Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
SOA #1
Opera to trup.
Aż tak zeszła na psy. Nie wiedziałem na razie na icku siedze
A co poza midori by było lekkie i w miarę funkcjonalne
tajwan napisał(-a):
A co poza midori by było lekkie i w miarę funkcjonalne
luakit
No nie znacy hej leciusienkie opragromowanie moze byc sam system baze lub Tini core linux lub posty tajwana posty
Ostatnio edytowany przez Ryszard (2014-01-25 20:07:44)
menel ekg całkiem ciekawe.
QupZilla warta uwagi
Przeglądarka internetowa: links ;)
Tak apropos, czy jakaś przeglądarka tekstowa obsługuje css przy wyświetlaniu treści (tzn. rozmieszczenie elementów strony)?
Wszystko zależy, jak kto konfiguruje komputer, z tymi lekkimi programami.
Jak ktoś dał sobie wcisnąć kompa z 512MB albo 1G ram, to może jest problem.
Ja mam kompa już 7 letniego, jak na dzisiejsze czasy, to żaden demon wydajności nie jest, ale od razu kupiłem 4G ram, i dlatego nie widzę wielkiej różnicy między takim czy siakim środowiskiem, jeśli wszystkie potrzebne biblioteki sa wczytane do RAM'u, to np ciężki Vlc czy Totem tak samo szybko łapią odtwarzanie, jak Mplayer, Firefox, Opera i Chrome chodzą z podobna szybkością (Chrome i Opera szybciej wstają przy pierwszym uruchomieniu, ale Firefox jest praktycznie cały czas włączony, więc to nie problem).
Także nie zawsze ultra lekkie programy, czasami ważniejsza jest staranna konfiguracja i wyeliminowanie programów które się sypią bądź mają jakieś wycieki pamięci.
Dodatkowy RAM bardzo pozytywnie wpływa na systemy, które potrafią zarządzać pamięcią, a Linux potrafi zarządzać pamięcią.
Gdybym dzisiaj kupował nowego kompa, to nie brałbym nic, co ma mniej niż 6-8G (lapek) albo 16G blaszak (albo dozbroił grata po zakupie).
Pozdro
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-02-12 08:53:25)
Właściwie szukam czegoś nowego pokroju QupZilla. QupZilla fajna lekka szybka, ale nie dopracowana czaem się wysypuje błędy ma itp do nie których zastsowań sie nie nadaje.
Cyba cie trochę pogięło. :|
A tak poważnie mówiąc jakaś lekka sensowna przeglądarka, która nie będzie miała typowych problemów. Jak obsługa np. poczty na onecie albo sprawdzanie pisowani ?
yossarian napisał(-a):
Może qupzilla?
Testowałem super szybka ale coś mi w niej brakowało hmm tylko co to było ale chyba wszystko jasne bo na stable ją miałem.