Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1

Użytkownik
	Jestem posiadaczem  TV Samsung EU40C650UW. Od pierwszego stycznia podczas włączania aplikacji YouTube
wyświetla się komunikat taki jak na zdjęciu poniżej.
Pisałem już nawet do samsunga, ale nie śpieszy im się z odpowiedzią.
Wyświetla się wam taka informacja ?
Wiecie dlaczego tak się dzieje ? ( i o co chodzi )

Smoleńsk BULWA!

@marcin.t:
Co prawda nie posiadam TV z apką do tuby... to jednak po krótkim wyszukiwaniu widzę że ludzie z Google (bo to oni są autorami apki a nie Samsung), w swojej nieskończonej "mundrości" postanowili wywalić apkę YT z co najmniej części Smart TV Samsunga... cudnie - ciekawe czy wyleci też z mojego odtwarzacza BlueRay... a potem się dziwią że ludzie się na nich wkur***ją :(

Użytkownik

U mnie to samo, a szkoda bo to w zasadzie jedyna wykorzystywana apka.

Użytkownik
	No to ładnie ! Najbardziej zmartwione będą moje dzieciaczki. :-(

Podobno człowiek...;)

Lepiej w ogóle olać sikiem prostym SmartSzajsy i do zwykłego grata zapiąć AndkoTvBoxa, nie ma takiej możliwości, żeby na Andku jakieś tuby nie działały.
Jak masz jakiegoś starego PieCA, to zapnij do SmartSzajsa, do tego  Debian, Minitube i wiooo....
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2015-01-06 20:36:19)

Użytkownik
	Coś trzeba. A może jakaś lekkie distro zaproponujecie.
Mam jakąś starą płytę z P4, 512 ramu tylko grafikę a AGP muszę dorwać
Ale co zainstalować ?

Smoleńsk BULWA!

@marcin.t:
Myślę że będzie ciężko - czystego flasha płynnie P4 raczej nie uciągnie (mówię oczywiście o rozdzielcie 720P i wyższych - 480P być może da radę), musiałbyś znaleźć kartę na AGP która ma obsługę VDPAU i potem polegać na XBMC... nie wiem czy takie urządzenia w ogóle były...
Alternatywa to zakup karty na PCI np.:
http://allegro.pl/karta-graficzna-zotac-geforce-gt- … 82268997.html
Tam masz już niezłe VDPAU, pasywne chłodzenie itd... ale nie wiem na ile płynnie to realnie działa to raz, dwa... czy warto się w coś takiego w ogóle bawić? P4 to pewnie chłodzenie o głośności odkurzacza + zużycie prądu jak grzejnik... już może lepiej zainteresować się tym co podał @Jacekalex - tylko trzeba by znaleźć jakiś sprzęt ze 100% wsparciem dla XBMC i w miarę dobrymi specsami... może ktoś poleci coś SPRAWDZONEGO :) ?

Lubię marudzić

marcin.t napisał(-a):
Mam jakąś starą płytę z P4, 512 ramu tylko grafikę a AGP muszę dorwać
Ale co zainstalować ?
Iść na łatwiznę i użyć gotowego projektu KodiBuntu lub OpenElec też bazujący na Kodi (dawniej XBMC) ale RAMu trochu mało... albo klecić coś od podstaw na Debiane + wtyczki do Ipla, TVN, Weeb TV, YouTube...
Ostatnio edytowany przez neo86 (2015-01-06 21:56:40)

Psuj

Nie lepiej zamiast peceta jakiś raspberry pi lub coś podobnego dać?

Smoleńsk BULWA!

@mati75:
Nie polecam - RPI jest fajne, ale wydajność XBMC jest niestety marna - da się tego używać, ale nie ma mowy o płynnym działaniu (chodzi głównie o GUI które żre ostro zasoby), wiem bo mam i próbowałem takiej zabawy :)
Inna sprawa to jakiś mini komp z Androidem/Linuksem z podstawowymi specsami (procek 1.2-1.5 Ghz, co najmniej 2 jajka i 1 GB RAM) + XBMC, ale to trzeba wiedzieć co kupić żeby się potem nie okazało że danego sprzętu XBMC nie obsługuje...

Zbanowany

1405
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:06:14)

Smoleńsk BULWA!

@uzytkownikubunt:
Tak, ale większość ma albo tylko Androida, albo Linuksa ale z bardzo słabym wsparciem (nie działające przyspieszenie w filmach najczęściej) - dlatego dobrze było by jakby ktoś polecił coś sprawdzonego :)

Użytkownik

Nie ma za wiele ciekawych SoC-ów na ARMie działających po linuksem bezproblemowo i gładko odtwarzających video fullHD. Ale może warto się jakimś atomem bliźej zainteresować albo czymś ze stajni AMD, kiedyś mieli takie zabawki jak C60 a teraz nie wiem. Prądowo to na bank lepiej niź P4 a i działać też powinno bez trzytygodniowego grzebania, łatania i kompilowaniakernela. Jest jeszcze VIA ale też niestety jakoś nie zapewnia wsparcia dla linuksa.
Ostatnio edytowany przez skullman (2015-01-07 03:02:49)

Użytkownik
	@Hut: Co do RPI to się zgadzam, też mam bawiłem się trochę, pod XBMC to sie nie nadaje. Jakiś ftp, strona w html, hostowanie nie wielkich plików oczywiście. No i najważniejsze może pracować 24/24. Ciche i energooszczędne. 
Co do wyskakującego komunikatu to Samsung   odezwał się na FB: ""Marcin, wyjaśniamy tę sprawę. Prosimy o cierpliwość."
Więc cierpliwie czekam :-)

Użytkownik
	raspberry pi (raspbian) + konsolowy yt - śmiga bez żadnych problemów w HD. Jedna zmiana - do wywołania omxplayera można dodać -b żeby śmiecie na ekranie nie zostawały.

Podobno człowiek...;)

RPI dekoduje H264 w FullHD, ale pułapka jest taka, że oprócz YT jest troszkę innych serwisów filmowych, jak np Vimeo czy Dailymotion, gdzie o playera dedykowanego jest dużo trudniej, niż np o wtyczkę do Vlc.

Użytkownik
	pytanie było o yt (chyba że samsungowa aplikacja odtwarza inne serwisy, to zwracam honor).
nie mam jak teraz sprawdzić, ale player do dailymotion wyskakuje na pierwszym miejscu w goglu.
tak przy okazji - do full hd warto dać 128 M dla karty video.

Lubię marudzić

ethanak napisał(-a):
raspberry pi (raspbian) + konsolowy yt (...)
Mistrzu mówisz o tym? http://www.youtube.com/watch?v=ngCdr5yU8pw WoW dobrze wiedzieć, że takie coś istnieje. Ale pytanie mam jedno. W jakich formatach obsługuje filmy na YT? Bo są filmy tylko w HTML5 (webm) i są filmy we Flash kodowane przez serwer z mpeg4. Spotkałem się z taką sytuacją, że w samym HTML5 kiedy próbowałem oglądać YT na jednym ze subskrybowanych kanałów w ogóle nie wykrywało filmów (a było na nim ze 30 filmów). Koniecznie musiała być aktywna wtyczka Flash i wtedy przeglądarka widziała te filmy. Dodam, że przeglądarka ma też pełna obsługę HTML5.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2015-01-07 12:19:36)

Użytkownik
	o tym dokładnie myślałem.
co do formatów - nie mam pojęcia, dla mnie wystarczające jest odtwarzanie teledysków sprzed 40 lat (niezapomniana Tina Charles i 5000 volt) i wrzuconych na yt materiałów z pracy mojej ukochanej...

Zbanowany

1406
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:06:16)

Użytkownik
	ten konsolowy to coś w stylu połączenia youtube-downloadera i omxplayera. o minitube działającym na rpi to szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę.

Zbanowany

1407
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:06:17)

inż.
	Wracając do tematu, sprawdziłem wczoraj na moim samsungu UE46F5300 i nic takiego się nie wyświetla (soft mam aktualizowany na bieżąco).
Masz najnowszy soft do TV?

Użytkownik
	chyba nie koniecznie, dziś zaktualizuję.
Strony: 1