Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

[=Centos=]

Dyskutant

Zainteresowanie myślę byłoby, tylko czy administracja posiada na tyle miejsca na dysku, żeby takie skrzyneczki fundować (chociaż jeśli byłyby one wielkości 3-krotności shella, to może...), chociaż myślę, że chociażby ja osobiście byłbym nawet pewnie skłonny wpłacać jakąś rozsądną sumę.

Podobno człowiek...;)

Za dużo zabawy z serwerem pocztowym, takiego dziada trzeba pilnować, spam filtrować, kombinować, i do tego iluś klientów sprawdzających pocztę co 10 minut?
Myślę, że nie ma w tym ani sensu, a obciążenie maszyny byłoby co najmniej zauważalne.
Przydałby się natomiast ssl do logowania, ale to też nie jest niezbędna rzecz.

złodziej wirków ]:->
SSLke można dostać za free. Gorzej ze spamem. Różne dziwne ogranizacje lubią wrzucić maszynę na rbl'a nawet za normalny mailig ;] Filtrowanie spamu to akurat najmniejszy problem. SA do przychodzącej i wychodzącej, do tego można porzeźbić i pare innych zapiąć. Połączenia - dopóki skrzynka nie ma X GB albo miliona maili to niech sobie będzie dziesiątki połączeń. Najgorzej z RBLami

[=Centos=]

Podobno człowiek...;)

Zrobienie, to chwila ciężkiej pracy, konfigi mogę podrzucić (Postfix, Dovecot,Clamd, Spamd), albo postawić (Qmail+Dovecot+Spamdyke+Qmail-scanner).
Chwila zabawy byłaby przy grsec-acl, bo dawno się tym nie bawiłem.
Ale ostatecznie, przy grsec-acl, można "przerysować" profile z apparmora.
Tylko za SElinuxa nie zamierzam się łapać za Chiny Ludowe.
SElinux działa mi na nerwy.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-12-08 18:45:38)

Członek DUG

jeżeli ta usługa by była stabilna i na długi czas - pewnie ;)

[=Centos=]
Mam jedną domenę na której może ruszyć chyba że mxy oddelegują i zrobimy wszystkim @dug.net.pl. I niestety nie będzie grsec zewzględu na wirtualizacje OpenVZ która nie będzie pozwalała na moduły w krenelu.

mega boss