Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Na forum zainstalowany jest automat, który usuwa nieaktywnych użytkowników. Jeśli w ciągu 60 dni nie napiszesz żadnego posta, Twoje konto zostanie automatycznie usunięte.
Te 60 dni to za mało
1. to nie regulamin tylko usuwacz martwych dusz ...
2. chodzi wylacznie o konta ktore po 60 dniach od rejestracji nie maja zadnego postu ... gdy konto ma jeden post (nie spam) to nawet po latach nieobecnosci na forum nie jest usuwane ...
A poza tym to bujda na resorach, której jeszcze nie zmieniłem. ;)
Automat bowiem nosi nazwę "azhag", a martwe dusze są usuwane jeśli mają 0 postów i nie zalogowały ani razu w ciągu co najmniej 28 dni.
azhag napisał(-a):
A poza tym to bujda na resorach, której jeszcze nie zmieniłem. ;)
Automat bowiem nosi nazwę "azhag", a martwe dusze są usuwane jeśli mają 0 postów i nie zalogowały ani razu w ciągu co najmniej 28 dni.
Teraz rozumiem , dziękuje za wyjaśnienie , trochę się wystraszyłem
bo może mało pisze , ale prawie codziennie jestem na forum
@ arturek - masz aktualnie 232 posty, więc nie ma się czego obawiać. A azhag to naprawdę fajny admin / automat - ak to Go tam wie :)
Bodzio napisał(-a):
@ arturek - masz aktualnie 232 posty, więc nie ma się czego obawiać. A azhag to naprawdę fajny admin / automat - ak to Go tam wie :)
Bodzio ja nie liczę postów , jestem zwami już trochę czasu , od 2006 roku , a 60 dni to mało
sprawa wyjaśniona
Ostatnio edytowany przez arturek (2011-07-01 22:13:36)
Że tak spytam... A jak to jest traktowane?
Przykład:
Użytkowniczka "nirT" zarejestrowała się 1 lipca 2011 o 7:30 CET, o 7:45 napisała post w temacie Humor. Użytkowniczka po siedmiu dniach już więcej nie pojawia się. Miesiąc po, o 8:25 członek obsługi forum przeczytał ten post i w wyniku wnikliwej analizy, uznał że ten post zawiera treści nieodpowiednie dla dzieci w wieku do 7 lat, stąd usunął ten post użytkowniczki. Mija regulaminowy czas w świecie rzeczywistym - co robi wspomniany Deterministyczny Automat Skończony znany też pod nazwą azhag (wydany ostatnio w 1999 roku, wersja 2.1.6). Usuwa użytkowniczkę, bo ma 0 postów czy jednak nie, bo post był napisany?
Co do czasu uaktywnienia automatu usuwającego... 60 czy 30 to wystarczająco długo. Bo nie wyobrażam sobie by rejestrować się na forum dla prestiżu by mieć tu konto. Raczej od razu jakiś post się pisze. A tak w zasadzie... Po co usuwa się tych użytkowników? Miejsca w bazie zajmują tyle co NIC. Ja to jakiś większy sens?
Hmm, syf się robi :D W bazie oczywiście.
NIC nie stoi na przeszkodzie, żeby użytkowniczka zarejestrowała się jeszcze raz i jeśli znowu nic nie napisze, automatyczny azhag ją wykopie.
regulaminy na forach ... tego co ja nie lubie ]:-> i nigdy nie czytam. I bez tego można zachowywać sie kulturalnie
Ostatnio edytowany przez Yampress (2011-07-02 13:34:34)