Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Adobe air jest potrzebny bodajze do tego programu skarbowki do rozliczania sie online
@mati75
Taką wizję ma teraz Gnome, więc reszta się dostosowuje. Oczywiście fajnie by było mieć wszystko jednolite (jak za starego Gnome i nowego KDE) - ale te czasy prawdopodobnie odeszły w zapomnienie
Fervi
vnu007dl napisał(-a):
Adobe air jest potrzebny bodajze do tego programu skarbowki do rozliczania sie online
E-pity? - Chyba tak się to nazywało.
Pocieszna sprawa, odpalony przez AIR, wypakował plik exe, który odpalał się na Wine.
Albo E-deklaracje, ten powinien pójść na każdej wersji AIR..
Dorzucę bo wcześniej nie sprawdzałem.
Firefox w wersji 28 jest w repozytorium LMDE.
Wchodzi czysto nawet na sidzie.
Mam pytanie. Czy działa wam pobrawnie vob tvp na tym pipelight?
Ostatnio edytowany przez TDK8GB (2014-04-21 17:23:16)
Adobe Air jest wymagany do e-Deklaracji, a co do pipelight to właśnie nie wiem, bo zainstalowałem na debianie i przeglądarki mi nie wykrywają, ale nie wiem może to dlatego, że to na virtualboxie? Bo na kubuntu działa wyśmienicie, vod onet, tvn tvp, wszystko co sobie wymarzysz, trzeba tylko user agent zmienić.
W nowej wersji Pipelight nie trzeba UA zmieniać
Lepszy XBMC - XBMC 4ever :D
Fervi
Zainstalowałem wreszcie Debiana Jessie :) Jestem zachwycony tym jak ten system działa szybko i sprawnie. Żałuję że tak długo siedziałem w tym syfie ** untu. No ale mam kilka problemów i na początek 2, w praniu pewnie coś jeszcze później wyjdzie
1) Nie działa mi mój ulubiony odtwarzacz Clementine. Piosenki na liście odtwarzania przeskakują jakby ich fizycznie nie było a konsola pokazuje coś takiego:
darek@PC:~$ clementine Cannot connect to server socket err = Nie ma takiego pliku ani katalogu Cannot connect to server request channel jack server is not running or cannot be started 23:25:01.932 WARN unknown QTimeLine::start: already running Cannot connect to server socket err = Nie ma takiego pliku ani katalogu Cannot connect to server request channel 23:25:02.263 WARN unknown QTimeLine::start: already running jack server is not running or cannot be started 23:25:02.349 WARN unknown QTimeLine::start: already running Cannot connect to server socket err = Nie ma takiego pliku ani katalogu Cannot connect to server request channel jack server is not running or cannot be started
Jakiego pakietu mi brakuje?
2) Jakim poleceniem w Debianie najprościej zainstalować Javę?
Ostatnio edytowany przez vnu007dl (2014-07-15 23:30:51)
Ustaw w Clementine odpowiednie wyjście dźwięku.
https://wiki.debian.org/Java
Javę najprościej:
sudo apt-get -y install openjdk-7-jre icedtea-7-plugin
JRE to wersja dla przeciętnego użyszkodnika (jak chcesz dla programisty to zamień jre na jdk)
plugin to wtyczka do przeglądarek
Fervi
@fervi:
Nie proponuj nikomu na forum przełącznika -y bo to może być niebezpieczne.
Ja czasem zapobiegawczo podaję nawet z -s… Potem piszą, że potwierdzają i nie działa. ;) Ale już lepsze to, niż „rozwaliłeś mi system!!!!!!!!!”.
Dzięki, z javą już ok, ale dalej ma problem z dźwiękiem w clementine. Wygląda na to, że w ogóle mam coś chyba z dźwiękiem skopane bo do wyboru tam mam:
Audio Sink OSS
Audio Sink Jack
OSS v4 Audio Sink
Gconf Auto Sink
Może po prostu brakuje mi Alsy albo coś mi się źle zainstalowało?
Pokaż:
dpkg -l | grep alsa
darek@PC:~$ dpkg -l | grep alsa ii alsa-base 1.0.25+3 all ALSA driver configuration files ii alsa-utils 1.0.27.2-1 i386 Utilities for configuring and using ALSA ii alsaplayer-alsa 0.99.81-1+b1 i386 alsaplayer output module for ALSA ii alsaplayer-common 0.99.81-1+b1 i386 audio player (common files) ii alsaplayer-gtk 0.99.81-1+b1 i386 alsaplayer gtk interface ii gstreamer1.0-alsa:i386 1.2.4-1 i386 GStreamer plugin for ALSA ii libsox-fmt-alsa:i386 14.4.1-4 i386 SoX alsa format I/O library darek@PC:~$
Brakuje gstreamer0.10-alsa lub (jeżeli z tego korzysta Clementine) gstreamer1.0-alsa.
ok to z tą alsą faktycznie pomogło, ale mam inne pytanie. chodzi mi o Wine, używam go głownie do odpalania starszych gier z windowsa, zainstalowałem Wine, ale nie mogę się doszukać programu winecfg, który w innych dystrybucjach pozwala sobie skonfigurować Wine. Czy w debianie go nie ma czy może jakoś inaczej się nazywa?