Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Możesz spróbować zmaksymalizować, wydaje mi się że u mnie pierwszy raz załapało jak miałem zmaksymalizowane, ale to może być całkowity przypadek.
Spróbuj wykasowac
~/.macromedia
Tylko powiedzcie mi jeszcze czy lepszy będzie wpis taki jak mam:
OverrideGPUValidation=true EnableLinuxHWVideoDecode=1
czy sam ten co ilin podał:
EnableLinuxHWVideoDecode=1
Widocznie działa z vdpau.
U mnie na Intelu nie chce ruszyć.
@ArnVaker:
To pierwsze już niby wyłączyli w 11.
Więc jeśli nie robi różnicy to chyba niepotrzebne.
ArnVaker napisał(-a):
Możesz spróbować zmaksymalizować, wydaje mi się że u mnie pierwszy raz załapało jak miałem zmaksymalizowane, ale to może być całkowity przypadek.
U mnie nawet na Win7 pełna akceleracja jest tylko w trybie pełnoekranowym.
ArnVaker napisał(-a):
Tylko powiedzcie mi jeszcze czy lepszy będzie wpis taki jak mam:
U mnie zostawienie opcji Override często powodowało crash flasha, ale to było już jakiś czas temu. Jeśli masz akceleracje bez tej opcji to nie musisz jej używać.
tekn napisał(-a):
U mnie nawet na Win7 pełna akceleracja jest tylko w trybie pełnoekranowym.
U mnie i w oknie teraz jest, a przynajmniej tak jest napisane we właściwościach.
tekn napisał(-a):
U mnie zostawienie opcji Override często powodowało crash flasha
Właśnie zaliczyłem jeden przed chwilą. ;) OK, zostawię samo EnableLinuxHWVideoDecode=1 i zobaczę co będzie.
===============
EDIT:
yossarian napisał(-a):
U mnie na Intelu nie chce ruszyć.
Ale:
tekn napisał(-a):
U mnie na Archu i flashu z repo działa hardware rendering, karta graficzna to intel.
:)
Bardzo dziwne - @Ilin @ArnVaker - jakie macie wersje tego flasha? Może w naj, naj, najnowsze poszli po rozum do głowy ? Jeszcze kilka tygodni temu jak testowałem nie śmigało. Jaka przeglądarka?
Flash 11.2.202.270 na FF 18.0.2. Wcześniej to nie wiem jak było, bo nigdy się tym nie interesowałem. U mnie i bez akceleracji raczej nic nie przycina.
EDIT: Na Google Chrome z flashem 11.6.602.167 nie działa akceleracja u mnie.
ArnVaker napisał(-a):
EDIT:
yossarian napisał(-a):
U mnie na Intelu nie chce ruszyć.Ale:
tekn napisał(-a):
U mnie na Archu i flashu z repo działa hardware rendering, karta graficzna to intel.
:)
I teraz będę niepotrzebnie drążył temat ;)
:D
@yossarian:
No i mnie na GF9100M przyspieszenie też nie halo więc również będę drążyć ;]
Ja mam tę samą wersję flasha co ArnVaker
U mnie flash się wywala na co drugim filmie, ale zazwyczaj po odświeżeniu strony działa, z akceleracją.
Częste crashe - to skutek mocnego ograniczenia flasha - nie może zapisywać w kompie niczego, ~/.macromedia zablokowana przed zapisem rekursywnie przez
chattr -R +i ~/.macromedia
Oczywiście po wyczyszczeniu wszystkich plików, jakie tam były wcześniej.
Mam obecnie:
www-plugins/adobe-flash-11.2.202.270 (32bit 64bit multilib selinux sse2check vdpau)
Jeszcze wczoraj miałem 11.2.202.262.
Konfiguracja:
egrep -v '#|^$' /etc/adobe/mms.cfg AllowUserLocalTrust = 0 EnableLinuxHWVideoDecode = 1 WindowlessDisable = 1
Na YT wygląda, jakoby działał. ;)
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-02-14 08:08:58)
Ok panowie, u mnie flash także dostaje przyspieszenia sprzętowego jak dodaje wpisy do /etc/adobe/mms.cfg i youtube na ffoxie chodzi w HD. Ale... co np z weeb.tv? Wchodząc na stronkę, odpalając kanał albo wtyczka się wywala ( pisze że wystąpił błąd ) albo chwilę działa i po 2min crash. Co do Youtube to działa ale na inne filmiki z różnych źródeł to kaplica.
GPU - znana co niektórym GF9400M (ION)
Weebtv działa bezbłędnie u mnie na Chromiku z flashem 11.6.602.167, wszystko jest na standardowej konfiguracji (system przed wczoraj skonfigurowany)
thomsson: oczywiście masz włączoną akcelerację, czyli w „Pokaż informacje o filmie wideo” wyświetla Ci się:
accelerated video rendering, accelerated video decoding
?
U mnie na Chrome z tą samą wersją flasha w ogóle nie działa akceleracja. System masz 32-bit czy 64-bit?
Wheezy 64bit, ale jednak na YT mam software video rendering, software video decoding, myślałem, że chodzi o ten sam "ptaszek" w oknie ustawień flasha...
Mam pytanie, czy ten skrypt ściągnie mi dobrą wersję flasha? http://packages.debian.org/pl/squeeze/flashplugin-nonfree
Czy ściągać z innego miejsca?
Powinien pobrać najnowszą.
W razie wątpliwości sprawdzisz:
update-flashplugin-nonfree --status
Faktycznie działa - chociaż crash'uje dość często. U mnie zadziałało dopiero po wywaleniu ~/.macromedia. W poniedziałek zobaczę czy na lapku z GF9100M też będzie działać. Weeb.tv chodzi, ale plugin działa raz na 3-5 prób.
Huk napisał(-a):
Faktycznie działa - chociaż crash'uje dość często.
U mnie działa tylko ta druga część — ciągle się sypie :)
accelerated video rendering, software video decoding
tak mam i tak zostawiam
przynajmniej się nie wiesza co chwile
U mnie z włączoną akceleracją też się ciągle wywala. ;)
A ja wciąż nie mogę włączyć accelerated video rendering :(
Pokaz
vainfo