Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Serwus,
niebawem przenoszę się z Kubuntu na Debiana Wheezy i mam pytanie odnośnie oss4. Czy występują jakiekolwiek problemy? Czy potrzebne będzie pulseaudio? Jak wygląda sterowanie/obsługa w KDE (Phonon , Gstreamer)?
Alsa nie działa?
Alsa działa jak najbardziej. Ale chyba oss4 jest lepszy, przynajmniej takie opinie można często spotkać.
Wyższość OSS4 nad ALSĄ to mniej więcej jak wyższość budyniu nad zupą pomidorową ;] jak ALSA działa Ci dobrze (bez PA znaczy się) to IMHO nie ma co się bawić w OSS4. Jedyne czego może brakować to kontroli głośności per aplikacja - ale do tego można użyć tego badziewia który napisałem - działa całkiem sprawnie ;]
Pozdro.
Skoro tak, to więcej pytań nie mam.
uzywam z rok i jedynym problemem jest wypieprzajacy sie flash, kiedy "mixer" ustawiam na "high" :-)
jak ustawi sie na "fast" to dziala wszystko bez problemu.
OSS, pamiętam :D Jak były początki KDE3 to się tego używało, bo Alsa (i OSS) nie radziły sobie z obsługą dźwięku w wielu aplikacjach (zajęty /dev/dsp), i np. KDE jechał na OSS, a aplikacje na ALSA. To były czasy, a nie to co teraz, wszystko działa jak powinno
Fervi
Huk napisał(-a):
ale do tego można użyć tego badziewia który napisałem - działa całkiem sprawnie ;]
mógłbyś napisać o co chodzi? Jakiś programik masz do tego może ;> ?
Dzięki wielkie. Jestem pod wrażeniem (również i korzystania z IceWM ;D)