Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
A ja pamiętam jak pierwszy raz pojechałem do Gdańska to zobaczyłem studenta grającego na gitarze, a obok kartka i kubek.
Zbieram na piwo
Dziś to normalne, ale wtedy... to było jakieś 15 20 lat temu
Dziś przerwa od Grybowa. Po prostu wpadła mi w ręce Łomża niepasteryzowana.
Pyszne :)
zawartość alkoholu - 6,0 % obj.
dość mocno gazowane.
Chyba prawdziwie niepasteryzowane, ponieważ termin ważności do 22.11.2010
Klarownie przezroczyste, piana słaba, opada dość szybko, ale rośnie wysoko.
Bardzo orzeźwiające.
z browaru amber:
piwo żywe
niepasteryzowane
alko 6,2%
piana wysoka, ale szybko osiada
gazu w sam raz
wyczes :)
w kerfurze po 5 pln, w netto po 3,99
Żywe jest genialne :) Z piwek to wspomniane wcześniej Perła czy Zwierzyniec, Łomże piłem ale pasteryzowaną, wszystkie Smoki aczkolwiek najbardziej podszedł mi czarny, a srebrny był taki delikatny....
Dziadek ja za piwem to tak nie bardzo, albo rozlewam albo oddaję sąsiadowi do dopicia bo nie mogę, jeszcze jak piana jest to mnie zapycha. Jak mam ochotę poprawić sobie z kimś humor (nigdy w pojedynkę, no chyba że lampeczka jak pracuję nad czymś do późna) to z reguły inwestujemy w jakieś porządniejsze winko, poniżej średniej półki nie schodzimy (średnia to ta na wysokości moich oczu, 160 cm) :P
ale - studia- obawiam się że te @ przyzwyczają mnie i do piwa ;]
lampeczka jak pracuję nad czymś do późna
No, w akcie desperacji chwyta się właśnie po używki. To nie jest dobre. Raczej
ale - studia- obawiam się że te @ przyzwyczają mnie i do piwa ;]
... stojącego na półce :P od kiedy kiedyś tam ktoś mi dał piwo za coś tam, to po jakimś czasie (czytaj: parę miesięcy), jeszcze zdatne spożycia dałem komuś za coś tam... póki co waluty na półce brak, ale pobliski bank prawie-całodobowy służy w sytuacjach awaryjnych.
Ostatnio edytowany przez paoolo (2010-10-28 15:31:04)
Dzisiaj kolejne grybowskie. Obiecałem dla kobiet.
3,8% alkoholu, gazu w sam raz.
Pasteryzowanie
PASKUDNE, niedobre, takie płone jakieś - bez smaku. Zjadłem je razem z chałwą :P
Pilsweise.. :) Bodzio rozumiem, że to wszystko masz w tym odległym o 20km piwnym raju od swego domu :? Przeglądając forum na uczelni i patrząc na zdjęcia piw (butelek) może to niepoważnie wyglądać jak w tym kawale o informatykach, co przyszli na imprezę z laptopem, by oglądać wódkę w przeglądarce :P
haha bida paoolo, bida! :)
ja przez Was alkoholikiem zostanę, to dla Was testuję :P
Bodzio napisał(-a):
ja przez Was alkoholikiem zostanę, to dla Was testuję :P
Jasne jasne, czego to się nie robi dla dobra ogółu B-)
3.8% toż to **** ma więcej po dobrej imprezie ;]
Sik jakiś a nie piwo ;]
a ja uważam, ze w polszcze brakuje takich piwek po 2,5 - 3% i zazdroszczę tego np. szwedom. strasznie irytuje mnie fakt, że jak wypijesz małe piwko to boisz się wsiąść do samochodu. i wcale nie jest regułą, że takie piwka smakują jak kocie siki ;)
Masz rychu rację - piwo ma smakować a uchlać to się można wódą :)
Dziś jedyne w Grybowie piwo niepasteryzowane.
Co ciekawe - data ważności do 15.11.2010 - czyli ok. miesiąca, a nie tak jak koledzy wyżej pisali - prawie rok :)
W smaku..... hmmmm, no dobra :) - miodzio, pyszne :)
Zawartość alkoholu 5,7 %
Piana niewysoka, ale trzyma się wystarczająco długo. Gazu w sam raz.
A co m główny bohaterem, panią Szklanką? Jakby niższa w tym odcinku serialu.
Ostatnio edytowany przez paoolo (2010-10-30 07:45:26)
poprzednie piwo było niedobre i Bodzio ze złości pogryzł szklankę, więc teraz jest nowa ;p
to jest szklanka od whysky :D
Bodzio napisał(-a):
to jest szklanka od whysky :D
No właśnie taka niższa z wyższym denkiem, a pamiętacie to jak kobieta pracująca tłumaczyła dlaczego kieliszek do koniaku wygląda tak, a nie inaczej :?
Dzisiaj nie będzie żadnego piwa. Wczoraj zalałem pałę i nie mogę patrzeć na żadne procenty.
O rany jak się zaryćkałem, normalnie jak świnia :D Bezbarwnym krupnikiem zresztą :P
uff... ja też dzisiaj poszczę
posci sie we poscie .,
a tera
http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-3407/faxe-extra-strong-piwo-1l-Full.jpg