Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Bym chciał przeinstalować Windowsa ale w końcu stwierdziłem że nie będę przeinstalowywał jednego i drugiego tylko zrobię reinstalacje GRUB-a. Popłynąłem na samym początku mianowicie pyta o hasło root i dupa blada. Próbowałem różnych kombinacji i nic do niego nie dociera. Jakieś pomysły ?
Jaką dystrybucję odpalasz z live usb?
Spróbuj w ten sposób:
sudo su -
Ostatnio edytowany przez marcin'82 (2013-11-21 19:54:47)
Debiana testing wersja z KDE
Możesz dać linka do tego obrazu? Nigdzie nie mogę znaleźć live'ów testinga.
Mi to wygląda na jakiś źle pobrany/nagrany obraz.
to co kolega marcin'82 napisał sprawdzę dopiero jutro.
Co do obrazu
http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/ia64/iso-cd/
Ostatnio edytowany przez diatrom (2013-11-21 22:16:25)
1. To nie jest obraz live tylko zwykły instalator.
2. To jest instalator dla procesorów Itanium. Dla popularnych 64-bitowych procesorów Intela oraz AMD przeznaczony jest obraz amd64.
A tak przepraszam powinno być http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/amd64/iso-cd/
I faktycznie jest to zwykły instalator bo jednak zebrało mi się na sprawdzenie tego co kolega napisał. Wcześniej miałem normalny Debiana 7 w wersji stable z kde i to właśnie w tamtej wersji miałem ten problem. No cóż raczej nie będę ściągał wersji stable aby aktualizować do testing tylko wykorzystam to co już mam i oba systemy przeinstaluje jeszcze raz.
Sorry za zamieszanie. Można zamknąć
Ostatnio edytowany przez diatrom (2013-11-21 22:27:43)
To też zwykłe instalatory, a nie obrazy live. :)
A tak na marginesie jak instalator dociąga pliki z neta a nie instaluje to co ma na płycie jakoś debian lepiej chodzi niż ten zaktualizowany z wersji stable do testing. Gdzieś czytałem tu na forum że przy zamykaniu niektóre procesy się nie wyłączają. Też tak miałem za każdym razem jak aktualizowałem z stable do testing a teraz jak ściągnąłem od razu instalator testinga w 99% wszystko elegancko się zamykało i system nie musiał zabijać procesów na siłę
ArnVaker napisał(-a):
Możesz dać linka do tego obrazu? Nigdzie nie mogę znaleźć live'ów testinga.
Bo nie ma live testingów, oficjalne obrazy to tylko stable. Ale można robić własne testingi i sidy, ja tam robię sobie testingi od czasu do czasu i działają jako tako.
Wydaje mi się, że kiedyś widziałem, ale to w sumie mogło być wyjątkowo już w czasie mrożenia.
Strony: 1