Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2011-12-22 21:19:53

P@blo - Nadworny matematyk

P@blo
Nadworny matematyk

Wtyczka Javy jest nieaktualna

Hej,

Mam, taki problemik: (sory nie umiem zrobić tego obrazka małego :( )

http://ompldr.org/tYnZkYQ]

No, ale:

Kod:

pablo@lena:~$ aptitude search ~ijava
i A java-common                                                                 - Podstawa dla wszystkich pakietów Java                                                 
i A libapache-pom-java                                                          - Maven metadata for all Apache Software projects                                       
i A libcommons-cli-java                                                         - API for working with the command line arguments and options                           
i A libcommons-compress-java                                                    - Java API for working with tar, zip and bzip2 files                                    
i A libcommons-lang-java                                                        - Commons Lang - an extension of the java.lang package                                  
i A libcommons-parent-java                                                      - Maven metadata for Apache Commons project                                             
i A libjavascriptcoregtk-1.0-0                                                  - Javascript engine library for GTK+                                                    
i A libjavascriptcoregtk-3.0-0                                                  - Javascript engine library for GTK+                                                    
i A sun-java6-bin                                                               - Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (architecture dependent files)               
i A sun-java6-jre                                                               - Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (architecture independent files)             
i   sun-java6-plugin                                                            - Java(TM) Plug-in, Java SE 6

i zawsze działało ale reinstalacja nie działa:

Kod:

pablo@lena:~$ sudo aptitude reinstall sun-java6-jre sun-java6-bin sun-java6-plugin 
Następujące pakiety zostaną PONOWNIE zainstalowane:
  sun-java6-bin sun-java6-jre sun-java6-plugin 
0 pakietów aktualizowanych, 0 instalowanych, 3 ponownie instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nie aktualizowanych.
Do pobrania 0 B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0 B.
E: Nie udało się odnaleźć pliku dla pakietu sun-java6-bin. Może to oznaczać, że trzeba będzie ręcznie naprawić ten pakiet.
E: Nie udało się odnaleźć pliku dla pakietu sun-java6-bin. Może to oznaczać, że trzeba będzie ręcznie naprawić ten pakiet.
E: Błąd wewnętrzny: nie można utworzyć listy pakietów do pobrania

Co robię nie tak?

ThinkPadX220i
| Procesor: Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz |
|  Debian: sid   |   Arch: amd64   |   Sound: alsa   |
| No DE | WM: DWM  |  DM: .bash_profile  |  BIOS+MBR |

#2  2011-12-22 21:36:57

ArnVaker - Kapelusznik

ArnVaker
Kapelusznik

Re: Wtyczka Javy jest nieaktualna

Wyjaśnienie: dug.net.pl/news/319. Nie czytasz niusów na DUG-u. :P

Najlepiej przesiądź się na icedtea-plugin z OpenJDK albo zainstaluj Javę ze strony Oracle.

========================================
PS Poprawiłem obrazek i przeniosłem posta do osobnego wątku.

PS2 Akurat na ompldr.org po załadowaniu obrazka dostajesz od razu kod do wklejenia go na forum w takiej postaci. ;)

#3  2011-12-23 09:02:04

P@blo - Nadworny matematyk

P@blo
Nadworny matematyk

Jakoś nie zauważyłem tego news'a, ale ogólnie to czytam, tylko  z czytnika nokii, który widocznie nie jest najlepszym narzędziem do tego i nie wyświetla wszystkiego...

PS Dzięki. :)

ThinkPadX220i
| Procesor: Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz |
|  Debian: sid   |   Arch: amd64   |   Sound: alsa   |
| No DE | WM: DWM  |  DM: .bash_profile  |  BIOS+MBR |

#4  2011-12-23 09:20:31

Lorenzo - Moderator

Lorenzo
Moderator

CHolera, dobrze wiedzieć takie rzeczy. EVO nie działa z openjdk. Musze teraz uważać na upgrade'y ;/

#5  2011-12-25 15:03:43

KONSOR - Użytkownik

KONSOR
Użytkownik
Serwis

Kod:

chromium --allow-outdated-plugins

Ja mam tak wpisane w menu i aktualizuję pluginy kiedy mam na to ochotę. Jave ściągam ze strony Oracle, Flasha z Adobe.

Sygnatura to tekst lub obrazek który może być dołączany do każdego posta. Możesz w niej wpisać co tylko chcesz. W sygnaturce działa BBCode, a włączone/wyłączone opcje będą pokazane przy jej edycji.

Stopka forum