Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
google-chrome ma innego własnego flasha
Przecież wiem.
Dlatego każę co je zainstalować.
Jeśli będzie na nim dobrze chodzić to do youtube i podobnych serwisów GH używaj.
NIE chce gh czyli za każdym razem jak cos nie będzie dziala to nie moge tego uzywac bo nie da sie togo zrobic ????
Ostatnio edytowany przez tajwan (2013-09-21 14:06:24)
To się męcz na tym flashu.
Twoja wola.
W debianie zaś flasha instalujemy
aptitude install flashplugin-nonfree
dodając wcześniej sekcje contrib i non-free do listy repozytoriów.
Dodatkowo mi wygląda na brak sterowników do grafiki.
Iceweasel tak ma, od czasu do czasu żre 100 % procka.
mati75 napisał(-a):
Dodatkowo mi wygląda na brak sterowników do grafiki.
Grafika jest https://wiki.debian.org/ATIProprietary
Tylko że takie jazdy mam tylko na MATE na Gnome3 jest ok
tajwan: Na twoim miejscu przeskoczyłbym po prostu na XFCE4, po konfiguracji przypuszczam, że nie zauważysz różnicy w pracy, a ile mniej nerwów będziesz mieć
Na razie jest ok w miarę to ogarnąłem. Tylko jednak w całości chciałbym się pozbyć gnome3 Classic&Shell
Ostatnio edytowany przez tajwan (2013-09-22 16:54:20)
thomsson napisał(-a):
tajwan: Na twoim miejscu przeskoczyłbym po prostu na XFCE4, po konfiguracji przypuszczam, że nie zauważysz różnicy w pracy, a ile mniej nerwów będziesz mieć
Pomogło postawiłem system od nowa ściągnąłem płytę już z xfce i komp leci jak rakieta i nagle wszystko (no prawie wszystko :) działa bez problemu .
Cóż MATE działa jak działa, Cinnamon też mnie nie urzekł, o GNOME nie wspomnę (mówię na podstawie własnych odczuć, doświadczeń i problemów które napotkałem przy użytkowaniu), a XFCE w sumie był prawie bezproblemowy, lekki, szybki i całkiem skory do konfiguracji ;)
(no prawie wszystko :)
A jak coś nie działa, to zazwyczaj odpowiedź będzie w googlach, albo uzyskasz ją po napisaniu wątku na DUGu :)
A jest coś również lekkiego jak XFCE ale bardziej konfigurowalne?
tajwan napisał(-a):
A jest coś również lekkiego jak XFCE ale bardziej konfigurowalne?
Fluxbox, openbox.
testowałem i nie odpowiadają mi te środowiska.
Ale co jest niekonfigurowalnego w XFCE? Tam się da zmienić na prawdę wiele rzeczy, tylko powiedz co ci nie odpowiada ;]
Chcesz usunąć Gnome-tutaj masz poradnik https://wiki.debian.org/Xfce
Tak jak wam np. nie odpowiada różowy samochód tak mi poprostu nie odpowiadają te środowiska
Ja ci mógłbym podać na start 20 rzeczy, które mi się nie podobają w gnome i czemu zamieniłem go na openboxa i bynajmniej nie zrobiłem tego dlatego, że mi po prostu gnome nie odpowiadał. xD Musi być chyba jakiś powód dla którego ci się openbox nie podoba.
Openboxa to w zasadzie głównie niezły menadżer okien - dodając do niego inne programy można stworzyć sobie ładny, szybki i funkcjonalny zestaw. Nie wiem jak można oceniać openboxa od razu po uruchomieniu bez toolbara,tapety itd..