Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wróciłem do fluxa i zachciało mi się tint2. Sciągnąłem sobie graficzny konfigurator nawet:) Jest jeden problem. Nie mam tacki gdzie jest ikona z kadu. Nazywa się to chyba system tray. Jakas podpowiedź?
świetny wybór. tray? pokaż;
cat .config/tint2/tint2rc | grep systray
lub dodaj sobie launcher z Kadu;
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=178262
post #1108
marek@debian:~$ cat .config/tint2/tint2rc | grep systray
systray = 1 systray_padding = 0 0 0 systray_sort = ascending systray_background_id = 0 systray_icon_size = 0 systray_icon_asb = 100 0 0
To wygląda podejrzanie:
systray_icon_size = 0
Ja mam taki i normalnie działa:
systray = 1 systray_padding = 0 4 5 systray_sort = ascending systray_background_id = 0 systray_icon_size = 16 systray_icon_asb = 70 0 0
Wstawiłem Twój wpis i bez zmian
Przeładowałeś po tym tint2? On bez tego nie łapie zmian w konfigu z tego co pamiętam.
PS No i upewnij się, że coś powinno być w nim być kiedy go sprawdzasz.
=====
EDIT: Może tray z fluxboxa przeszkadza? Spróbuj tint2 odpalić z wiersza poleceń i zobacz czy powie coś na ten temat.
Już mam. Gryzie się z trayem z fluxa. Zainstalowałem openboxa i tutaj tint działa normalnie. Jak wyłączyć tray fluxa? Porady przeważnie dotyczą ustawienia niewidzialności a to nie to samo.
toolbar.tools w init
http://fluxboxpl.org/portal/Plik_init#Ustawienia_pa … 4.99dziowego:
Kto czyta nie błądzi.
Fluxbox z innym paskiem narzędziowym, to jest to!:)
Jednak wolałem dać
aptitude install lxde-core
później
reboot
i zacząć używać komputera:)
Cztery pakiety na krzyż, ot całe LXDE ;)
I tak trzeba dołożyć do tego sporo zewnętrznych aplikacji.
A tint2 to całkiem zgrabny panel.