla porównania, moja mama (naucycielka polskiego w podstawówce) z około15-20 letnim stażem zarabia (też około) 1500 zł... a tu programiści tak malutko... smutne :( ale nauczycieli też zdzierają. W zasadzi nauczyciel powinien dostać dużo, bo gdyby nie on to 99% tych co uczył nadal by byli głąbami
Mi sie temat podoba. Ludzie powinni wiedzieć takie rzeczy, żeby wymagać od pracodawców (ci to dopiero mają zarobki, ale który sie pochwali). Bo w końcu dziwna sprawa, że na takim samym stanowisku można zarabiać tak różne sumki. I to nawet w tym samym mieście. Od lutego jestem programistą php, zajmuje sie też bazami danych mysql, postgresql za 1000 na ręke miesiecznie (jeszcze raz dzięki guzzi ;) ). Za taką kase cieżko byłoby sie utrzymać, ale mieszkam jeszcze z rodzicami i wystarcza. Ale na przyszłość trzeba szukać czegoś lepszego. Może zająć się administracją lub programowaniem w innych językach (C#, Java).
Kamikaze nie wiedziałęm że tak mało ci dadzą :(
Ciekawe ile ksawer wyciąga?