Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Złota łopata i medal honorowego nekrofila wędruje do BlackEvo ;))
Nawet ja takich staroci nie odkopuje :P
Zasadzone ziarno wykiełkowało :D
Oto i centrum dowodzenia NICa: http://nic.lanet.wroc.net/img/nic_centrum_dowodzenia_2012.JPG (uwaga... dużo pikseli)
NIC: mam taki sam hub USB jak Ty masz podłączony do tego małego komputerka :) (biorąc poprawkę na jakość fotografii).
Mój niebieski hub USB 2.0 cudo firmy A4World: Bus 002 Device 005: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. 4-Port HUB
I moje podstawowe pytanie z tym hubem to: Kiedy padnie? :) Bo takie huby to jakieś badziewia i szybko padają. Zrobimy zawody komu szybciej padnie :)
Malutki komputerek? Jeden z najmocniejszych w kraju :) Ma Bluetootha 4.0! Z pomniejszych rzeczy to tylko i5 i duży SSD :) Polecam właśnie używanie małych laptopów jako komputerów głównych - tak jak u mnie, leży na półce z hubem niebieskim.
NIC napisał(-a):
Mój niebieski hub USB 2.0 cudo firmy A4World: Bus 002 Device 005: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. 4-Port HUB
U mnie się przedstawia jako:
Bus 002 Device 003: ID 058f:6254 Alcor Micro Corp. USB Hub
wygląda prawdopodobnie identycznie (na Twojej fotografii nie widać szczegółów).
NIC napisał(-a):
I moje podstawowe pytanie z tym hubem to: Kiedy padnie? :) Bo takie huby to jakieś badziewia i szybko padają. Zrobimy zawody komu szybciej padnie :)
Ja swój kupiłem jakoś w październiku/listopadzie 2010 roku, niedługo po zakupie laptopa. Sprawuje się doskonale, ale też nie obciążam go przesadnie: zazwyczaj do komputera mam podłączony dysk zewnętrzny (ma swój osobny port USB), tenże HUB firmy 4world, myszkę laserową firmy TESCO oraz — czasami — pendrive czy nawet dwa.
Nie wiem jak długo masz swój, ale być może przeżyje dłużej niż się spodziewasz.
a też się pochwalę :D http://urbinek.eu/awesomness/ (można powiększyć)
zdjęcia stare, mają już ponad rok ale wszystko wygląda tak samo
no może poza głośnikami (mam creativy w takiej samej konfiguracji) obudowa zamknięta i zawartość blaszaka trochę inna, nowa klawiatura i ogólnie większy burdel :D
hah zabezpieczyłbyś ten serwer jakoś ;P (usunięte przez moderatora, bez obrazy fajne foty ale...)
fajne masz fotki
Ostatnio edytowany przez dominbik (2012-03-08 17:58:33)
dominbik napisał(-a):
hah zabezpieczyłbyś ten serwer jakoś ;P (...)
fajne masz fotki
.........
----------
Dom
Teraz, po przeprowadzce do mniejszego M to generalnie zrezygnowałem ze stacjonarki i w zasadzie jestem mobilny bo jak nie przy biurku, to tutaj gdzie fotka.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2012-08-06 21:01:37)
ło jakieś paczki tu stoją. czego słuchasz, co to za wzmacniacz?
dominbik napisał(-a):
ło jakieś paczki tu stoją. czego słuchasz, co to za wzmacniacz?
Wzmacniacz: AKAI AM-2250
Tuner: AKAI AT-2200
Czego słucham... hm, spokojny trance, rock, classic rock i to co wpadnie w ucho
bns
Wow, niezłe okna na świat :)
Czym się zajmujesz, autocad, grafika?
Pozdro
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2012-03-08 19:18:40)
dominbik napisał(-a):
(usunięte przez moderatora, bez obrazy fajne foty ale...)
tak wiem. niefajne coś, ble ciary przechodzą. ludzie czasem zachowują się jak zwierzęta
bns jest tylko jedne problem.... a gdzie jest tam debian ?
qluk napisał(-a):
bns jest tylko jedne problem.... a gdzie jest tam debian ?
w pyttym i na lapku pochodna debiana :)
--edit
BlackEvo napisał(-a):
bns
Wow, niezłe okna na świat :)
Czym się zajmujesz, autocad, grafika?
Pozdro
To Cie zaskoczę bo administracją :) Pracuję na dwóch, ten po lewej, 3 monitor już nie pamiętam po co tam stał. A na lapku prywata się odbywa :)
Ostatnio edytowany przez bns (2012-03-17 16:10:43)
kryptoreklama:)
Ostatnio edytowany przez radziojedi (2012-03-17 13:54:18)
co to za system na tym laptopie?
Na obu debian.
Jak wrócę do domu to strzelę zdjęcie mojego biurka. Gdzieś za godzinę...
Czekamy z niecierpliwością…
bns napisał(-a):
To Cie zaskoczę bo administracją :) Pracuję na dwóch, ten po lewej, 3 monitor już nie pamiętam po co tam stał.
No to mnie zaskoczyłeś :) , a ten 3 monitor....hm, jeśli nie pamiętasz to Ci przypomnę że pożyczyłeś ode mnie :P
już tylko 11 minut do 15:57
It's Tue Mar 20 18:15:11 CET 2012 ;]
Dobra, teraz cyknąłem zdjęcie biurka (tylko troche musiałem odgarnąć kabli bo było ich sporo):
Pełny rozmiar: http://img26.imageshack.us/img26/2053/zdjcie0488c.jpg
Sorry za jakość ale nie miałem akurat pod ręką lustrzanki :)
Ostatnio edytowany przez Evilus (2012-03-20 18:51:08)