Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Tak, tylko problem w tym, ze sie nie chce zaladowac... A tak przy okazji - lepsza przegladarka to ff czy debianowy odpowiednik iw? ...a moze opera - tej nie uzywalem nigdy :p
Kurde, przegladarka uzywa niby shockwave player, a laduje filmy... W prawdzie ogladac sie nie da, bo tnie, no ale sie laduje! Mysle, ze poprostu tak jak z tym netem - debian z xfce ma wiecej "dodatkow" niz debian lxde (przyklad: wicd na xfce jest). Pytanie co tak znaczaco moze wplywac na te zmiane?!
Ostatnio edytowany przez nb (2013-01-19 10:52:47)
Sam sprawdź, która będzie ci odpowiadać.
Pobierz film za pomocą youtube-dl (w miarę aktualnego) lub jakiejś wtyczki do przeglądarki i otwieraj zwykłym odtwarzaczem.
Możesz z samego linka otwierać.
Ewentualnie używać wtyczki w XBMC.
Hej, nieco podobny temat - jako że obsługa VDPAU została wyłączona w wersji flasha od 11, zastanawiałem się - czy ktoś może próbował instalacji dwóch flashów na jednym kompie?
Próbowałem jakoś ręcznie starszą wersję znaleźć i zainstalować ale ni cholery nie było to widoczne dla żadnej przeglądarki perfekcyjnie było by pobrać sobie np. firefox'a do /home i tam umieścić starszą wersję pluga, która działa z VDPAU.
Wszelkie sugestie mile widziane :)
Czy przypadkiem najnowszy flash nie idzie przez vaapi?
Bo w ustawieniach (prawy klik na filmie), mam zaznaczone przyspieszanie sprzętowe, i na procku flasha nie widzę nawet na fullscrenie.
Widać go na procku tylko na stronie vimeo, kiedy użycie flasha 64bit wiesza plugin-container, i na procku mam 100%.
Co ciekawe, na 32 bitowym tego efektu nie mam, choć przeważnie się wywala.
Na YT czy Dailymotion flash chodzi prawidłowo, crashe zdarzają się bardzo rzadko.
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-02-24 10:39:49)
Odniosę sie tylko do tego.
Mysle, ze poprostu tak jak z tym netem - debian z xfce ma wiecej "dodatkow" niz debian lxde (przyklad: wicd na xfce jest).
Nie ma czegoś takiego jak debian z tym czy z tym.
Jest debian i tyle.
Co na nim zainstalujesz to już twój wybór.
@Jacekalex:
Raczej wątpię, lightspark chyba używa wszystkiego, ale zwykły flash już raczej z niczego - może masz nadal wersję 10.x ?
Wchodzę na stronę Adobe i jako aktualną wersję proponuje mi zainstalowanie 10.3.183.61. Ktoś się orientuje dlaczego nie 11? 11 tylko dla Windows, jak to jest?
A co do archiwalnych wersji dla autora wątku, można je ściągnąć tutaj:
http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-fla … versions.html
Rozpakowujesz i kopiujesz samą wtyczkę do /usr/lib/mozilla/plugins.
U mnie na http://get.adobe.com/pl/flashplayer/ proponuje wersję 11.2.202.270 do pobrania.
Wersja programu Adobe Flash Player 11.2.202.270
Twój system operacyjny: Linux 64-bit, Firefox
Ja mam 32-bitowy. Może 11 jest tylko dla 64.
Ta sama jest dla 32-bit.
Kiepsko u mnie ze wzrokiem:
Uwaga: Do używania najnowszej wersji programu Adobe® Flash® Player potrzebna jest przeglądarka Firefox w wersji 4.0 lub nowszej.
Ja ma jeszcze 3.5.
Przy okazji znamy już odpowiedź na pytanie rozpoczynające wątek.
Ostatnio edytowany przez dowoszek (2013-02-23 20:35:09)
To zaktualizuj. Jeśli chodzi o Iceweasela ze Squeeze, to nowsze są w backportach oraz na mozilla.debian.net.
Próbowałem już. Nie na mój sprzęt. W porównaniu z 3.5 nowe Firefoxy strasznie przymulają.
A może opera, chromium, midori?
dowoszek napisał(-a):
Próbowałem już. Nie na mój sprzęt. W porównaniu z 3.5 nowe Firefoxy strasznie przymulają.
Nie wiem jaki masz sprzęt, ale ja niedawno wrzuciłem ffoxa 19 do P III 866Mhz, 512 RAM i wg mnie chodzi szybciej niż jakiś archiwalny Iceweasel który był przed. Foxa pobrałem ze strony i wrzuciłem do /opt. Lata jak szalony patrząc na tak archiwalny sprzęt.
Ja mam 1.2GHz i 512ram. Sprawdzałem wszystko co wymieniliście i najbardziej zadowolony jestem z Firefoksa 3.5 + flash 10.3 (najmniej przymula a jednocześnie ma mnóstwo możliwości w przeciwieństwie np. do Midori), tylko mam obawy co do bezpieczeństwa, bo czasami trzeba wejść do banku itp. Czy dziurawy flash może posłużyć do zainfekowania całego komputera czy raczej tylko bieżącego konta? Bo, zakładając, że do banku wchodzę z osobnego konta...
Huk napisał(-a):
@Jacekalex:
Raczej wątpię, lightspark chyba używa wszystkiego, ale zwykły flash już raczej z niczego - może masz nadal wersję 10.x ?
Mam obecnie:
www-plugins/adobe-flash-11.2.202.270 32bit 64bit multilib selinux sse2check vdpau
Zawsze najnowszy.
Obecnie jadę na wtyczce 64 bit, 32 bit lepiej nie działała, jak ostatnio sprawdzałem.
gentoo przy powyższych flagach automatycznie instaluje obie wersje:
qlist adobe-flash | egrep '*.so' /opt/Adobe/flash-player/flash-plugin/libflashplayer.so /opt/Adobe/flash-player32/libflashplayer.so /usr/lib64/nsbrowser/plugins/libflashplayer.so /usr/lib32/nsbrowser/plugins/libflashplayer.so
Pozdrawiam
;-)