Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam.
Dzisiaj na skrzynkę dostałem wiadomość, której fragment cytuję:
Debian 6.0 "Squeeze": Call for Upgrade and Installation tests
The Debian project is proud to announce, that its upcoming release Debian 6.0 "Squeeze" has entered the final phase of its development cycle and is nearly in its final form. We now seek the help of our users to find the remaining bugs related to upgrades from the previous stable release as well as bugs related to the installation of fresh systems.
W skrócie Squeeze wchodzi w końcową fazę cyklu rozwojowego i projekt Debian zaprasza użytkowników do udziału w testach aktualizacji do nowej wersji czy też świeżej instalacji systemu, mających na celu wytropienie ewentualnych błędów.
Coś tak czuję, że nowa wersja Debiana zostanie wydana jeszcze przed gwiazdką... ;)
Też dostałem. Wątpię, żeby było przed gwiazdką, bo instalator jeszcze nie gotowy. Styczeń to bardzo realna data.
No czy ja wiem czy nie wyjdzie wcześniej...
Dzisiaj na heiseonline.pl przeczytałem coś takiego:
Konkretnej daty publikacji programiści jeszcze nie podali, ale wszystko wskazuje na to, że Squeeze pojawi się pod koniec listopada po zaledwie jednym wydaniu beta.
Z kolei w co tygodniowych wiadomościach Debiana jest napisane:
Release Manager Neil McGovern gave an update for the upcoming Debian 6.0
"Squeeze" stable release. As "Squeeze is almost in its final form" he
calls for upgrade and installation tests(...)
I jeszcze ostatnio członkowie projektu Debian jakoś upodobali sobie takie okrągłe daty... Na dwoje babka wróżyła.... ;)
Hej, czy jest już w Debianie Squeeze jakieś zautomatyzowane narzędzie do wysyłania błędów programów dla deweloperów?
ArnVaker: jak możesz ;) . To nawet ja wysyłam. Pierwszy raz z pomocą azhaga, teraz już sam ;) .
.
Ostatnio edytowany przez mareq (2013-11-14 06:12:01)
Minio: Wszystko działa, to i nie mam co zgłaszać :)
I przez takich Miniów squeeze nigdy się nie ustabilizuje, wysyła i wysyła :]
Nie wiecie że w instalatorze będzie wreszcie obsługa WPA dla Wifi?
Edit:
@milyges:
Oczywiście WPA miało być - poprawione ;]
Ostatnio edytowany przez Huk (2010-11-23 19:11:31)
WPA chyba...
Uuu, dosyć długo ten squeeze się stabilizuje.
długo? dopiero 5 miesięcy, Lenny mroził się prawie 7
Strony: 1