Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak włączam kompa to pisze mi
(warning) PulseAudio configuration for per-user.....(warning)
Jak to naprawić/ co z tym zrobić?
Nie wiem jak to ma byc prawidłowo (nie używam PA), ale masz to w /etc/default/pulseaudio:
PULSEAUDIO_SYSTEM_START=
Alsamixer też mam
Ja bym to zostawił tak jak jest, skoro działa.
http://www.freedesktop.org/wiki/Software/PulseAudio … thSystemWide/
tajwan@tajwan:~$ pulseaudio E: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running. E: [pulseaudio] main.c: pa_pid_file_create() się nie powiodło. tajwan@tajwan:~$ su Hasło: root@tajwan:/home/tajwan# pulseaudio W: [pulseaudio] main.c: Ten program nie powinien być uruchamiany jako root (chyba, że podano --system). W: [pulseaudio] server-lookup.c: Unable to contact D-Bus: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken. W: [pulseaudio] main.c: Unable to contact D-Bus: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
PS. można tu jakoś screeny dodać a nie przez linki?
Spoko, mam ten sam warning na starcie. A mimo to wszystko działa. Pretensje można zgłaszać magicznemu chłopcu Lennartowi Poetteringowi który pulseaudio popełnił.
morfik napisał(-a):
yossarian napisał(-a):
Nie wiem jak to ma byc prawidłowo
Ma być tak jak jest.
Już doczytałem. Jest to teraz poprawione:
http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=644809#68