Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Prawie gotowy a ja nie dostałem ISO pod choinkę :P
bo w piecu napaliłeś i fervi przez komin nie przelazł ;)
Wpadłby do pieca i by potem było, że projekt został przysypany popiołem.
byś miał podwójnie wypaloną płytę ;)
A na serio, to niesmak zostaje. Premiera co rusz odsuwana.
nom miały być testy, a bety nie widać
Ja nawet VB przygotowałem a tu kupa, nic nie ma.
OT: Testowałem na nim jakieś tam distro z Gnome 3 w trybie fallback i powiem szczerze, że ten fallback to delikatnie mówiąc spore rozczarowane.
Dlatego najrozsądniejszym terminem wydawania oprogramowania jest tak znienawidzone przez wszystkich „It will be done when it's done”.
Jednej premiery już się doczekałem, więc rok linuksowo jest udany, ale przystaweczka też się przyda ; ] ot choćby na podkładkę do piwa :P
A inne pytanie
Metapakiety (?) - np. Libreoffice
Po wpisaniu sudo apt-get install libreoffice # Zainstaluje nam LibreOffice'a
A da się zrobić, by np. (najlepiej komenda i jakiś podgląd) wiedzieć co się składa na to i wybrać odpowiednie pakiety? Instalacja np. LibreOffice Draw jest zbędna, ale po aptitude install <bla> -R opuści inne ważne rzeczy.
W skrócie - program / skrypt, który przeczyta co wymaga dany pakiet (Libreoffice -> LibreOffice Writer, LibreOffice Draw) i żebym mógł ze swoimi zależnościami wywalić coś (np. LibreOffice Draw wymaga cośtam).
To ofc. przykłady :D
Fervi
apt-cache depends libreoffice
Co oznaczają | przed nazwami (zastępniki?)
Fervi
Pan developer wie może, kiedy nastąpi ta premiera?
fervi radzę z dobrego serca jak już coś robić to sensownego ;)
Ostatnio edytowany przez dominbik (2011-12-28 17:05:45)
Każdy kto choć odrobinę zna się na Debianie takie "Intinte" w parę dni zrobi....
Kiedy ten temat bedzie mial nazwe auto-purge-remove lub No such file or directory IntinteOS boot cos tam
To będzie to ISO czy nie??? Naobiecywałeś i na obietnicach się na razie skończyło...
A ja słyszałem, że pierwszy InineOS beta będzie bazował na kernelu 9.9.4 :D
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-01-08 17:45:50)
A ja że na jubileuszowej 10.0.0
thomsson napisał(-a):
A ja że na jubileuszowej 10.0.0
Ale to dopiero jak trafi do wersji stabilnej (Debiana) ;)
Takie inne pytanko - Czy można uruchomić Panel KDE4 bez pulpitu (tzn. sam panel)? Jeśli tak to jaka komenda za to odpowiada?
Fervi
Znaczy panel z KDE zamiast tego z GNOME? Wątpię…
Ja zaś słyszałem, że ma to być kernel 6.6-6....
fervi napisał(-a):
Takie inne pytanko - Czy można uruchomić Panel KDE4 bez pulpitu (tzn. sam panel)? Jeśli tak to jaka komenda za to odpowiada?
Panel KDE to nic innego jak kontener plazmy na Plazmoidy. Możesz sobie w skrypcie startkde podjerzeć, co on tam robi. Ale takie rozwiązanie będzie się wiązało z wieloma wadami (przede wszystkim znaczny wpływ na czas uruchamiania systemu).