Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Pszczyna, zamek pszczyńskich Hochbergów (Fürst von Pless)
Drogo, bilet na komnaty, zbrojownię i wystawy kosztuje 34 zł. Są zniżki dla studentów, szkolników i emerytów :P
Bodzio zamkowym duchem chcesz zostać, że tak ostatnio do nich podążasz?
Wyruszając na szlak, zostawiam za sobą tymczasową bazę....
dobre co to Baile Átha Cliath???
widac ze wieje
Kuba, fajne :)
Kuba, tak :) duch zamkowy jest strasznie zły. Niebo było zachmurzone i nie wyszło jak chciałem, eech
Ogrodzieniec
Na ostatnim idzie się posrać.
P.s. nadal nie wiem jak się sra w tym wychodku pod Rysami, na Słowackiej stronie :| ale za to wiem jak to jest spać w (pod) schroniskiem, gdzie to UE dostarcza funduszy :]
Edit: a oto i te hipotetyczne zdjęcia tłumaczące brak obecności:
Edit2: click to enlarge :)
@Bodzio: nom :D ale niedługo zmiana targetu: ruszamy na miasta :] my, bo samemu mi się chce czasem tylko w góry, ale to już co raz mniej mi się chce samemu :]
Ostatnio edytowany przez paoolo (2011-09-12 13:24:38)
paoolo, no pyszniaste są :)
A, pogoda to nam się obu trafiła :)
paoolo wstydził byś się tak beze mnie ;[
zajefajne krótko i głośno krzycząc
Bodzio czemu nie dales znac ze jestes w tych stronach?
qluk napisał(-a):
Bodzio czemu nie dales znac ze jestes w tych stronach?
a bo ja wiem ? jakaś taka dupa jestem :(
A tak na serio, to wypad był tak na szybko i spntanicznie
To nastepnym razem spontanicznie zadzwon lub sms/mail/gołąb/znaki dymne ;]
Ostatnio edytowany przez Yampress (2011-09-14 17:30:19)
znowu szarość sam nie wiem czy chociaż dnia....
może kiedyś spotka mnie tam złote słońce
żadna rewelacja, ale za kryje się niesamowita historia, sami sobie ją opowiadajcie...
Krasiczyn od podwórza - nie centralnie bo jakieś rusztowanie stało
Odrestaurowany kasztel w Szymbarku k/Gorlic
fragment oryginalnej polichromii
Hmm, przesiadles sie na EVILe ? :>
No jak mógłbym... mam oba.
Wygoda, lenistwo, wiek, hmmm - dobre ISO
Mam zamiar dokupić jeszcze 14-35 do E-30,a do E-PL'a 12/2,0 i 45/1,8
7, 8, 9 październik - zlot Oly Talibów w Rabce.
Jak ktoś chce jechać, to mogę zabrać. Mogę jechać przez Jasło lub Katowice :P
Zgoda kosztuje 120 zł wpisowego.
siedzę sobie któregoś dnia, ciężko wkuwam do egzaminu (dzień i noc) a tu mi mama mmsa przysłała, stoi sobie na rynku w Bardejovie i mnie pozdrawia.
Zdemotywowałam się tym strasznie. Mogła jechać dokądkolwiek indziej...
Ostatnio edytowany przez Trin (2011-09-16 14:55:13)
Fragment sztukaterii jednej z baszt pałacu w Baranowie Sandomierskim
no i sala...
Bodzio napisał(-a):
No i polazłem :) paoolo dobrze mówił, nogi mi wlazły do dupy. Cała trasa - Kuźnice - Murowaniec - Kasprowy - Kuźnice na nóżkach.
Miałem iść nad Czarny Staw Gąsienicowy, ale nie wyrobił bym czasowo, a i kondycyjnie pewnie też. Tym bardziej, że Marysia nie chciała nocować w schronisku - a szkoda :(
Po zeszłorocznym spacerze do Kościeliskiej (pamiętacie te tłumy) :) - myślałem że w Murowańcu będzie mało ludzi. Gdzie tam. Normalnie tłumy. Co więcej - spotkaliśmy faceta - 80 lat, który robił podobną trasę. Do Murowańca dotarł w pełni sił - brawo :)
Naród normalnie jadł i pił piwo - no taka tradycja w górach...
Heh, ja to mam zapłon, bo właśnie zacząłem patrzeć i szukać zdjęć z tych wyjazdów Bodzia po miastach (szykuję/szykujemy/planujemy, by może gdzieś indziej wyskoczyć, patrzę, że te miejsca blisko Krakowa niektóre są i szukam fotek, jakie by to znajomym posłać :) Bodzio, szykuj się na obciążenie łącza).
Brawo Bodzio, byłem w dniu publikacji posta na Zawracie :) jako przewodnik małej, ale bardzo zróżnicowanej kondyncyjnie/psychicznie ekipy, i dlatego nie było mnie wtedy na forum i nie mam zdjęć z tego czasu - bo nie ja robiłem :) i dlatego pewnie przeoczyłem ten post anyway, pogoda Ci się wtedy udała jak złoto :D zawrotu głowy z organizacją takich górskich przechadzek :]
W ten weekend znikam, ale już tak na poważnie - nie góry, nie praca, nie dom. Od-po-czy-nek.
P.s. tych tłumów - fakt - to co byliśmy w zeszły weekend, to tak, ze 100tka była w Dolinie 5 Stawów - spała na podłodze/polu na kamieniu. I my też :) polecam zachodnią ścianę - nie wieje za bardzo :] ale chyba o tym pisałem.
bodzio to jeszcze komuś się chce takie robić, czy to jedynie odnowiona czyjaś praca sprzed nie wiadomo ilu lat? Mimo wszystko cieszy mnie że są jeszcze takie miejsca.
Kuba, pamiętam z dzieciństwa zamek w Baranowie - był cały do zwiedzania. Teraz tylko 3 (słownie trzy) sale z małymi przypicnikami. Reszta zabrana na hotel, restaurację i część konferencyjną.
Ogród zamkowy to komercja - grile, rożna, parasole, no dno normalnie.
Zrobiłem małą sklejkę podwórka pałacowego, i zamiast ładnego dziedzińca mamy długi namiot na piwo.
Czy komuś się chce robić sztukaterię ? - pewnie nie. To co pokazałem to jedyny fragment ocalały z pożaru. Reszta to odtwórcze dzieła za gipsu. Jest sporo malowideł i fresków, zwłaszcza korytarzy.
Ale 15 zł nie warto (+ 5 za parking)
....
paoolo - trasa była piękna, w Murowańcu super, ale zabiła mnie kawa na Kasprowym - 17 zł za małą filiżankę, no rozbój w biały dzień. Janosik przy nich wysiada :P
Dla paoola - jeszcze kilka :)