Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Skoro podoba wam się CDE, to kompilować na Debiana
Fervi
Są pakiety dla ubuntu.
to mój
engine/theme default, zwykle murrine
font droid sans
ikony chyba każdy zna ;)
w terminalu lubie cowsay+fortunes ale często jakieś wielkie bydle wyskakuje
dock byłby awm ale nie ma w repo
pozdro
ps.
tu zalazłem sposób na ustawianie wybranych przez siebie zwierzaków ;p
http://nixtuts.info/games/CowsayFortunes.html
teraz mam żabe, królika i oczy xD
ps2
jeśli ktoś jest zainteresowany czymś bardzo podobnym do awm może spróbować cairo
Ostatnio edytowany przez garrick (2014-01-16 16:10:39)
garrick napisał(-a):
ps.
tu zalazłem sposób na ustawianie wybranych przez siebie zwierzaków ;p
http://nixtuts.info/games/CowsayFortunes.html
teraz mam żabe, królika i oczy xD
http://s28.postimg.org/3rej8ndbd/Screenshot_01152014_10_42_51_PM.jpg
:D
dziwny jakiś ten wzór;/
Ostatnio edytowany przez garrick (2014-05-14 09:16:28)
@mati75, zajebisty styl, czcionki. Jaki menadżer plików?
Na dniach robię remap dysku na stacjonarce i stawiam nowy system. Później planuję na netbooku. A więc, może wyprubóję openbox'a. Więc:
1. Czy to jakiś theme [ czarne menu ], jeśli tak to można prosić nazwę?
2. Fajny config dla conky, mam podobny ale jakbyś się mógł podzielić to dzięki ;)
3. Co to za aplet baterii? Działałoby to w LXDE? U mnie działa fbpowermon ale co jakiś czas ikona znika i się pojawia. Ot taki zonk.
4. Ładna tapeta, masz może w 1920x1080? ;>
Pozdrawiam
1. winter-mint
2.
#avoid flicker double_buffer yes #own window to run simultanious 2 or more conkys own_window yes own_window_transparent no own_window_type normal own_window_hints undecorate,sticky,skip_taskbar,skip_pager #borders draw_borders no border_margin 3 own_window_argb_value 192 own_window_argb_visual yes #shades draw_shades no #position gap_x 0 gap_y 2 alignment top_left #behaviour update_interval 1 #colour default_color ffffff #default_shade_color 000000 own_window_colour 242424 #font use_xft yes xftfont Ubuntu:size=7 # Force UTF8? note that UTF8 support required XFT override_utf8_locale yes #to prevent window from moving use_spacer none minimum_size 1280 0 #mpd #mpd_host localhost #mpd_port 6600 TEXT Date: ${time %d/%m/%y}${color} Time: ${time %H:%M}${color} | Kernel: $kernel${color} Uptime: ${uptime_short}${color} | Cpu: ${cpu}%${color} Ram: ${mem}${color} Swap: ${swap}${color} Root: ${fs_used_perc /}%${color} Disk: ${fs_used_perc /home}%${color} Bat: ${battery C23D} | Motherboard: ${execi 300 sensors | grep temp4 | cut -c16-17 ;}°C${color} Cpu: ${execi 300 sensors | grep 'Core 0' | cut -c16-17 ;}°C${color} ${color} HDD: ${execi 300 sudo hddtemp /dev/sda | cut -c 30-34} | ${if_existing /proc/net/route wlan0}Signal: ${wireless_link_qual wlan0}%${color} Up: ${upspeed wlan0} kb/s Total: ${totalup wlan0} ${color} Down: ${downspeed wlan0} kb/s Total: ${totaldown wlan0} ${color} ${else} ${if_existing /proc/net/route wlan1}Signal: ${wireless_link_qual wlan1}%${color} Up: ${upspeed wlan1} kb/s Total: ${totalup wlan1} ${color} Down: ${downspeed wlan1} kb/s Total: ${totaldown wlan1} ${color} ${else}${if_existing /proc/net/route eth0}Up: ${upspeed eth0} Total: ${totalup eth0}${color} Down: ${downspeed eth0} Total: ${totaldown eth0} ${color}${endif}${if_existing /proc/net/route ppp0}Up: ${upspeed ppp0} kb/s Total: ${totalup ppp0}${color} Down: ${downspeed ppp0} kb/s Total: ${totaldown ppp0}${color}${endif}${else}Network Unavailable${endif}${alignc}
3. xfce4-power-manager
4. http://s7.postimg.org/3x5jzxdcr/wallpaper_3023660.jpg
Menadżer plików: spacefm czcionki: ubuntu i terminus.
dzisiaj wkońcu ustawiłem sobie porządnie terminal. bash podaje datę, ostatnie 2 elementy z ścieżki (kolor zmienia się w zależności od exit code aplikacji) oraz obecny katalog jako tytuł okna (w efekcie mam to też na tint2). Dodatkowo poprawiłem sobie lekko wygląd tint2.
Ostatnio edytowany przez dominbik (2014-01-28 16:41:31)
ilin hehe nieźle..ale i tak zmień wystrój ;)
Fuuuuuuuuuuuuuuj
ilin napisał(-a):
Znudził mi się debian :)
Ikony są złe :P
Fervi
fervi napisał(-a):
Ikony są złe :P
Zgadza się.
Były od w2k
Już znalazłem od w95. :)
Ni też się nie podoba. Kalectwo. W95 miał bardziej szare motywy. Ten motyw troche za jasny.
@ilin
Tak sobie masz
Projekt Mac4Lin + Appmenu
Mac4Lin to skórka (i konfiguracja) jak z Maca
Appmenu to menu przesuwa na pasek (było w Ubuntu, nie wiem czy pójdzie z Mate, ale pewnie tak)
Fervi
appmenu działa w mate tylko w wersji z Ubuntu 12.04. Pozostałe oddają klimat Ubuntu, czyli im większy numerek to gówno warte jest.
Tu nie ma żadnych kombinacji z jakimiś ubuntowymi sztuczkami.
Motyw gtk2 plus docky (które w testingu coś się chrzani) i to wszystko.
Na razie pulpit w budowie :)
tint+conky
jak to zrobiłeś, że zmienia Ci tapetę w zalezności od pulpitu?