Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom społeczności Linuksa w Polsce uruchamiamy nowy portal społecznościowy FaceDUG.
FaceDUG pozwala na łatwy kontakt z nietuzinkowymi innymi osobami oraz wymianę wszelkimi intrygującymi ciekawostkami. FaceDUG to portal społecznościowy inny niż wszystkie, stworzony dla ludzi, którzy od życia oczekują czegoś więcej.
Więcej informacji na portalu: http://dug.net.pl/news/396/
Ostatnio edytowany przez azhag (2012-04-01 11:26:58)
Ja się raczej nie zapiszę (psychiatra zabronił :D), ale w jednym podziwiam pomysł.
Captcha przy rejestracji to absolutne mistrzostwo świata.
Na 5 prób, nie udało mi się ani razu odczytać liter w normalnych okularach i powiększeniu ekranu 150% (17'', 1024x768).
Lepiej strzel coś na rozum, w typie zagadki słownej, np obrazek i pytanie: pies, kot czy tygrys?
Albo np: na obrazku jest kufel, kieliszek czy szklanka.
Albo: dziewczynka, chłopak czy dziecko?
O ile się nie mylę, roboty sieciowe takie sprytne nie są. :D
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2015-06-01 16:40:52)
Hej... Błąd bezpieczeństwa:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <!-- !!! USUNĄĆ PRZED PUBLIKACJĄ !!! Login: admin, Hasło: admin1 --> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>FaceDUG :: Rejestracja</title> (...) <!--<li><a href="/reklama">Reklama</a></li>--> (...) <p>Lepiej wyłącz AdBlock — na reklamach tutaj chcemy trochę zarobić ;-)<br />Copyright © 2004-2012 dug.net.pl</p>
A to konta nie są przenoszone z DUGa na FaceDUGa?
A ja unikam portali społecznościowych i nigdzie mnie nie ma :P
Najlepsi lamerzy się nie ujawniają
NIC napisał(-a):
A to konta nie są przenoszone z DUGa na FaceDUGa?
Nie, albowiem FaceDUG skierowany jest dla większej grupy ludzi. Poza tym niektórzy mogliby nie chcieć być wciągnięciu do portalu społecznościowego automatycznie.
azhag dziękuje, że się o mnie troszczysz ;p . Jakie to miłe aż sie dowartościowałem.
Witam,
Coś do wielkich bogów DUG'a:
http://www.socialreflections.com/unreadable-captcha … our-business/
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow
Dam rade... Dam Rade jak tylko Capce odgadne :)
Heh to do tego był ci aż tak potrzebny ten GIMP/Inkscape :)
Ostatnio edytowany przez thomsson (2012-04-01 12:41:03)
thomsson napisał(-a):
ja również. trochę trudna jest.
mój login już zajęty :/
dominbik napisał(-a):
thomsson napisał(-a):
ja również. trochę trudna jest.
Trzeba tylko mocno przymrużyć oczy i patrzeć pod odpowiednim kątem ;)
Łatwizna ;)
NIC napisał(-a):
Hej... Błąd bezpieczeństwa:
Przykład idzie z góry ;)
Ostatnio edytowany przez yossarian (2012-04-01 15:10:44)
Oczywiście FaceDUG był żartem: http://dug.net.pl/news/397/
Ale trzeba przyznać, że kawał dobrej roboty :-)
A ja myślę, że żart, to akurat strzał w stopę.
Jak ktoś sprawdzi, jak zaczynała Nasza Klasa, i jak zaczynał FB, to portal społecznościowy dla hakerów i linuksiarzy mógłby chwycić.
Jeśli samych Linuksiarzy jest na świecie kilkanaście mln, to proponuję policzyć potencjalnych uczestników Diaspory.
I piszę to całkiem poważnie, piłem dzisiaj tylko herbatę :D
Pozdro
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-04-02 21:40:53)
Jacekalex napisał(-a):
I piszę to całkiem poważnie, piłem dzisiaj tylko herbatę :D
Oj to jakiś mocny ten wywar zrobiłeś :P
Mi to się wydaje, że niedługo będzie moda na zakładanie portali społecznościowych. Zaczęło się od własnej strony w necie [ 'każdy chciał mieć' ], blogowanie już trochę przystopowało, więc czas na klony NK i FB.
Co do kawału na DUG'u to...trafiony żart ;)
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2012-04-02 13:29:05)
diaspora raczej nie wypalila, ale face dug to nomen omen niezly pomysl, tylko obawiam sie ze forum by na tym ucierpialo.
A diaspora nie jest silnikiem, że każdy może mieć własnego FB? (Open Source). Podobno są podejrzenia, że ten FBGoogle na tym używa (są spore podobieństwa)
Fervi
Wszystkie fejsbuki i inne enki to tylko sztucznie wykreowana moda. Kiedyś (bardziej wcześniej niż później) się to "szarym masom" znudzi i przepadnie w niebyt.
Nie ma tam żadnego spoiwa, które by zatrzymywało użytkowników na dłużej.
Są tam tylko bo tak wypada, bo inni mają, bo są nowocześni, bo idąc do kibla, na papierze woła napis "follow us on facebook" :D.
A na to mocnych nie ma ;)
Co by na takim fejsdugu miało być? Pogawędki o wszystkim i o niczym? auto sąsiada? Gierki? Gąbki? :D
Jest Forum, jest CB, ewentualnie IRC i można sobie "pogadać".
A najlepiej to wyjść z domu, spotkać się ze znajomymi i wypić piwo/wódkę/cole/mineralkę*, a do tego nie potrzeba żadnych stron społecznościowych.
*co kto lubi ;)
sidjestgit napisał(-a):
dziś DUG osiągną magiczna liczbę zarejestrowanych
Zaraz spadnie, jak tylko usunie się martwe dusze (głównie boty, którym udało się zarejestrować, ale nie udało się nic napisać). Liczbę 3333 użytkowników już kilka razy osiągnęliśmy. ;)
yossarian napisał(-a):
A najlepiej to wyjść z domu, spotkać się ze znajomymi i wypić piwo/wódkę/cole/mineralkę*, a do tego nie potrzeba żadnych stron społecznościowych.
*co kto lubi ;)
a - by się umówić przydałaby się jakaś platforma. od protestu przeciwko ACTA po warszawskie imprezy to się przydaje ;)
Ostatnio edytowany przez dominbik (2012-04-02 16:05:41)
W dobie internetu znajomi mało się spotykaja a gadaja w domu przez internet. Złe czasy nastawają!
dominbik napisał(-a):
yossarian napisał(-a):
*co kto lubi ;)a - by się umówić przydałaby się jakaś platforma. od protestu przeciwko ACTA po warszawskie imprezy to się przydaje ;)
A ja zacofany jestem, aż wstyd się przyznać bo do umawiania się ze znajomymi używam telefonu ;)