Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Szukam jakiegoś programu który zrobiłby mi skróty na pulpicie chciałem walczyć z idesk'iem ale pokonał mnie bo potrzeba mu na sztywno wpisać używaną tapetę a ja mam auto zmianę za pomocą cron'a, jeśli jej się nie poda ikona miga i generalnie jakoś cudacznie się zachowuje, znacie może jakiś zamiennik. Nie chodzi mi o jakiegoś managera pulpitu taki jak jest w xfce czy pochodnych bo zaraz bym naśmiecił chcę dodać tylko najczęściej używane program.
Pcmanfm?
Ale o ile dobrze wiem to taki manager pulpitu al'a ten z xfce który zaraz zaśmiecę bzdurami :P
Miziak napisał(-a):
Ale o ile dobrze wiem to taki manager pulpitu al'a ten z xfce który zaraz zaśmiecę bzdurami :P
To menedżer plików, coś jak Thunar.
tint2? ;)
A można zrobić tak z tint2, żeby nie działał jak pasek systemowy, czyli appki się do niego nie `przyklejały`?
Opcja panel_items, tu przykład: http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=175290#p175290
Możesz sam Launcher zostawić.
Tu chyba masz sam "Launcher":
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=222792#p222792
Przynajmniej tak to wygląda (to coś na górze pod godziną).
no tak ale chciałem sobie coś oddzielnie ponadto zrobić :)
# Panel panel_monitor = all panel_position = bottom left horizontal panel_size = 50% 40 panel_margin = 0 0 panel_padding = 5 2 7 font_shadow = 0 panel_background_id = 0 wm_menu = 1 panel_items = L #Launcher launcher_icon_theme = elementary launcher_padding = 2 2 launcher_background_id = 1 launcher_icon_size = 32 launcher_item_app = /usr/share/applications/google-chrome.desktop launcher_item_app = /usr/share/applications/pidgin.desktop launcher_item_app = /usr/share/applications/skype.desktop launcher_item_app = /usr/share/applications/deadbeef.desktop
mam coś takiego i gdy załączę panel wtedy odpycha on inne aplikacje(pomniejsza aby być zawsze widocznym).
Opcja strut_policy? Zastrzegam, że nie jestem pewien czy zrozumiałem o co Ci chodzi. :)
strut_policy = follow_size/minimum/none : STRUTs are used by the window manager to decide the size of maximized windows. Should the 'maximized windows' follow tint2 size (follow_size) or use the minimum size (minimum), or use the screen size (none). minimum option is interresting when used with autohide_height parameter.
yossarian napisał(-a):
Ewentualnie rox-filer.
Ja osobiście nie uznaję ikon na pulpicie.
Przy używaniu menedzerów plików do wyświetlania ikon i pulpitu możesz stracić dostęp do menu Openboxa z prawo-kliku z poziomu pulpitu.
W Rox-Filer właśnie na szczęście jest opcja przekazywania kliknięć do windows managera i działa to okey. Obsługuje również *.desktop, więc można mieć normalne launchery do aplikacji. Ja kiedyś też nie uznawałem ikon na pulpicie, obecnie mam tak -
-na pulpicie tylko skróty do jakiś plików najważniejszych/pod ręką - często coś się tam zmienia
-w menu openboxa aplikacje i reszta głównie to co constans
Ostatnio edytowany przez dominbik (2013-01-31 09:41:06)
Dla potomności taki config tint2 jako launcher'a aplikacji:
# Panel panel_monitor = all panel_position = top center horizontal panel_size = 30% 70 panel_margin = 0 0 panel_padding = 5 2 7 font_shadow = 0 panel_background_id = 0 wm_menu = 1 strut_policy = none panel_items = L #Launcher launcher_icon_theme = elementary launcher_padding = 2 2 launcher_background_id = 1 launcher_icon_size = 64 launcher_item_app = /home/miziak/.config/tint2/Thunar.desktop launcher_item_app = /usr/share/applications/google-chrome.desktop launcher_item_app = /usr/share/applications/deadbeef.desktop launcher_item_app = /usr/share/applications/geany.desktop launcher_item_app = /usr/share/applications/eclipse.desktop launcher_item_app = /usr/share/applications/codeblocks.desktop launcher_item_app = /home/miziak/.config/tint2/QuakeLive.desktop launcher_item_app = /home/miziak/.config/tint2/World of Warcraft.desktop
Pozdrawiam :)