Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Nieraz czytałem o potężnych osiągnięciach Chińskiego przemysłu, ale dzisiejszy Teleexpress nieźle mnie zadziwił.
Otóż podobno w internecie kwitnie sprzedaż preparatu na odchudzanie (import z Chin), zawierającego główki tasiemca.
Schudnąć od tego z pewnością można nieźle ;)))
- ale jak na mój gust, - to rekord.
http://www.humbug.pl/texts/view?art=kupuja_tasiemca_na_aukcji_
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2010-10-06 17:20:25)
Jeśli działa ....
Gorzej jeżeli od takiej osoby, która jest nosicielem, można by się zarazić poprzez bez-pośredni kontakt?
I co Ci ludzie jeszcze nie wymyślą... w pogoni za stereotypem idealnego wyglądu który nie ma nic wspólnego z naturalnym wyglądem.
Co do problemu otyłości to w bardziej ekstremalnych przypadkach - porada lekarza specjalisty
Jeśli ktoś ma lekką nadwagę - regularne ćwiczenia fizyczne i po problemie
Sam problem odchudzania jest straszny mam kuzynkę która ma 160 cm wzrostu i waży coś koło 40 kg jest maniaczką odchudzania i bynajmniej "zdrowo" nie wygląda
Idiotyzm.
Cała tajemnica polega na tym, że człowiek ma zatruty organizm tym co wydala tasiemiec (np. neurotoksyny). Jak sie ktoś źle czuj to siłą rzeczy przeważnie mniej je i stąd utrata wagi (czasem uszkodzenie ścian jelit dokłada swoje).
raven18 napisał(-a):
można by się zarazić poprzez bez-pośredni kontakt?
Tak, jeśli taka osoba wcześniej liże się w okolicach krocza ;)
Dzicz! Poprostu dzicz!
Wracamy do dżungli - muzyka techno, coraz bardziej skąpe ubrania, coraz więcej specyfików zażywamy czyt. dopalaczy, kobiety i mężczyźni skupiają się na atrakcyjności seksualnej wobec potencjalnego partnera zamiast na rozwoju osobistym.
To samo miało miejsce w wiekach średnich, gdzie kobiety zaciskały się w gorsetach (stąd częste omdlenia i poronienia, problemy z ukł. trawiennym, zmniejszona objętość płuc) i kaleczyły stopy (wkładając je w kilka rozmiarów mniejsze obuwie).
Najgorsza jest w tym wszystkim ogłupiająca popkultura i media.
Ostatnio edytowany przez Zbooj (2010-10-06 19:57:18)
To samo miało miejsce w wiekach średnich, gdzie kobiety zaciskały się w gorsetach
Już ja widzę te brudne chłopki w ziemiankach zaciskające się w gorsety :P
Mowa jest o ideałach urody czy średniowiecznych chłopkach kopiących ziemniaki? Z tego co mi wiadomo średniowieczne chłopki niezbyt interesowały się trendami mody i urody ;]
Ostatnio edytowany przez Zbooj (2010-10-06 21:04:55)
suchar :P
już w latach '60 czy '70 w usa reklamowano tasiemce:
"zaszczep sobie tasiemca i jedz ile chcesz, idealna sylwetka gwarantowana, jedyne $200"
czy ile tam
Kiedy ja nie pisałem o tasiemcu, ani o sucharach, ale o tym, że pamiętam już miód z jakimś trującym antybiotykiem, pamiętam parę razy ostrzeżenia w sklepach, że - ten skafanderek dziecięcy (byl w promocji 2 tyg. wcześniej) jest trujący (prosimy przynieść...), ten zaparzacz do kawy od tchibo może powodwować zwarcia i jest niebezpieczny dla życia i zdrowia, i kilka innych.
I ciekaw jestem - co jeszcze ciekawego - w XXI wieku nam chińska myśl naukowo-biznesowa zaprezentuje.
Te tabletki - to na obecną chwilę rekord, ale ciekaw jestem, kiedy zostanie pobity przez równie światły i genialny wynalazek.
Zaczynam doceniać konieczność posiadania polisy na życie, o ile nie pojawi się ubezpieczenie od chińskiej technologii.
I ciekawe, ile będzie kosztowało, kiedy się pojawi.
To by było na tyle
;)))
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2010-10-06 22:24:44)
Odnośnie tasiemca i tego specyficznego wykorzystania: wschód dostarczał kiedyś w ramach szarego/czarnego rynku tajemniczy proszek do odchudzania, w rzeczywistości był to cukier z.. wągrami/larwami tasiemca ;) historia zasłyszana w związku z jakimś przypadkiem odchudzania na potęgę.
W latach 60 i 70 w usa na odchudzanie stosowano tez tabletki z amfetaminą ;]
Polecam film Requiem dla snu.
wypas film, również polecam :)
Jeden z wątków filmu mówi o odchudzaniu, jak może się ono skończyć.
Muzyka jest niesamowita, czysta psychodelia ;]
Ostatnio edytowany przez Zbooj (2010-10-07 08:46:27)
Zbooj napisał(-a):
W latach 60 i 70 w usa na odchudzanie stosowano tez tabletki z amfetaminą ;]
....
A w czasie II wojny światowej amfetaminę dostawali żołnierze, szczególnie piloci, zarówno amerykańscy, jak i niemieccy.
"Miłośnikiem" amfetaminy był również sam Hitler, choć amfetamina to był tylko jeden z wielu jego "leków" - facet pod koniec wojny szprycowany był zastrzykami z rozmaitych koktajli lekowych. Ale całe dorosłe życie był konsekwentnie wegetarianinem ;)
Zbooj napisał(-a):
Mowa jest o ideałach urody czy średniowiecznych chłopkach kopiących ziemniaki? Z tego co mi wiadomo średniowieczne chłopki niezbyt interesowały się trendami mody i urody ;]
Panowie, 2 błędy merytoryczne:
- ziemniaki upowszechniły się w Europie w XVIII - XIX w., wcześniej podstawę diety stanowiły na naszych ziemiach zboża, w tym kasze;
- gorset to wynalazek późniejszy, nie średniowieczny; moda na ściskanie gorsetami to moda XIX wieczna.
W obu przypadkach należy rozróżniać między wegetacją chłopów a życiem szlachty - były to zupełnie inne światy zwłaszcza pod względem diety i ubioru.
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2010-10-07 09:13:59)
Słynna spiewaczka Maria Callas straciła podobno 20 kilogramów w ciągu roku!
Jaka głupota... 20 kg to się gubi w 3 miesiące, wystarczy troszeczkę samozaparcia jaki ja miałem!
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2010-10-07 10:58:03)