Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
A co by się stało się jakby dwoch kart na raz uzywać z aero2?
i uruchomic je tak zeby przerwa nie wypadala jednoczesnie na obu? :)
Da sie?
Jednocześnie to się chyba nie da. Bo telefon korzysta albo z jednej albo z drugiej karty. Zresztą jeśli zależy Ci na zminimalizowaniu uciążliwości przerw to automatyczne wznawianie połączenia jest mniej problematyczne niż takie kombinacje.
Ostatnio edytowany przez jarski185 (2012-05-20 11:37:55)
Opisałem połączenie z Aero2 przez E3131: http://dug.net.pl/tekst/197/aero2_z_modemem_huawei_e3131/
Jak ktoś ma jakieś uwagi — śmiało. :)
Można odbierać w salonach Sferii przez pełnomocnika:
http://jdtech.pl/2012/07/aero2-odbior-karty-sim-prz … e-sferii.html
Bezpłatny internet w 3G będzie dostępny dwa lata dłużej, do końca 2016 r.
http://jdtech.pl/2012/11/aero2-darmowy-internet-dos … nca-2016.html
A o co chodzi z tym do 2019 roku? Coś takiego na KŚ przeczytałem, ale nic nie zrozumiałem :P
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/internet/2012/4 … dwa-lata.aspx
Czyli jeśli zrobią te nadajniki całe to będzie do 2019? Coś mi się nie widzi
Fervi
fervi napisał(-a):
A o co chodzi z tym do 2019 roku? Coś takiego na KŚ przeczytałem, ale nic nie zrozumiałem :P
Rada jest prosta: zmień źródło informacji na lepsze. Choćby i miało być nudne.
Ostatnio edytowany przez azhag (2012-11-12 22:23:05)
Coś ciekawego polecasz? :>
Fervi
Wyżej podałem odnośnik.
azhag napisał(-a):
Wyżej podałem odnośnik.
Ale tam nie ma takich kolorowych obrazków ;)
Ostatnio edytowany przez yossarian (2012-11-13 14:54:30)
To przedłużenie terminu do 2016 (w dolnym paśmie) paradoksalnie zawdzięczamy biurokracji i zatwardzeniu w udzielaniu pozwoleń na budowę masztów z przekaźnikami.
Jeden z nielicznych przypadków, kiedy ten cały biurokratyczny bajzel na coś się przydał. :D
Jacekalex napisał(-a):
To przedłużenie terminu do 2016 (w dolnym paśmie) paradoksalnie zawdzięczamy biurokracji i zatwardzeniu w udzielaniu pozwoleń na budowę masztów z przekaźnikami.
Aero2 pozwolenia na uruchamianie nadajników dostaje bez większego problemu, tylko ich nie uruchamia.
A jak tam teraz ze stabilnością połączenia? Coś tam chyba ostatnio podpinali się pod siec plusa i różnie bywało jak ludzie pisali. W sobotę wysłałem kwitki o kartę.
azhag napisał(-a):
Jacekalex napisał(-a):
Aero2 pozwolenia na uruchamianie nadajników dostaje bez większego problemu, tylko ich nie uruchamia.
Do dzisiaj jednak spółka Aero2 uzyskała jedynie 5 pozwoleń radiowych na budowę nadajników w tej technologii.
gdzie to pisało?
Te "pozwolenia radiowe" to dają urzędnicy czy krasnoludki?
Bo wydaje mi się, że pomyliłem pozwolenia na budowę z pozwoleniami radiowymi, ale co do meritum, różnica jest tylko w nazwie druku i nazwie urzędu, który go wydaje, ale zawsze w urzędzie znajdują się państwowe procedury i państwowa biurokracja....
Pozdrawiam
;-)
@Jacekalex:
Problem polega tylko na tym, że budowa kosztuje.
Jacekalex napisał(-a):
Do dzisiaj jednak spółka Aero2 uzyskała jedynie 5 pozwoleń radiowych na budowę nadajników w tej technologii.
gdzie to pisało?
A postawiła: zero. Tym samym nie mieli większej potrzeby występowania o kolejne pozwolenia na nadajniki LTE. Za to w kwestii nadajników UMTS (które biurokratycznie specjalnie się zapewne nie różnią) i dostają mnóstwo pozwoleń, i sukcesywnie stawiają kolejne nadajniki.
To raczej rynek (popyt, modemy działające w odpowiedniej technologii*) nie jest jeszcze gotowy na LTE na ichniej częstotliwości.
___
*) obecnie na rynku jest bodajże 1 model, drogi jak diabli
Ile czasu czekaliście na wysyłkę karty SIM pocztą? Zamówiłem ostatnio i piszą, ze powinna przyjść do końca kwietnia. Tak się pytam z ciekawości.
Ja czekałem jakiś miesiąc. Zamówiłem w połowie stycznia (nigdy nie otrzymałem maila, że formularz elektroniczny doszedł, ale i tak trzeba wysłać też papierowy). 13 lutego dostałem wiadomość, że wysłali kartę. Karta była na miejscu 18 lutego, o ile dobrze pamiętam.
To sobie pewnie minie jeszcze ze trzy tygodnie zanim dostanę. :)
Wow. Dostałem dziś sima BDI i działa na moim dellowym 5540.
podobno można dostać gdzieś w Warszawie od ręki kartę SIM, bez współudziału poczty. Orientujecie się czy to prawda i jak to dokładnie wygląda? Pytam się bo mam daleko i nie chce na darmo jeździć
Epredator napisał(-a):
podobno można dostać gdzieś w Warszawie od ręki kartę SIM, bez współudziału poczty. Orientujecie się czy to prawda i jak to dokładnie wygląda? Pytam się bo mam daleko i nie chce na darmo jeździć
Już nie można.
Można było kiedyś w jakimś punkcie odebrać, ale nie pamiętam gdzie.