Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
flash?
A na co komu to dziadostwo potrzebne. html5 już gości wszędzie
Przynajmniej pod FreeBSD można sobie swobodnie youtube oglądać i nie ma potrzeb inastalować flasza spod linuxa.
Dziurawy badziew!
morfik napisał(-a):
Pisałem przecie, że jeszcze nie wszystkie pokemony działają na html5. xD
Wejdź na te pokemony z Andka.
Prawie wszędzie teraz są gotowe, stosują odtwarzacze typu FlowPlayer czy JwPlayer, tylko nie zawsze domyślnie serwują HTML5, kiedy nie ma flasha.
W tej chwili sytuacja, kiedy strona nie chodzi pod Andkiem i IOSem oznacza praktycznie samobójstwo dla właściciela strony.
Ani Andek ani IOS już flasha nie mają od dawna, za to M$ dodaje go do wszystkich instalek.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2016-11-02 20:39:01)
morfik napisał(-a):
Myślę, że przeglądanie pokemonów na 5 calowym wyświetlaczu jest passé. xD
Jak ktoś nie potrafi user-agenta w przeglądarce zmienić, to owszem. xD
Przy okazji, Andka x86 możesz sobie zainstalować wprost na kompie, albo na jakiejś VM,
u mnie na KVM chodził dosyć grzecznie.
Zresztą tu masz na Windę instrukcję w obrazkach:
https://www.youtube.com/watch?v=JBgFSuXt9g0
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2016-11-03 17:58:19)
3254
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:46:51)
Rozszyfrowali mnie. xD Ale faktycznie na mobilnym agencie pokemony są serwowane w .mp4, choć też nie wszystkie ale mi to chyba wystarczy. xD
Ostatnio edytowany przez morfik (2016-11-03 20:48:32)
3255
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:46:52)
Binarka FF ze strony Mozilli ma do tego wtyczkę, A Chrome (nie mylić z Chromium) ma to draństwo wbudowane.
Także nie ma tragedii.
Jest podobna sytuacja jak kiedyś z flashem.
Witam serdecznie. Krótki post informacyjny: W dniu 13. grudnia, Adobe wydało kolejną aktualizację bezpieczeństwa dot. pakietu flash-plugin. Najnowsza wersja: 24.0.0.186, poprzednia 11.2.202.644. Jak widać, wtyczka zaktulizowana została do nowszej, nowoczesnej wersji. Dokonano tych znaczących zmian, głównie w celu poprawy bezpieczeństwa etc.; "we will release both NPAPI and PPAPI Linux builds with their major version numbers in sync and on a regular basis." (zob. Beta News – Flash Player NPAPI for Linux). Oficjalny Biuletyn Bezpieczeństwa, znajduje się w tym miejscu: APSB16-39.
Pozdrawiam.
Gdzies czytalem ze google chce uśmiercić flasza w ciągu roku. Najwyższy czas. Na co komu to to dziurawa badzewie