Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Nie mogłem się oprzeć chęci powiadomienia, że przy pomocy terminala, jedną komendą daje się zainstalować drukarkę.
Podziwiam system (raczej jego twórców)
Pozdrawiam
Jakież to magiczne polecenie ?
Pochwal się.
Ja zawsze drukarkę przez przeglądarkę konfiguruję.
Znalazłem taki poradnik:
http://wojteczekdebian.blox.pl/2011/02/Debian-instalacja-drukarek.html
i użyłem :
hp-setup -i
WOW !!!
Faktycznie Debian jest fajny, czaderski i w ogóle pro-haXiorski :D :)
pasqdnik napisał(-a):
WOW !!!
Faktycznie Debian jest fajny, czaderski i w ogóle pro-haXiorski :D :)
jak juz to: haXiorski-pro
w koncu komenda
hp-setup -i
to powrzechnie znany skrot od
haXior-pro-setup --installuj_drukajka
:-D
No i co kpicie? Może po prostu DD nie skopali czegoś, co deweloperzy innych dystrybucji skopali, dzięki czemu to niedebianowe polecenie działa jak należy? Albo przy dodawania do repozytorium nie tylko po prostu wrzucili, ale zadbali, żeby porozumiało sie z czym powinno? Zawsze jakiś sukces. Bo jak wiemy sa dystrybucje, w których zdarza się jedno i/lub drugie.
Ostatnio edytowany przez azhag (2013-03-14 20:26:04)
Ale to chyba od drukarki zależy
Xubuntu też po włożeniu portu USB automagicznie wykrywa drukarkę (bez komend), ale wydaje mi się, że tylko te USB'kowate
Fervi
jak juz tak bardzo 'pro' . to nie drukajka a printerka byla .nie dziwne ze z buta odpalila.
bo to kobieta byla
ze posluze sie cytatem "bo to zla kobieta byla"
Ostatnio edytowany przez boshh (2013-03-15 08:14:31)
U mnie za to gdy przerwę drukowanie i anuluję akcję przez localhost:631, po ponownym rozpoczęciu drukowania, drukarka zaczyna pluć kartkami z jakimś dziwnym hashkodem. Trzeba jej papier zabrać i wtykę z gniazdka wyciągnąć -- inaczej nie przestanie. xD
Bo drukarki to są maszyny z piekła:
http://theoatmeal.com/comics/printers