Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jutro mam iść na rozmowe kwalifikacyjną w prawie pracy na stanowisku administratora Linux/Unix. Mam lekkigo stresa bo to moja pierwsza taka poważna rozmowa. Chciał bym się dobrze przygotować do niej, wiecie jak jest. Pierwsze wrażenie, i tak dalej. Ale również merytorycznie nie wypaść źle.
Na miejscu podczas rozmowy będzie sprawdzana znajomość języka angielskiego, a także wypełni Pan wybrane przez siebie testy ze znajomości języków programowania, np. C, C++, J2SE, J2EE, J2ME, Linux itp.
Jak myślicie czego moge się spodziewać w tych testach? Znacie jakiś dobry BARDZO szybki kurs angielskiego ze specializacją IT ?? :|
aha firma dość spora.
Powodzenia:)
Daj znac jak poszło i jak mielili.
tylko nie odwal sie w garniaka
dzins itp, pelen luz :)
nie staraj sie zgrywac takiego miglanca w garniaku z przylizana grzywa :)
kilku moich znajomych staralo sie o podobna prace i dupa
wybierali gosci co wygladaja jak rasowi menele w koszulkach I_LOVE_Atari :)
poziom wiedzy u wszystkich byl prawie taki sam ale inny wyglad (jak to sie mowi komputerowy zbok)
niech moc (300W) bedzie z toba :)
dokładnie dużo pałera życzę :)
idź na spoko i przypadkiem nie płaszcz się przed tymi burakami. jak ci dadzą tą robote to git, a jak nie to łachy bez i członek im w krzyż.
Czekam na jakiś znak ale nie licze na wiele. Połowa rozmowy w języku wyspowym. Potem jeszcze test osobowościowy. 2 testy wielokrotnego wyboru, w całości w języku wyspy na której pada i pada. Jeden ze znajomości C++ a drugi z Linux/Unix. Oj przerąbane, takie coś rozwiązywać bez dobrej znajomości języka. Z Linux/Unix jakoś sobie chyba poradziłem, ale z C++ lipa zrozumieć.
No nic nowe doświadczenie, motywacja do dalszej nauki, i w końcu radocha z tego, że nie robiłem strony internetowej na prace dyplomową. :| jak reszta znajomych.
Hej Owca moza zobaczyć jak wygladalo Twoje CV ?
Czy wyslales im CV w wordzie robione czy OO?
Też racja :D Na to nie wpadłem.Dziex.
Moze ktos wkleic jak ma wygladac takie CV ?
BTW: Gdzie sie wszyscy podziali?
mi podesłali gotowy szablon w WORDZIE!! i w html :|
aha do tej pory cisza więc, ja browarów nie stawiam ;)
"owca_z"' napisał(-a):
mi podesłali gotowy szablon w WORDZIE!! i w html :|
Co to znaczy "w wordzie" - sądzę że można podesłać w *.doc, *.odt, *.sxw, ale nie w "WORDZIE!!".
Ehhh... To wykształcenie... Sam mam średnie, pracuję jako administrator od 6 lat, i niestety muszę doszkalać różnych studentów informatyki ze "wspaniałym wykształceniem"....
BieXi - wyjaśnij mi po co mi studia i czego miałbym się na nich nauczyć... :)
...RHCE, RHCT, MCDBA, MCSA.....
---------------
...a co do rozmowy - idź na zupełnym luzie, ubrany tak jak lubisz. W żadnym jednak wypadku nie odstrajaj się jak szczur na otwarcie kanału w jakiś garnitur ;]
Kto widział admina w garniturze - ręka do góry :) (oprócz ślubu)
Biexi nie jest facetem :]
BieXi - wyjaśnij mi po co mi studia i czego miałbym się na nich nauczyć... :)
...RHCE, RHCT, MCDBA, MCSA.....
Studia są chyba tańsze niż zrobienie tylu kursów i papierków. No chyba że kogoś stać. Kiedyś proponowali nam na uczelni (spotkanie zorganizowane przez miejscowy ośrodek szkoleniowy) zrobienie chyba 4 papierków certyfikacyjnych M$, co kosztowało chyba 11000+kasa za egzaminy. No i była promocja dla studentów 4000 za kursy. Może dla kogoś to taniocha, dla mnie nie bardzo.