Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Hej!
Postawiłem sobie wirtualną maszynę z Windowsem XP tylko dla jednej gry, która żadnym sposobem nie dawała się zemulować na linuksie.
Gra jest zabezpieczona Hackshieldem i po jej uruchomieniu wyskakuje błąd o numerze 207. Z internetu wyczytałem, że jest to spowodowane tym, że to zabezpieczenie wykrywa, że korzystam z virtuala. Niestety, skutecznego rozwiązania dla Virtualboksa w sieci nie znalazłem...
Macie jakieś skuteczne pomysły? Windy obok linuksa stawiać nie chcę.
Dzięki,
Trace
Trace napisał(-a):
Windy obok linuksa stawiać nie chcę.
Good for you! Ale dla gier to jednak ma się to winde obok... Być może jest obejście, nie wiem.
Dla jednej gry instalować system. Miałem nadzieję, że uwolnię się od Łindołsa, a tu nici... Mimo wszystko, gdyby ktoś znał odpowiedź, proszę o napisanie :].
a co to za gra można wiedzieć??
Problem występuje na wszystkich grach MMO zabezpieczonych Hackshieldem.
czemu nie chcesz postawić gdzieś na tyle jakiegoś starego łindołsa?
Ja z zasady mam maksymalnie okrojonego xp na 15gb partycji właśnie międzyinnymi do gier(zawsze się przydaje nawet do odpalania jakiś wynalazków ( nie wyobrażam sobie syfienia debiana winem i łindołsowymi aplikacjami) czy przetestowania elektronicznej chińszczyzny;)
Ostatnio edytowany przez menel (2014-01-21 17:50:02)
Nie chcem, ale muszem. Mam właśnie plan instalacji XPka i jego okrojenie, jeśli nie pojawi się żadne rozwiązanie :].
Na virtualboxie gry ?
Tylko o bardzo małych zapotrzebowaniach na grafike
Nie wiem czy nie lepiej z wine popróbować ale to róznie bywa.
Twierdzisz ze sie nie da, może tak może nie.
Trzeba google przetrzepać.
@Trace:
Próbowałeś może Vmware? Z tego co pamiętam jest też darmowa wersja na pingwina. Zwykle chodzi lepiej - może i na to pomoże.
Tylko o bardzo małych zapotrzebowaniach na grafike
I tak dokładnie jest.
Nie wiem czy nie lepiej z wine popróbować ale to róznie bywa.
Próbowałem, nie idzie. Launcher niby się uruchamia, ale ten pierdzielony Hackshield wszystko psuje i po jego aktualizacji gra się nie uruchamia :]. Na winehq.org identyczne wnioski.
Trzeba google przetrzepać.
Szukałem. Znalazłem masę tematów - nierozwiązanych oraz parę rozwiązań - niedziałających.
Próbowałeś może Vmware? Z tego co pamiętam jest też darmowa wersja na pingwina. Zwykle chodzi lepiej - może i na to pomoże.
Spróbować zawsze można, ale chyba już wolę się nie denerwować i zainstalować tego XPka obok pingwina.
Strony: 1