Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam moge prosić o repo z których bedę mogł zainstalować 'libboost_thread-gcc42-mt-1_34_1.so.1.34.1'
Pakiet libboost-thread1.34.1 z repozytorium Lenny'ego, ale nie sprawdzałem czy wejdzie czysto na testingu. Po co Ci to?
http://packages.debian.org/search?searchon=contents … &arch=any
do odpalenia programu RME
http://remeresmapeditor.com/marklar.php o to chodzi, niestety ale nie moge tego zainstalować i uruchomić ;/ wywala błąd
No protocol specified Error: Unable to initialize gtk, is DISPLAY set properly?
Dobra, nie wiem nawet co to za program. :) Ale sprawdziłem ten pakiet z Lenny'ego i u mnie wchodzi ładnie.
i mnie takze a o co chodzi z tym
Error: Unable to initialize gtk, is DISPLAY set properly?
No protocol specified Error: Unable to initialize gtk, is DISPLAY set properly?
taki właśnie mam błąd kiedy próbuje uruchomić program ./rme
// jak ktoś będzie wiedział, to odpowie, nie ma potrzeby zakładania kolejnych wątków z tym samym pytaniem — ArnVaker
miałem tak kiedy chciałem uruchomić program na GTK jako root przy sesji Xów zwykłego użytkownika
(przy xinit działa to bodajże bez problemów, ale w przypadku używania XDM nie można uruchomić aplikacji GTK jako root przy Xach usera)
Ostatnio edytowany przez dominbik (2012-01-29 09:54:24)
Dobra, nie wiem nawet co to za program. :)
RME to Edytor Map do Serwera Tibii
Ja mam propozycję, może nie będzie typowo Linuksowa itd. Ale weź Wine i uruchom ten program przez Wine, ok?
Fervi
no uruchamiałem ale przeszedłem na usera i jest ok
lub przy zalogowaniu jako root czy odpaleniu Xów usera przy pomocy Xinit (wtedy można odpalać jako root przez konsolę)
Nie wiem jak w Squeeze, ale w Wheezy tak nie ma, bo nieważne przez co odpalam (su / sudo) - działa (jak za dawnych czasów :D), albo jeszcze nie ustawili może tego :D
Fervi
mam w Wheezy i u mnie nie idzie
(np. odpalenie czegoś na GTK jako root przez np. xterm w Xach zwykłego usera)
dominbik napisał(-a):
mam w Wheezy i u mnie nie idzie
(np. odpalenie czegoś na GTK jako root przez np. xterm w Xach zwykłego usera)
sux, su-to-root?