Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ale odeszliście od tematu. A kolega chciał tylko wiedzieć gdzie pocztę sobie założyć.
No i masz tajwan jeszcze do wyboru poza np. Gmail także usługi płatne w poczcie chociażby wp.
Lavaboom może i exportuje klucze w json ale przyjmuje również w zwykłym ascii, czyli "gpg --armor --export". Wgrałem tam klucz do nich, wszystko wygląda pod tym względem ok ale jest jeden problem, teraz mam dwa klucze. xD I nie mogę ustawić żadnego jako domyślny i ten pierwszy jest wykorzystywany z automatu do szyfrowania/deszyfrowania wiadomości. Kluczy jako takich też nie można usunąć. Także poczekam jeszcze do jutra, może poprawią, jak nie to napiszę do nich i się zapytam czy coś takiego planują wprowadzić.
1937
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:17:49)
Faktycznie na nowym profilu nie ma żadnego klucza. Na starym po czyszczeniu samego cache dalej są. Ciekawe co tutaj jeszcze trza wyczyścić. xD
To gdzieś w ciastkach siedzi. Jak się zaptakuje by czyścił ciastka (i tylko je) przy zamykaniu ff, to wtedy czyści klucze ale znowu samo usunięcie ciastek ręcznie nie rusza kluczy. Dziwne...
Ostatnio edytowany przez morfik (2015-05-10 23:18:25)
2205
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:23:36)
2206
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:23:37)
Pewnie gdyby google zaimplementował to by ludzie używali, choć też raczej nie na masową skalę, no chyba, że by było wymuszone i kompletnie transparentne. Ci co obecnie używają, to dalej będą używać, np. ja. Ale nawet u nas ten lavaboom nie znalazł zainteresowania, to co dopiero mówić o kimś, kto w ogóle o gpg nie słyszał. xD
Klucz GPG w webmailu, to bzdura.
Do takich maili są różne TB, Kmaile, ClawsMaile i podobne ustrojstwa.
Po prostu klucz prywatny ma być solidnie schowany na kompie, a nie fruwać po necie przy pomocy jakichś javascriptów i podobnych wynalazków.
2207
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:23:39)
Javascript w ogóle nie powinien mieć dostępu do plików na dysku, a jak chcesz trzymać klucz GPG w przeglądarce, dostępy dla skryptów JS, to napisz może w której wersji , np w przypadku FF.
Wybierz którąś z tych:
https://www.mozilla.org/en-US/security/known-vulnerabilities/firefox/
Nie wklejam tutaj sznurka bugzilli IE, Opery czy Chrome, jednak od tej firefoksowej się za bardzo nie różnią.
2208
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:23:40)
morfik napisał(-a):
Ja umiem! xD
Ja też umiem. xD
I każdemu mogę prosto wytłumaczyć, jak zainstalować TB, Enigmail i GPG na dowolnym systemie, może z wyjątkiem Windows 8.1/10 - tam jeszcze nie próbowałem.
Z resztą GPG4win zawiera też wtyczkę GpgOL do M$ Outlook w wersjach do 2013 włącznie, ale tylko 32 bitowych.
Sznurek: http://files.gpg4win.org/README-2.2.6.en.txt
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2015-09-10 01:26:04)