Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam do was pytanie 3 tydzień siedze 8h dziennie przed kompem i ostatnio zaczęły naper... znaczy bardzo boleć mnie plecy. Oczywiście jakąś mazie sobie kupiłem ale pytanie brzmi, czy mieliście kiedyś taki problem ? Jakieś rozwiązania poza tabletkami/maściami/plastrami ?
Ćwiczenia fizyczne (gimnastyka), ruch na świeżym powietrzu, prawidłwe ułożenie ciała siedząc przy kompie.
Wycieczka na Rysy od polskiej strony :) - poprawia ukrwienie, adrenalina też dobra :)
I spoko, tylko 5 godzin w jedną stronę, kapuśniak po słowackiej stronie i do domu.
okład :) te ostatnie sugestie nie są takie złe. Bede musiał to z moją narzeczoną poważnie przedyskutować :) tylko jakie dawkowanie ;). Co do poprawnego siedzenia przed kompem jakieś wskazówki ?? A co do ćwiczeń fizycznych odpada przynajmniej narazie bo jak kończe prace i docieram do łózka to ewentualnie coś zjem prysznic i spać... dojazd w jedną strone ponad 1h. Mam nadzieje że organizm się przyzwyczai to może zaczne coś biegać.
xanax, jak jesteś w robocie to co jakiś czas odpocznij chwilę - wyciągnij się w drugą stronę, przejdź się do kibla (nawet jak nie musisz ;P), idź zrób kawę (to zawsze się przyda) - grunt to nie siedzieć bite 8 godz. jak manekin.
a w pierwszej kolejności wyreguluj sobie dobrze krzesło.
a co do dawkowania okładów - najlepiej w stosunku 1:1 - osiem godzin przy kompie to osiem godzin okładów ;)
Śpij na brzuchu, wtedy twoje plecy będą mniej obciążone...
Tajski masaż też pomaga :)
Dawkowanie? Okładów w każdym razie przedawkować sie nie da - przynajmniej z punktu widzenia pacjeta.