Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hej,
Mam, taki problemik: (sory nie umiem zrobić tego obrazka małego :( )
No, ale:
pablo@lena:~$ aptitude search ~ijava i A java-common - Podstawa dla wszystkich pakietów Java i A libapache-pom-java - Maven metadata for all Apache Software projects i A libcommons-cli-java - API for working with the command line arguments and options i A libcommons-compress-java - Java API for working with tar, zip and bzip2 files i A libcommons-lang-java - Commons Lang - an extension of the java.lang package i A libcommons-parent-java - Maven metadata for Apache Commons project i A libjavascriptcoregtk-1.0-0 - Javascript engine library for GTK+ i A libjavascriptcoregtk-3.0-0 - Javascript engine library for GTK+ i A sun-java6-bin - Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (architecture dependent files) i A sun-java6-jre - Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (architecture independent files) i sun-java6-plugin - Java(TM) Plug-in, Java SE 6
i zawsze działało ale reinstalacja nie działa:
pablo@lena:~$ sudo aptitude reinstall sun-java6-jre sun-java6-bin sun-java6-plugin Następujące pakiety zostaną PONOWNIE zainstalowane: sun-java6-bin sun-java6-jre sun-java6-plugin 0 pakietów aktualizowanych, 0 instalowanych, 3 ponownie instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nie aktualizowanych. Do pobrania 0 B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0 B. E: Nie udało się odnaleźć pliku dla pakietu sun-java6-bin. Może to oznaczać, że trzeba będzie ręcznie naprawić ten pakiet. E: Nie udało się odnaleźć pliku dla pakietu sun-java6-bin. Może to oznaczać, że trzeba będzie ręcznie naprawić ten pakiet. E: Błąd wewnętrzny: nie można utworzyć listy pakietów do pobrania
Co robię nie tak?
Wyjaśnienie: dug.net.pl/news/319. Nie czytasz niusów na DUG-u. :P
Najlepiej przesiądź się na icedtea-plugin z OpenJDK albo zainstaluj Javę ze strony Oracle.
========================================
PS Poprawiłem obrazek i przeniosłem posta do osobnego wątku.
PS2 Akurat na ompldr.org po załadowaniu obrazka dostajesz od razu kod do wklejenia go na forum w takiej postaci. ;)
Jakoś nie zauważyłem tego news'a, ale ogólnie to czytam, tylko z czytnika nokii, który widocznie nie jest najlepszym narzędziem do tego i nie wyświetla wszystkiego...
PS Dzięki. :)
CHolera, dobrze wiedzieć takie rzeczy. EVO nie działa z openjdk. Musze teraz uważać na upgrade'y ;/
chromium --allow-outdated-plugins
Ja mam tak wpisane w menu i aktualizuję pluginy kiedy mam na to ochotę. Jave ściągam ze strony Oracle, Flasha z Adobe.