Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
No wlasnie, dlaczego DUG nie stosuje weryfikacji zalozenia konta odnosnikiem w mailu? ;) Captcha captcha [wielokrotnie wszelkiej masci captche byly "przelamywane"], ale to byloby chyba niezle rozwiazanie? tzn podanie maiola jest wymagane, ale nie trzeba kliknac zadnego potwierdzacza mailowego, co sprawia, ze ewentualny spamer wchodzi i moze robic "bydlo" od razu po zalozeniu konta ;)
Co kto o tym mysli?
Pozdrawiam
Weryfikacja mailem to żadna weyfikacja. Spamboty mają własne skrzynki.
Kiedyś była weryfikacja mailowa na DUG-u, ale z jakiegoś powodu, który już zaginął w pomroce dziejów, została wyłączona.
Jako, że nikt ci nie odpisze to opowiem dlaczego nie ma zabezpieczeń. Mamy najlepszą ochronę (ludzką) antyspamerską ;)
EDYTA: O, a jednak ktoś odpowiedział :D
Ostatnio edytowany przez P@blo (2012-09-09 11:28:12)
P@blo napisał(-a):
Mamy najlepszą ochronę (ludzką) antyspamerską ;)
A, właśnie. Polowanie na spamerów to wspaniała rozrywka. Chyba nie chcesz nas jej pozbawić? ;)
Aaah, takie buti ;) w porzadku. Brzmi to sensownie.
Pozdrawiam!
A ja mam inne pytanie: co ten wątek robi w /dev/null?
Przecież to zupełnie pasuje do Debian Users Gang, ewentualnie tego działu o dostępności.
Łatwo to zmienić :)
Szukalem odpowiedniego dzialu, ale - jako ze slabo znam strukture tego forum - wybralem cos, co nie zakloca dzialania forum i nie zasmieca go, czyli /dev/null, bo innego dzialu nie moglem znalezc.
Jesli administratorzy maja ochote, to moga ten watek dowolnie przeniesc. Ja nie mam tu nic do gadania ;)
Po paru latach bardzo łatwo jest rozpoznać spam bota, więc po co weryfikacja.
ilin: pewnie że można, tylko skąd można mieć pewność, że ktoś go wcześniej tutaj celowo nie umieścił?
Simple Machines ma bardzo praktyczną pozycję w panelu administracyjnym, mianowicie dziennik (log) działań moderatorów. Jest tam informacja kto, co, gdzie i kiedy zrobił. I wtedy nie ma problemów typu „kto usunął ten post?”, „czy ten wątek ktoś przesunął, czy od początku tu był?” itp.
smf fajne forum, ładnie można zrobić. Jakiś czas temu wydali wersje 2.
http://ompldr.org/vZmY5cg
Aktualne też nie jest złe :P
azhag napisał(-a):
A, właśnie. Polowanie na spamerów to wspaniała rozrywka. Chyba nie chcesz nas jej pozbawić? ;)
+1 Konkurs w usuwanie spamera na czas rulez. :)
ArnVaker napisał(-a):
No twój rekord na razie chyba nie pobity? ;)
P@blo napisał(-a):
ArnVaker napisał(-a):
Możesz rzucić wyzwanie i pobawić się w spamera ;)
P@blo napisał(-a):
ArnVaker napisał(-a):
Sam jeszcze podbiłem do trzech sekund. :D
Strony: 1